Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
12. mai 2016, 10:04

5 hoolitsusnippi, et noorem välja näha (1)

Pole mingi saladus, et kui 20-ndad eluaastad on selja taha jäetud, siis tahaks ka nii mõnigi kohati juba veidi noorem välja näha. Kui silmanurkadesse koguneb kanavarbaid, näojume tundub kaamevõitu ja nahk mitte kuigi heas seisus, siis pole mingi häbiasi end veidi abivahenditega noorendada. Eriti kui tegu käepäraste abivahenditega või lihtsalt nippidega. 

Pritsi sooja veega

Hoolitsusnippide rahvapärimuse kohaselt avab kuum vesi nahapoorid ja külm paneb need kinni. Aga nagu palju levinud uskumusi, on seegi jamps.

"Poorid ei avane ega sulgu nagu uks," ütleb kosmeetikafirma Kiehl's nahahoolduse ja päikesekaitse laboratooriumi juht Geoffrey Genesky.

Selle asemel pritsi oma nägu leige veega, kuna kuum eemaldab nahast selle loomulikke rasvu.

Masseeri oma nägu

Puhasta kaks korda päevas nägu ja siis masseeri minutijagu, hoides pead allapoole, et eemaldada baktereid, soovitab Genesky.

Kui sa masseerid oma nägu, siis vallandad ühtlasi kollageenivoolu, räägib PCA Skini iluspetsialist Danae Markland. See muudab su näo klaarimaks.

Sukeldu

See kodukootud nipp on valus, ütleb modell Jack Guinness, aga ühtlasi töötab. "Pista nägu jääkülma vette ja hoia seda seal niikaua kui jaksad," selgitab ta. "See pinguldab su nahka ja toob näkku verd, pannes selle silmapilkselt paremini välja nägema."

Leia tasakaal

Nahk on loomu poolest happeline, aga kuna seebid on enamasti aluselised, siis võib su pH tase minna veidi logisema. Õrn alkoholivaba nahatoonik taastab tasakaalu.

Proovi näiteks sellist alfahüdroksühappeid sisaldavat toonikut nagu Menscience’s Advanced Face Tonic (menscience.com).

Tee näole trenni

"Need 57 lihast sinu näos ja kaelas vajavad ka trenni," ütleb näolihaste ekspert Danielle Collins.

Tahad näidata kanavarvastele keskmist sõrme? Vajuta kulmude vahele ja silmade välisnurkadesse. Vaata üles, kissita. Tee seda maailma lihtsaimat trenni kuus korda.