Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
25. mai 2016, 09:43

Hommikused harjumused, mis võivad tuju viia terveks päevaks (1)

Hommikuti võivad tuju ära rikkuda nii sissemagamine, liiklusummikud, kui ka paduvihm. Ajakiri Women's Health toob välja kolm väikest asja, mida muutes saad ise hea päeva algusele kaasa aidata.

Sa jood kohvi liiga vara

Kas kohvi joomise jaoks on tõesti olemas halb aeg? Jah! Inimese energiatase hakkab pärast üles ärkamist ise loomulikul teel tõusma, seega võib kohvist saadud lisaenergia sind närviliseks muuta. Sa saad kohvi joomisest kõige rohkem kasu, kui jood seda tund aega pärast voodist välja tulemist, sest siis on loomulik energia jõudnud oma haripunkti ja kohvist saadud lisaenergia hoiab sind erksana kuni pärastlõunani.

Sa sööd hommikul liiga vähe

Peotäis marju segatuna Kreeka jogurtisse võib küll näida täusliku tervisliku hommikusöögina, kuid sinu keha ei vea sealt saadud energiaga lõunani välja. Sellist hommikusööki süües toidu kogus mitte vaid piisav, vaid vajaka jääb ka tähtsatest toitainetest. Toitumisspetsialist Michelle Davenpordi sõnul peaks hommikusöök sisaldama umbes 15 grammi valke, 2,5 grammi kiudaineid, süsivesikuid ja tervislikke rasvu ning selle toiteväärtus peaks olema vähemal 450 kalorit.

Sa kontrollid hommikuti esimese asjana oma e-posti

See on üks vastik harjumus, millest peaksid vabanema nii kiiresti kui võimalik! Üles ärgates esimese asjana e-kirjade lugemine võib terveks päevaks tuju alla viia ja stressi tekitada. Selle asemel võiksid keskenduda hommikuti hoopis endale: käi sörkimas, naudi tassikest teed või aja elukaaslasega juttu ning muretse tööasjade pärast alles tööle jõudes.