Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
23. mai 2016, 12:03

Ülikonnapintsak koos teksadega? Miks mitte?

Sellised detailid nagu pintsaku või särgi valik võivad väljanägemise nii luua kui rikkuda, õpetab The Wall Street Journal

Aastate jooksul on mehed suutnud mitmed varasemaid moereeglid murda. Ülikonna kandmine koos ketsidega ja smoking ilma kikilipsuta ei pane meid enam kulme kergitama nii nagu vanasti.

Aga üks asi on tänaseni küsitav: ülikonnapintsaku kandmine koos teksadega. Teksadega spordijaki või bleiseri kandmine on normaalne, aga pintsakut on kaua peetud mittesobivaks. 

Meesterõivaste disainer ja üks viiest tuleval kuul väljaantava USA meesteriiete disaini auhinna nominendist Todd Snyder ei pea seda mittesobivaks. Ja ta ka harrastab seda ise, mida kuulutab, kandes sageli pintsakut ja džiine ühes ansamblis.

Nipp on selles, et ta ei pane lihtsalt selga mõnda vana pintsakut. "Ma ei võta iseenesest viis aastat kantud Brooks Brothers'i pintsakut ega pane seda selga koos triiksärgi ja paari pleekinud teksadega," ütleb Snyder, kes tuli New Yorgis oma meesteriiete kaubamärgiga välja aastal 2011. "Ma võtan lahtivõetud ülikonnapintsaku, pintsaku, millel pole kogu seda rasket vooderdust ja struktuuri, mis on traditsioonilisel pintsakul. See teeb sellest minu jaoks moodsama eseme."

Mehed, kes tahaks sellist stili proovida, peaksid otsima ülikondi, mille pintsaku käeavad on kõrgemad, reväär kitsam ja õlakohad pehmed ja loomulikud – mitte kanged ja polsterdatud. Seda märkab pintsakut proovides või netist ostmise puhul siluettide võrdlemisel ja piltide vastavatesse kohtadesse sisse suumides. E-poodides on sageli esemete juures ka detailsed kirjeldused õlakute ja revääri kohta.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Traditsioonilisem pintsak koos teksadega võib muuta mehe sarnaseks stand-up komöödia staariga. Lisaks veel: mõned mehed arvavad ekslikult, et pintsak, spordijakk ja bleiser on vastastikku vahetatavad ja võrdväärsed.  

Et ansambel töötaks, kaldub Snyder kandma tumedamaid siniseid teksasid, kuna heledamad teksad looksid liiga suurt kontrasti stiilse pintsakuga. Pluss see, et tumedamad teksad ise näevad stiilsemad välja.

See komplekt on piisavalt mitmekülgne, et kanda seda "igal pool alustades õhtul linnaminekust ja lõpetades mõne pidulikuma sündmusega", nagu ütleb Snyder. Kummalgi puhul on rohkem vabaaja riietuse poolel pikkade varrukatega ilma nööpideta särk, mitte triiksärk.

Ametlikumate äri- või seltskonnaürituste puhul kannab Snyder teksade ja pintsakuga koos lipsu, mis tema puhul on alati kindlat värvi, mitte mõne mustriga. Mehed peaks pidama meeles, et selles komplektis juba on kontrast olemas ja ühevärviline lips ei lase sel väljanägemisel üle võlli minna. Snyder soovitab valida pintsakuga ühes toonis lipsu.

"Kui kannan tumesinist pintsakut, siis tõenäoliselt ka tumesinist lipsu," ütleb ta.

Komplektile paneb ta punkti tugevate mustriga kingade või oxford-kingadega. Kui mees läheb välja vabal ajal, siis jätab ta lipsu maha ja kannab paari kõrbesaapaid.