Foto: ERR
Mitmesugust
18. mai 2016, 13:00

Viis fakti "Kaardimaja" kohta, mida sa veel ei teadnud

* "Kaardimaja" on alates 2013. aastast eetris olnud ülimenukas Ameerika poliitikasari, mis on vändatud Michael Dobbsi romaani ainetel.

* Enne teise hooaja algust säutsus Barack Obama Twitteris, paludes inimestel mitte ootusärevust rikkuda ja avalikustada, mis on tulekul. Seepeale tõusis ülipopulaarse sarja vaadatavus veel kõrgemaks, kui see enne oli.

* Esialgne stsenaarium nägi ette, et prostituut Rachel Posner esitab kõigest viis rida teksti ja sellega asi piirdub, kuid produtsendid olid näitleja Rachel Brosnahani esitusest säherduses vaimustuses, et kutsusid ta tagasi ja nüüdseks on naisest saanud oluline sarja tegelane, kelleta "Kaardimaja" ettegi ei kujutaks.

* "Kaardimaja" on paaril korral puudutanud Hiinat, ja mitte positiivses valguses. See tõsiasi pole takistanud hiinlastel sarja fännamast. Ka Hiina Kommunistliku Partei kõrged liikmed on tunnistanud, et vaatavad sarja huviga.

* Värskes, neljandas hooajas üllatab "Kaardimaja" Eestit puudutava episoodiga: USA president Frank Underwood plaanib saata dissidendi Venemaa presidendi meelehärmiks Saaremaale.

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Naisteleht 2016. aasta märtsis.