Maris Mäesalu Foto: Alar Truu
Ilu ja mood
14. mai 2016, 06:00

Mida kannavad tööl moe- ja iluvaldkonna inimesed? (1)

Kuidas käivad riides need, kes iga päev moe-ja ilumaailmaga kokku puutuvad? Kas nad tõusevad enne kukke ja koitu, et moekas komplekt kokku panna või tehakse valik hoopis hetkeajendil? Sel korral räägivad oma riietusest Tallinna Kaubamaja töötajad.

Maris Mäesalu (ostujuht)

Kleit: Derhy

Kingad: Angelo Carutti

Kõrvarõngad: Tanel Veenre

Riideid valin selle järgi, milliseks soovin kujundada oma oleku ja päeva, mitte ei vali riideid selle järgi, millise tujuga hommikul tõusen. Näiteks kui on ees tähtsam päev, täis kohtumisi ning on vaja suuremat enesekindlust, lähen kindla peale välja ja teen valiku – kas must või punane. Kui soovin rohkem esile tuua sõbralikkust või avatust, siis valin leebemad toonid – valge, beežid ja pastelsed toonid. Aksessuaaride puhul hindan kvaliteeti ja üldjuhul valin alati täisnahast tooted. Seda nii jalatsite kui ka kottide puhul ning on välja kujunenud kindlad brändieelistused, kelle kvaliteedis ei pea kunagi pettuma.

Hanna Loodmaa (turundusspetsialist)

Pluus: Max&Co.

Pintsak: Zara

Teksad: Gina Tricot

Tossud: Michael Kors

Kott: Love Moschino

Hommikul riideid valides pean kõige olulisemaks seda, et mul oleks neid kandes mugav ja hea olla. Kui tunned end oma riietuses hästi, peegeldub see sinust ka väljapoole. Kindlasti arvestan alati ka sellega, mis mind päeval ees ootab – kas on kohtumisi, palju ühest kohast teise käimist, mõni üritus jne. Võttes neid punkte arvesse, muutub valiku tegemine juba märksa kergemaks.

Hanna Loodmaa Foto: Alar Truu

Igor Grudkin (sisekoolitaja)

Särk: Michael Kors

Pintsak: Selected

Teksad: Mavi

Kingad: Gino Rossi

Riided valin nii, et vaatan hommikul kappi ja enesetunde järgi lähevad riided selga. Kui on tähtis koolitus või kohtumine on kindlad riideesemed, mida kannan.

Igor Grudkin Foto: Alar Truu

Evelin Sohlu (Ilumaailma teenindusjuht)

Kingad: Red Valentino (Pidulikum valik, kuna täna (möödunud neljapäeval – toim) on Ilumaailmas kliendiõhtu)

Seelik: BTM Studio

Pluus: NAF NAF

Kaelaehe: BelBi

Evelin Sohlu Foto: Alar Truu

Mina valin tööriietuse selle järgi, et tunneksin ennast terve päeva hästi ja mugavalt. Kindlasti ei ole minu tööriietus suvaline kapist kätte juhtuv riideese, vaid ikka alati läbimõeldud valik. Kindel märksõna on korrektne välimus nii riietuses kui ka hoolitsetud juuksed ja mõõdukas meik. Tavaliselt arvestan ma riietuse valikul ka päevaplaaniga – kas on kohtumisi, kas on koosolekuid ja vestlusi või on näiteks kampaaniate ajal kaubaga tegelemise päev. Kindlasti eelistan naiselikku stiili, 95% valikust on kleidid ja seelikud ning kontsaga kingad.