Vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi kampaania California osariigis Costa Mesas tõi tänavale sadu latiinosid, kes protestisid Trumpi rassistlike avalduste vastu.Foto: Reuters / Scanpix
Maailm
29. aprill 2016, 13:12

FOTOD | Trumpi vastased ummistasid Californias tänavad: "Vabadus, mitte deporteerimine!" (13)

USAs California osariigis ummistasid maantee rahvamassid ajal, mil vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump oma valimiskampaaniat tegi. Avaldati protesti Trumpi vastu.

Trumpi esinemise ajal Orange’i maakonnas Costa Mesas Fair & Event Centeris purustati tänavail politseiautol aknad, politsei aga võttis kinni 20 inimest. Demonstrante oli rahustamas märuli- ja ratsapolitsei, vahendas CNN. 

Trump on ähvardanud, et presidendiks saades kihutab ta USAst välja miljonid illegaalsed immigrandid. Sellest ka tugev vastumeelsus California latiinode seas. Costa Mesas tänavaile kogunenud rahvahulgad nimetasid Trumpi rassistiks. Kohal oli muidugi ka Trumpi pooldajaid, kellest mõni sai näo veriseks. Protesteerijad lehvitasid Mehhiko lippe ning loosungitel oli kiri: "Vabadus, mitte deporteerimine!" Samas võis mõne tänaval marssinu suust kuulda, et nad on väsinud Trumpi "vihakõnedest", mis jagab inimesed leeridesse ja muudab nad teineteise vastu vaenulikuks.

Pärast eelvalimisvõitu Connecticuti, Delaware’i, Rhode Islandi, Marylandi ja Pennsylvania osariigis on Trump nimetanud end Vabariiklaste tõenäoliseks kandidaadiks.