Foto: Herkki-Erich Merila
Mitmesugust
10. mai 2016, 13:15

Moedisainer Antonio: Sel kevadsuvel on püksid lühemad kui kunagi varem (1)

Baltmani peadisainer ja Eesti olulisema moeauhinna Kuldnõel laureaat Aivar "Antonio" Lätti sõnul on Lääne- ja Lõuna-Euroopast pärit meestemoe trend – klassikalisega võrreldes lühemad või üles kääritud püksid ehk kukepüksid – leidnud sooja vastuvõtu ka Eesti meeste seas. Antonio jagab meie lugejatega paari lihtsat nõuannet, millega pükste valikul sel kevadsuvel kindlasti arvestada.

Kuigi kitsama lõikega viigipüksid (slim fit) on kujunenud moodsaks klassikaks, on tema sõnutsi uueks suunaks ka lühemad püksid. "Suvisele vabale joonele omaselt võid sääreosad trendikalt üles keerata, et anda oma riietusele suvisem ja mängulisem meeleolu," ütleb Antonio.

Õige püksipikkuse valikul soovitab ta silmas pidada, et pahkluu jääks püksisäärest välja. Lühemaid või üles kääritud pükse võib kombineerida värviliste sokkidega – kevadsuvise hooaja moetoonideks on näiteks mündiroheline või helesinine, julgemad võiksid proovida ka puuder- ja lõheroosat.

Hea valik on ka chino-tüüpi püksid, mis sobivad hästi nii pintsakuga kandmiseks töisematel juhtudel kui vaba aja veetmiseks. Chinod on kergesti kantavad ja neid on kerge kombineerida misiganes teiste rõivastega. Ka nende puhul on heaks täienduseks pahkluuni käärimine, mis toob välja chinode siseõmbluses tihti leiduva värvilise kandi.

Kevadsuviste pükste  värvipaleti tuumaks on sinine kõigis oma erinevates alamtoonides, mida täiendab liivakarva beež. Materjalidest on esiplaanil pehmed puuvillakangad, linane ning linase erinevad segud.