Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
10. mai 2016, 12:33

4 täiendust su garderoobile, mille peaksid kindlasti soetama kasutatuna

Mõned rõivad lähevad ajaga paremaks. Niisiis miks mitte lasta kellelgi teisel need enda jaoks sisse kanda? Kui paljud inimesed maksavad täishinda uue kraami eest, mis näeb välja vintage, siis sul on võimalik maksta ehtsa vana asja eest palju vähem, räägib NY Manhattani moestilist Seth Howard. Et saavutada tõeliselt ajatut väljanägemist, hangi enda garderoobi need neli secondhand-eset, õpetab Men'sHealth.  

Teksajakk

Kerge või keskmine pesu loob sellele juba kantud mulje, andes jakile tema oma isiksuse. Väikesed rebendid ja augud lisavad ägedusfaktorit, veninud küünarnukikohad aga mitte.

Kui proovid jakki selga, siis vaata, et see ei ulatuks rohkem kui 5 cm su vööst allapoole, ütleb Howard. Vintage-laost võib sellise saada 50 dollariga (hind New Yorgis, umbes 44 eurot) – ja palju vähemaga, kui külastad kaltsukat.

Veendu, et kõik nööbid käivad kinni ja et ükski osa ei ripenda. Tõeline varandus on Levi'se vintage rekamehejakk (äratuntav punase riidest märgi järgi vasakul rinnataskul).  

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Saapad

Kui need tehti 30 aastat tagasi, siis olid need mõeldud kestma kauem kui tänasel päeval müüdavad saapad, ütleb Howard. Püüa leida tootjate L.L. Bean, Timberland ja Allen Edmonds saapaid, mille õmblused on terved.

Pea meeles, et kvaliteetsed pealsed on tähtsamad kui tallad, uuesti tallutamine on üllatavalt taskukohane. Vintage-poes võib kvaliteetne saapapaar maksta kuni 150 dollarit (132 eurot). Juveele võib leida ka sõjaväe väljamüükidelt ja täikadelt.

Hoidu jalatsitest, mis tehtud enne Teist maailmasõda. need võivad tunduda ägedad, aga võivad olla nii vanuse kui tootmistehnika tõttu haprad.

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Nahkjope

Esmalt ja ennekõige veendu, et see sinu kehale sobib. Siis uuri tagi seisukorda: kortsud ja tuhmid kohad lisavad väärikust, aga väldi koorduvat nahka, kinnikiilunud lukke või suuri rebendeid. Nende kordategemine võib maksta rohkem, kui tagi ise maksis.   

undefined Foto: PantherMedia / Scanpix

Vintage-käekell

Vanema käekella väärtus püsib aja jooksul samana või võib isegi kasvada, ütleb sertifitseeritud teise ringi käekellade müüja Hamilton Powell.

Otsi klassikalise (plekivaba) numbrilauaga ja kriimustamata korpusega kella. Kahjustatud rihma saab alati välja vahetada.

Powelli veebisaidil on parimateks leidudeks vanad Omega ja Tag Heueri kellad, mille hinnaks on 2500 dollarit (2200 eurot).

undefined Foto: crownandcaliber.com