MikrošortsidFoto: Vida Press
Ilu ja mood
21. mai 2016, 06:00

Moejõledused kuulutavad igal aastal kevade tulekut! (5)

Mille järgi saab aru, et kevad on kätte jõudnud – peale looduse ärkamise ja ilma soojenemise? Kahjuks toob viimane kaasa hulga hooajalisi moeämbreid, millest on saanud omamoodi kevadekuulutajad.

Miskipärast on nii, et talvel on moeämbreid tunduvalt vähem kui suvel, kui riideid, millega ämbrisse astuda, on ju märksa vähem. Siinkohal ei tasu kohe arvata, et see on jälle klassikaline "ärge jumala pärast kande sokke koos sandaalidega" lugu.

Moevõhikutele teadmiseks, et tegelikult on sokk ja sandaal või sokk ja king hoopis küllaltki moekas kombinatsioon. Tõsi, mõnes hipsterilinnajaos leiab see ilmselt rohkem mõistmist ja tunnustust kui mujal. Kevadekuulutajatest moe­ämbreid on aga veel teisigi.

Nähtav pesu / Läbipaistvad riided

Sellest, et riiete alt välja piiluv pesu on tõeliselt trendikas, räägitakse palju. Tõsi, kui see osatakse välja kanda ja nipp, kuidas seda kõige õigem teha, on selge, siis ongi tulemus väga trendikas.

Kahjuks enamik naisi ei saa sellega hakkama ja nii jääb neist veidi vale mulje. Sama kehtib riiete kohta, mis paistavad läbi. Kuigi need on moekad, siis nende puhul peab aru saama, kust läheb piir. Enamasti minnakse natukene liiga julget teed pidi.

Seelik / kleit ja retuusid

Miniseelik ja retuusid Foto: Vida Press

Pikk talv on seljataga ning loomulikult tahavad kõik esimese sooja saabudes miniseeliku selga panna. Miskipärast arvatakse aga, et sinakashalli tooni sääred tasub enne nende täielikku paljastamist hoopis retuusidesse lükata.

Miniseelik ja retuusid ning minikleit ja retuusid kooslus näeb aga väga kentsakas välja. Olukorda ei tee paremaks seegi, kui retuuside allääres on naiselik pits.

Mitu numbrit väiksemad riided

Miskipärast otsitakse sooja saabudes riidekapist esimese asjana välja kitsamad riided.

Liiga kitsas Foto: Vida Press

Võib olla arvatakse, et kui särk on nii trimmis, et nööbid ähvardavad eest ära lennata või rasvarullid joonduvad ilusasti välja, siis tundub figuur saledam? Tegelikult teevad aga mitu numbrit väiksemad riided kandja ainult jämedamaks.

Nabapluusid

Te imestate nüüd kindlasti, kuidas need pääsesid üldse nimekirja, sest nabapluusid on juba mitu suve (ja talve!) olnud moelemmikud. Tegelikult on põhjus selles, et enamik inimesi ei mõista, et napp pluus või topp pole mõeldud sama napi seeliku või püksipaariga kandmiseks, vaid hoopis kõrgemapihalise rõivaga, mis paljastab kõigest mõne sentimeetri paljast ihu.

Liiga paljastav Foto: Vida Press

Olgu kõhulihased nii trimmis kui tahes, pole nendega peale ranna vaja kuskil eputada. Kui aga kõht on pehme ja selle sentimeetri vahelt pressib välja pekirull, võiks rõivavaliku üldse hoolikalt üle vaadata ja leida teise trendilemmiku.

Sokid ja varbavaheplätud

Seda kooslust näeb kevaditi tänaval õige sageli. Peale selle, et see on miljon korda jubedam kui sandaalid ja sokid, pole see ilmselt varvastelegi tervislik, sest need puhkavad mõnusalt sokkides ja pigistatakse äkki kokku, et plätu püsiks korralikult jalas.

Mikrošortsid

Mikrošortsid Foto: Vida Press

Tegelikult jääb üldse arusaamatuks, miks selliseid asju müüakse, mis enamikule inimestele ei sobi. Fakt on ju see, et šortsid, mille alt ripuvad kannikad välja, sobivad ainult 0,01 protsendile inimkonnast.

Kõik ülejäänud ei peaks nendega aga avalikult lehvitama. Eriti jõledad on need kevadel esimeste soojade ilmadega, kui smuutidieedid pole veel mõjuma hakanud ja sääred on kiiskavalt valged.

H&M või Self-Portrait – kumb on kumb?

H&M Foto: H&M

Ilmselt pole enamik lehelugejaid kuulnud midagi Self-Portraiti moe­brändist. See ongi võrdlemisi uus rõivabränd, mis on lühikese ajaga võitnud Hollywoodi staaride südame ning millele ennustatakse suurt tulevikku.

Ilmselgelt võib öelda, et kui kiirmoeketid hakkavad kellegi loomingut kopeerima, siis on see moebränd teinud moe­maailmas teatava läbimurde.

Kusjuures põhjus, miks paljud andekad moekunstnikud ja noored moebrändid ei jõua loodetud eduni, ongi väga sageli peidus tõsiasjas, et kiirmoeketid hakkavad nende loomingut kopeerima ning toovad toote tunduvalt kiiremini ja odavamalt turule.

Self-Portraiti edu taga on Malaisia päritolu disainer Han Chong, kes on suutnud naiseliku joonega brändi hetkega moemaailma tippu viia.

Self-Portrait Foto: Net-A-Porter

Põhjus, miks seda väga armastatakse, peitub aga ka selles, et erinevalt teistest disaineribrändidest, on nende hinnaklass mitu korda madalam ning rõivaste soetamiseks ei pea olema miljonär.

Siiski usutakse, et tänu suurele edule julgetakse nüüd ka hinda tõstma hakata ja varsti võib originaalkleidi hind olla mitu korda kõrgem.

Samas, kelle jaoks on praegunegi hind veidi soolane, võib vabalt soetada pealtnäha samasuguse H&Mi kleidi. Vihjeks võib veel seda öelda, et pits on sel kevadsuvel tõeline hitt ja sellises kleidis võib minna nii koolilõpetamisele, pulma kui ka randa.

Hõbe ja kuldne suveajal – kuidas vältida jõululikkust?

Hõbedased ja kuldsed rõivad ning aksessuaarid on praegu tõeline trendihitt. Kuid et tavaliselt ilmuvad sellised rõivad moepilti talvel, siis kuidas neid kanda nüüd, et ei jääks mulje, nagu sa tähistaksid endiselt jõule ja aastavahetust?

Sädelus Foto: Vida Press

Rõivapoodides võib jääda võhikutel mulje, et seal üritatakse maha müüa talvest järele jäänud riideid. Miks muidu on seal kevadel saadaval hõbedased ja kuldsed seelikud, kingad ja kotid?

Tegelikult pole need siiski möödunud peohooaja jäägid, vaid metallitoonid on kolinud sel aastal hoopis kevadesse ja suvesse ning keegi ei eelda, et juba praegu ostetakse järgmisteks jõuludeks või aastavahetuseks outfiti.

Kui aga inimesed on harjutud selliseid riideid nägema ja kandma pigem pidulikumas õhkkonnas, siis võib olla väga keeruline sobitada neid kevadisse või suvisesse argipäeva. Nimelt on sellised rõivad mõeldud eelkõige argipäevaks.

Loomulikult võib neid pidulikumatelgi juhtudel kanda, kuid eelkõige tuleks seda teha tavalistel päevadel.

Selleks peakski nende pidulikkust veidi alla tõmbama ja sobitada neid kokku klassikaliste, mitte pilkupüüdvate rõivastega. Näiteks hõbedases või kuldses toonis seeliku juurde vaba aja jalanõusid, näiteks valgeid tosse.

Kes on aga kontsakingausku, siis sobib ülaosaks lohvakas kapuutsita pusa. Samamoodi sobib sinna kudum (kui on külmem ilm) või siis hoopis täiesti tavaline T-särk.

Pidulikku nooti aitab vältida valge triiksärk või mõni muu klassikalise lõike ja värvitooniga topp.