Rene Derhy 149,99 € (Tallinna Kaubamaja)
Ilu ja mood
14. mai 2016, 06:00

Külalisena pulmas – mida selga panna?

Pulmahooaeg hakkab vaikselt tuure üles võtma. Kuid mida panna selga, tähistamaks teiste inimeste elu üht tähtsamat päeva? Kuna pulmapidusid on väga erinevaid, tuleks ka riietuse valimisel sellest lähtuda, vastasel juhul võid lihtsalt päeva peategelasi solvata või endast veidi totra mulje jätta.

Võib vist öelda, et kui pruudil on kleidi valimine keeruline, siis kergem pole see sugugi ka pulmakülaliste ja seejuures eriti naiste jaoks. Esiteks on terve rida reegleid, mida kindlasti ei tohi kanda ja teiseks mängib väga suurt rolli ka see, millise pulmaga on tegemist. Kas pruutpaar abiellub kirikus, on tegemist lihtsa registreerimisega, vannutakse igavest truudust mõnes küünis või hoopis vabas looduses või on tegemist hoopis mõne eksootilise sihtkohaga? Seega ei saa lihtsalt võtta kapist seda ühte pidulikku kleiti, vaid peab ikkagi oma riietuse korralikult läbi mõtlema.

Pulmapidu talus/küünis/looduses

Linnamelus abiellumine pole sugugi kõikide paaride unistus ning tihti registreeritakse ühine abielu hoopis mõne talu õuel või kuldsel põllul ning pulmapidu peetakse heinaküünis. Üpris selge on see, et konservatiivses kleidis ja kontsakingades sellisele pulmapeole minna pole kuigi mõttekas. Näiteks kontsakingad tasuks kohe kindlasti koju jätta ja valida kas madalad või hoopis platvormtallaga kingad, sest muidu pead terve päeva kontsad mullas seisma ning maapinnal püsimine võib olla küllaltki keerukas ülesanne.

Ted Baker 269,99 € (Tallinna Kaubamaja)
River Island 114 €

Naised vältigu üleliigset peenutsemist ning mingu kaasa pulmade üldise maalähedase teemaga. Näiteks kitsast figuuri järgivat kleiti pole sellises pulmas kuigi mõttekas kanda. Seevastu maksikleidid ja A-lõikelised kleidid sobivad kindlasti väga hästi.

Mehedki võivad sellisel pulmapeol kergemini hingata ning ranget ülikond-lips-lakk-kingad kooslust pole vaja selga panna.

Mosaic 59,95 €

Kiriklik laulatus

Kiriklik laulatus eeldab nii naistelt kui ka meestelt väga läbimõeldud ja viisakat riietust. See tähendab, et riietus võiks olla suvine ja rõõmus, kuid mitte liiga suviselt vabameelne. Mikrominid, avarad dekolteed ja ihu liialt paljastavad riided on seega täiesti out. Sama kehtib ka ülemäära suurte mustrite kohta. Naised, kes ei tunne ennast kleidis või seelikus väga mugavalt, võivad aga valida selga hoopis jumpsuiti ehk kombinesooni.

Ivo Nikkolo 139,90 €

Siiski ei tasu arvata, et sellisele laulatusele tohib minna üleni musta riietatuna. Musta värvi riideid tasub pulmas alati vältida, olgu see siis kiriklik laulatus või heinaküünis üksteisele igavese truuduse vandumine. Mõnevõrra lihtsam elu on meestel, kelle puhul on musta ülikonna kandmine täiesti lubatud. Samas kevadel ja suvel on heledam ülikond tumedamast kõvasti etem. Seejuures tumesinine ülikond sobib suvisesse kirikupulma veel kõige paremini.

Mosaic 79,95 €

Modernne linnapulm

Kõik paarid ei põgene sugugi turismitallu oma pulmapidu pidama, vaid eelistatakse hoopis linnamelu. Sellisel juhul ongi märksõnadeks eelkõige moodne ja trendikas. Naised võivad rõhuda detailidele ja põnevatele lõigetele ning mehed eelistada tavapärasele veidi šikimat välimust.

Zara 49,95 €
Karen Millen 299 €

Lihtne registreerimine

Paljud paarid ei tee suurejoonelist pulmapidu, vaid piirduvad tagasihoidliku registreerimisega. See aga ei tähenda, et päev nende jaoks vähemolulisem oleks ning külalised võiksid kohale ilmuda teksade ja T-särkidega. Kuna tavaliselt on selliste pulmade puhul ka pruudi riietus veidi tagasihoidlikum, ei tohiks naiskülalised enda riietega üle pingutada. Valmistab see ju pruudilegi meelehärmi, kui mõni kutsutud külalistest temast tema enda pulmapäeval oma riietusega kogu tähelepanu endale röövib. Seega kärtsud toonid ja pöörased mustrid võiksid olla välistatud ja valida pigem klassikalise lõike ja disainiga mahedates värvitoonides riided.

Mango 79,99 €
Karen Millen 275 €

Eksootiline pulm

Järjest rohkem paare otsustab abielluda hoopis mõnes eksootilises paigas. Isegi kui kutsel on kirjas, et pulmad toimuvad Tais, Seišellidel, Maldiividel või mõnes muus eksootilises paigas, ei tähenda see, et tseremooniale kõlbab minna bikiinides ja nende peale tõmmatud tuunikas. Tõsi, sellised eksootilised pulmad on riietuse osas kõige vabamad, kuid lugupidamist oma riietusega tuleb sellegipoolest üles näidata.

H&M 59,99 €

Näiteks naistele sobivad väga hästi pikad lendlevad kleidid. Meestel aga näiteks heledamad chinod ja õhuke eest nööbitav särk, mille käised saab soovi korral üles keerata.

River Island 113 €