Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
10. mai 2016, 14:31

Lihtne retsept: Imeline pistaatsiajäätis

Sooja kevadilmaga kulub jäätis igati marjaks ära. Muide, maiuse valmistamine ei nõua erilisi oskusi, seega õnnestub see isegi kõige köögikaugemal kokkajal.

Mitmele: kolmele

Valmistamisaeg: 15 minutit + külmumiseks vähemalt 3 tundi

Gluteenivaba

200 g soolatud ja röstitud koorega pistaatsiapähkleid

3 dl 35% rõõska koort

75 g kondenspiima suhkruga

Eemalda pähklitelt koor ja jahvata need köögikombainis või kohviveskis peaaegu võiseks massiks. Vahusta rõõsk koor. Lisa kondenspiim ja jahvatatud pistaatsiad. Sega lusikaga paar korda läbi ja mikserda lõplikult ühtlaseks massiks. Pane segu säilituskarpi ja tõsta see vähemalt kolmeks tunniks sügavkülma.

Pane tähele! Selle külma maiuse valmistamiseks pole jäätisemasinat vaja.

Retsept ja foto Ragne Värk. 

Artikkel ilmus esmakordselt ajakirjas Naisteleht 2016. aasta märtsis.