Toivo Jouko Puranen Foto: Soome politsei
Krimi
10. mai 2016, 19:39

Artiklit täiendatud kell 20.30!

ROHUD MITU PÄEVA VÕTMATA: Soome vaimuhaiglast Eestisse põgenenud ohtlik mees on tabatud (26)

Soome võimud otsisid taga üliohtlikku patsienti, kes lahkus laupäeva hommikul Kuopio Niuvanniemi psühhiaatriahaiglast ning tuli politsei kinnitusel Eestisse. Mees võeti kinni teisipäeval Tallinnas Kopli linnaosas.

Politsei kinnitusel on 1994. aastal sündinud Toivo Jouko Puranen ettearvamatu, vägivaldne ning ohtlik nii endale kui ka kaaskodanikele - näiteks kaks aastat tagasi tappis ta pärast raviasutusest vabanemist võõra naise, vahendas ERRi uudisteportaal Ylet ja MTV.fi-d.

Soome politsei teatas täna hiljem, et praeguseks saadud vihjete põhjal on Puranen, kes on 193 cm pikkune ning kaalub 110 kilo, läinud Soomest Eestisse.

Politseikomissari sõnul muutub Puranen iga päevaga ohtlikumaks, sest viimati sai mees ravimeid mitu päeva tagasi.

Kell 20.44 kirjutas Soome ajaleht Iltalehti veebis, et ohtlik vaimuhaiglapatsient on Tallinnas kinni peetud. Soome politseivõimude kinnitusel oli kinnivõetu Eesti ametnike võimu all.

"Ta toimetati asjatundliku hoolduse alla. Soome tuuakse ta võimalikult peatselt, võib-olla juba homme,“ ütles Soome politseiametnik Iltalehtile.

Ei ole teada, millistes tingimustes vaimuhaigla patsienti kinni võeti ning kas kinnivõetu avaldas ka vastupanu.

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuur teatas teisipäeval, et Soome psühhiaatriahaiglast põgenenud noormees peeti kinni Tallinnas Kopli tänaval õhtul kella poole üheksa paiku. 

Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juhi Urmet Tambre sõnul pidas politsei mehe kinni pärast seda, kui tähelepanelik inimene teatas häirekeskusele, et ta on märganud meedias levitatud piltidel nähtud meest Kopli tänaval kõndimas. "Kaks politseipatrulli saadeti piirkonda kontrollima ning kell 20:20 pidasid politseinikud Soomes tagaotsitava mehe kinni. Mees kinnipidamisel vastupanu ei osutanud,“ ütles Tambre.

Politsei tänab kõiki inimesi, kes andsid operatiivselt teavet häirekeskusele mehe asukohast. "Teatajatest oli väga palju abi. Politseile laekus hulgaliselt kõnesid ning suuresti nende kaasabil õnnestus mees paarikümne minutiga tabada. Mul on hea meel, et inimesed olid tähelepanelikud. Tundus nagu meil oleks täna olnud väljas mitu lisapatrulli,“ rääkis Tambre.

Kinnipeetud noormehega tegeleb edasi Soome politsei.