Siiri SisaskFoto: Arno Saar
Inimesed
11. mai 2016, 15:33

SIIRI SISASK RABAB MITMEL RINDEL: "Liisingud on makstud, kodu ehitatud, laps suureks kasvatatud ja nüüd elagu loovus!" (13)

Siiri Sisask esitleb esmaspäeval oma värsket loomingukolmikut, mis on küpsenud viimase kolme aasta jooksul: maalinäitust "Kaevu põhjas", luuleraamatut "Mismoodi ma seda maailma armastan" ja uut albumit "Kuristi kohal", mis põhineb Uku Masingu tekstidel.

Kuigi Siiri Sisaskit teatakse ennekõike muusikuna, üllatab ta nüüd publikut ka maalikunsti ja poeesiaga.

"Ma olen lihtsalt loomeinimene ja see, mis minu kasuks kõneleb, on julgus. Julgus ennast väljendada nagu tunnen ja olen. Kummalisel moel said kõigi kolme loominguvaldkonna "sahtlid" üheaegselt sedavõrd täis, et oli vaja ruumi uutele ja nüüd tulebki loodud osa välja anda, et edasi minna, edasi liikuda," rääkis Sisask.

Naine lisas, et joonistada on talle alati meeldinud, aga maalima hakkas ta tõsisemalt alles viimastel aastatel, mil tal on olnud rohkem aega enda jaoks. "Liisingud on makstud, kodu ehitatud, laps suureks kasvatatud ja nüüd elagu loovus! Ma väga naudin, et on mõtteid ja ka võimalust neid mõtteid teostada," avaldas Sisask oma kire maalikunsti vastu. 

Maalinäitusele "Kaevu põhjas" tulevad publikule kaemiseks Sisaski viimase kolme aasta tööd. Ka tema uus album sündis viimase kolme aasta jooksul klaveri taga veedetud päevade ja ööde tulemusena.

"Uku Masing on minu jaoks nr 1 selle muusika puhul. Ilma tema luuleta ei oleks midagi juhtunud. Sellist. Võib-olla midagi muud küll. Olen õnnelik, et sain nii palju osa tema mõttemaailmast, olen selle loomeprotsessi käigus palju õppinud ja end täiendanud," rääkis Siiri Sisask uuest albumist "Kuristi kohal".

Muusik lisas, et tal on hea meel, et leidis nii head mõttekaaslased, nagu seda on Konstantin Tsõbulevski ja Raul Ojamaa ning teisedki, kes kaasa aitasid. 

Loomingukolmiku kolmas komponent on luuleraamat "Mismoodi ma seda maailma armastan", mille kohta autor ütles: "Luuletused on minu enda omad, need olid samuti sahtlis ja tahtsid välja pääseda, et saaksin edasi minna. Minu jaoks on need hoopis enamat kui üksnes luuletused – need on tõestisündinud lood, mälestused ja isiklikud aimdused, mille üle olen mingitel ajavahemikel tõsiselt mõtteid mõlgutanud."

Sisask lisas, et ta on kirjutanud viimasel kolmel aastal palju ning palju on veel ka sahtlis. Nii luulet kui ka proosat. "Millal muud välja annan, seda näitab elu."