PÄIKSELÕÕSAS: Modellid võitlesid ereda päiksekiirgusega, mis võttis silmi kissitama. Pildil koos ehtedisaineri Gvido Valickisega.Foto: Andres Teiss
Ilu ja mood
11. mai 2016, 18:58

GALERII | Naisajakirjanikud esitlesid kodumaist ehtemoodi

Täna esitlesid ajakirjanikud ja blogijad kodumaise disainehete kollektsiooni Lummus uut sarja Aovalgus. Moešõu leidis aset eriskummalises paigas - Tallinna vanalinna külje all asuva ärihoone Navigator katusel.

Aovalgus on Eesti tippdisainerite Krista Lehari, Birgit Skolimowski ja Gvido Valijckise isiklike suveööelamuste ja -kogemuste väljendus ehetes.

“Põhjala suvel ei lähe kunagi pimedaks. Eha ja koidu vahele jääva hämariku ajal sünnib lõpmata palju mälestusväärseid hetki, mis elavad meis edasi piltides, tunnetes, lõhnades, häältes, kuid neid sõnades edasi anda on alati väga keeruline,” rääkis Lehari. “Tundsime, et Aovalguse sari on just see õige võimalus, millega igaüks saab endaga kaasas kanda tükikest võluvat suveööd.”

Aovalguse ehteid esitlesid "Radari" saatejuht Marii Karell, Õhtulehe toimetaja Kais Allkivi, Delfi Naisteka toimetaja Jete Laanemägi, "Terevisiooni" uudisteankur Liisu Lass, Anne & Stiili tegevtoimetaja Eia Uus ning moeblogija Pille-Riin Aasa.

Moelavana kasutatud katusele pääsemiseks tuli naistel pikkade kleidisabade ja kõrgete kingade kiuste turnida järsul redelilaadsel metalltrepil.

Aasta eest loodud Lummuse esimesed viis sarja kannavad nime Võilill, Pühendusega Pärdile, Võsailu, Rannarahvas ja Suvemaja. Aovalgus on ehtekollektsiooni kuues sari.

Lummuse ehted valmistatakse kvaliteetsest hõbedast, puitdetailid valmivad MTÜ Pimedate Töökeskus Hariner eritellimustööna.