Blogid

Kes on kõige õigem eestlane? (73)

LISA KOMMENTAAR

PanzeFaust10. mai 2016, 20:12
eks ikka mõni maajojast , "keskmine" lödipüks, halevennike!
Eestlane on uhke1. mai 2016, 08:57
et ta on eestlane. Miks hiiumaa neeger ja muud poluvernikud tahavad nii kangesti eestlased olla? Miks ei ole nad uhked oma rahvuse üle?
1. mai 2016, 20:01
Identiteedikriis, kes teab, mida see tähendab see mõistab ka oma rahvuse aktsepteerimise olulisust ja möödapääsmatust teiste aktsepteerimiseks. Kui seda kriis ei läbita jääb inimene sinna kauaks, võib jääda ka kogu eluks, kuna ei suudagi ennast määratleda, toetuda oma juurtele ega anda edasi oma juurte jõudu järglastele. Ahel katkeb. Võõrvallutajad teevad seda teadlikult allutatud rahvastega, st otsest allutatud rahva väljasuretamist.
Radist1. mai 2016, 22:53
Miks hiiumaa neeger või venemeelne saadik tahab kangesti eestlane olla? Pugemise mõttes? Milleks on vaja pugeda peatselt hääbuva rahva ees?
1. mai 2016, 23:34
pole siin mingit idendikriisi. Eestlane on põhiloomult alalhoidlik ludri, võtke heaks või pange pahaks. Olen ise eestlane ja ütlen selle täiega välja. Aga mis on eestlase loomus (nagu šotlasel, venelasel ja tuareegil) -pärimusuhkus.
Hm6. mai 2016, 20:18
See hiiumaa neeger on rohkem eestlane kui sina seda oled igaljuhul.
To eestlane on uhke6. mai 2016, 20:18
Hiiumaa mustanahaline poiss on eestlane. Harju ära. Vaata teisi loomi, kasse, koeri, linde - neid on erinevat sorti, erinevat värvi jne. täpselt nagu inimesi.
To eestlane on uhke6. mai 2016, 20:25
Kommentaar teavitatud. Valiks sõnu äkki.
Mardus7. mai 2016, 14:36
Üldjuhul nad ongi uhked oma rahvuse üle aga "kodurahu" huvides on nad ka küllalt lõimunud, et "arusaamatusi" vältida. Vaadake vaid, ka lookese autor pole unustanud, et temas voolab juudi verd. Veri on ikka paksem kui vesi Asja "ilustuseks" meenutagem baltisakslasi - peale baltisakslastest aadelkonna eksisteeris neist hoopis rohkearvulisem baltisakslastest kodanlus moodustades Eestimaal saksa kogukonna. Enamus neist olid võimelised suhtlema ka eesti keeles kuid kogukonnana nad ei olnud lõimunud Eestimaa aborigeenidega. Ilmekaks näiteks on paljud meie ärkamisaja rahvuslased kes olid segaabielus aga nende koduseks keeleks kujunes saksa keel. Eesti Vabariigi sünniga ei kadunud nende kogukondlik vaim kuigi enamasti oldi Eesti ühiskonda lõimunud, osalesid aktiivselt vabariigi ülesehituses jne. aga nad ei olnud eestlasteks saanud. Hitleri kutsel "põlisele kodumaale" naasta, unustati sedamaid "eestlus" ja järgiti kutsele. Mis sakslastest - vägagi paljud eestlased, kes leidsid eneses üles tilgakese saksa verd, ruttasid ennast sakslaseks kuulutama. "Veri" oli paksem kui vesi?
Kui soovitakse eestlastesse "värsket verd" süstida siis ei tohi Eestimaale tekitada võõrrahvustest kogukondi, juba tekkinud kogukondadele ei tohi lubada laiaulatuslikku kultuurautonoomiat. (Kultuuriautonoomia tuleks kõne alla ja oleks õiglane vaid juhul kui Eesti Vabariigi koosseisu kuuluksid rahvaid kes on vastava maaala põliselanikeks. Kui setod või saarlased oleksid identifitseeritavad eraldi rahvusena, siis kuuluks neile ka kultuuriautonoomia õigus. Peipsivenelased on sajandeid vastavatel aladel elanud ja sestap tuleks kõne alla ka nende teatav kultuurautonoomia.) Tekitada Eestimaale uusi rahvus või rassikogukondi, see on hukutav. Sisserändajad tuleb võimalikult hõredaks hajutada, et ei saaks toimuda kogukonnastumist ja lisaks vana tõdemus, et "võõrasse kloostrisse ei minda oma seadustega" Inimesed kes Eestisse asudes hakkavad siin nõudma mingeid põliseestlaste jaoks harjumatuid "õigusi" ei ole siia oodatud, otsigu omale kultuuriruum kus nende elulaad on neile loomupäraselt vastav.
kurr30. aprill 2016, 12:44
vaatamata portsule juudi verele on kats piisavalt eestlane. seega ka veidi kade.
võin kihla vedada, et viimane kroonika ei meeldi talle kohe üldse. esikaanest alates. viimasel ajal on katsi isiklik elu blogist täiesti kadunud, selle üle kurdab alailma elts. veidi lõbusam oli lugu siis, kui katsi ellu ilmus üks ärimees. siis mainis katsi ära isegi kroonika, sest katsi rivaaliks oli kaunitarist diiva. oma tuntud siiruses väljendas kats siis pahameelt selle üle, et konkurent oli kroonikale andnud endast liiga ilusad pildid. erinevalt katsist jäi konkurent külmavereliseks ja ütles, et ta on nõus selles seebiooperis üles astuma küll, aga ühel tingimusel -raha eest.
minu maitse ühtib katsi rivaali omaga, lemmikpilt on leheküljel 14. selle pildi peal on diiva veidi noorem kui kats praegu. kats, ruttu uusi pilte tegema, aeg lendab! elulooraamatu kaanepilt oli küll nii tähendusrikas, et sõber ristsoo võrdles seda hamburgi punaste laternate rajooni akendel nähtuga, aga pilt oli siiski udusevõitu.
nohjah29. aprill 2016, 11:06
Radist28. aprill 2016, 16:53
Kui tõmmata üle kitarrikeelte, on see akord. Sama liigutus summutatult - sordiin.
Akordinootide üksiknäppimist nimetatakse arpedžoks. Aga mis nimetus on
sordineeritud arpedžol? Pizzicato? Jätan teile mõistatada.
.
Kunagi, kui öösiti võis veel kartmatult õues käia, oli hitiks laul hetkearmastusest, kuigi
Secret Service polnud Inglise, vaid Rootsi ansambel. Aga tänapäeval pole hädas vahet
https://www.youtube.com/watch?v=ER6HYd-clxA
30. aprill 2016, 01:00
Mis ma teid ikka piinan. Korduvat instrumentaalset saatefragmenti nimetatakse rifiks. Secreti variandis on see teostatud süntesaatori stacato-efekti kasutades
Appikene...28. aprill 2016, 13:24
Ah mis siin arutada, olge ikka sallivad.Kõige puhtatõulisemad eestlased on vabastajad ja pagulased, 4 musta pigi Tallinna kodutute varjupaigast.Kõik teised on jumalteab kust pärit, räägivad ainult eestikeelt. Ei oska see õige eestlane valitsusele pugeda ja kardab pigikolle.Vot ALAR1, TOTU ja JUURA, nemad juba teavad, kuidas elama peab, kuidas hambaid sisse taguda, iga teine sõna on värdjas-sitaloopija.Nii intelligentseid eestlasi meil teisi pole, väärivad presidendiks valimist jah.Päris eestlane ei karju iga nurga taga, et olen eestlane, küll aga need libaeestlased leiavad selle tõestuseks sada põhjust ja kui vaja antakse käsk paberid nii vormistada.KEL VÕIM,SEL ÕIGUS. Kaua see kammajaa siin ometi kestab veel???Hõbemägil õigus, see muutub juba tsirkuseks.
iga arvamus on subjektiivne27. aprill 2016, 20:16
näiteks neil, keda küüditati Siberisse ja kelle vanemad või õed -vennad seal surid, neil on jällegi oma arvamu sellest, KES sobiks Eesti presidendiks ja seda ei saa neile ette heita.Eriti näiteks mina, kes pole repressioonide all kannatanud, ei saa kuidagi teiste kannatusi mitte millekski pidada ning aktsepteerin , kui mõni eestlane ei taha et presidendiks saaks keegi kelle vanemad on mingil määral olnud seotud repressiivorganitega.Ehkki minul isiklikult pole kandidaadi vastu midagi.
Hingelt ja meelelt eestlane27. aprill 2016, 19:39
Katrin Lust: ”Inimene, kes räägib ja mõtleb eesti keeles ning on siin kasvanud, siis kindlasti ta on ju eestlane, eriti kui ta ise ennast nii tunneb”.
Tehkem siiski vahet: Laias laastus rahvuselt eestlane saab olla siiski see kellel vähemalt üks vanem on rahvuselt eestlane, kui aga kumbki vanematest ei ole eestlane võib inimene küll olla hingelt ja meelsuselt eestlane, mitte aga rahvuselt.
Nii, et Ojuland ütles õieti; võõra inimese rahvust või meelsust ei ole teisel inimesel koheselt lihtne määräta. Segarahvusest perekondade järglastel endil on see ka mõnikord raskendatud. Aga teisest rassist täielikult mustanahalist, hiinlast või araablast, kelles ei ole tilkagi eesti verd on ikkagi absurd eestlaseks kutsuda. Sellist mõtteviisi on aga läbi surumas ”euroopalikest väärtustest jahuvad sallivad”, kelle kaugemaks eesmärgiks on hävitada Euroopa põlisrahvused ja nende kultuurid, luues nende asemele EL kodakondsed ehk uue juurteta segaverelise orjarassi - multikulti eurooplase ( = nõukogude inimene), keda ühendab vaid sama passivärvus ja täielik kuuletumine kõrgemale represiivvõimule.
Lugeja to maamiiz27. aprill 2016, 15:12
msi27. aprill 2016, 14:18
kuna ma pole kindel, kas kats vihjetest aru saab, siis täpsustan, keda ma pidasin kaljurannast paremaks kandidaadiks. pidasin silmas jüri luike, kelle ema on eestlane, isa aga mitte. kui ta peaks kandidaatide kanditaatide hulka sattuma, küllap siis uuritakse välja, milliseste rahvuste esindajaid tema isa esivanemate seas leidus.
jään huviga ootama ekrelaste kommentaare jõerüüdi kohta. tõupuhtuse koha pealt esialgu midagi pole kuulda olnud. kas kirjanike liidu partorgi amet ja 40 kirja autorite represseerimine pole märkimist väärt? praegused kolumnid on ju nii vastuvõetavad.
eks need27. aprill 2016, 13:21
väljalastud neegripoisid on kõige õigemad se pole nali
alf27. aprill 2016, 13:08
Õige põliseestlane on sündinud eestis, vanemad eestlased, ja on kõikide okupantide-vabastajate-anastajate vastu , olenematta nende rahvusest. On massiimmigratsiooni, kooseluseaduse ja piirilepingu vastu.
1. mai 2016, 20:22
See see absurd ongi, et mingi ammu vallutatud ja sajandeid võõra võimu all elav eestlane nüüd peaks presidendiks saama, peale kõike seda, mida on tehtud ja tehakse eestlastega, et neid siit maanurgast välja juurida ja hävitada! See on ülimalt solvav teatud jõududele. Nende ääretu nördimus on pannud nad juba aktiivselt uusi kombinatsioone ja pettusi sepitsema. Kes oskab märgata see näeb ikka väga kummalisi asju ühiskonnas toimumas! Neid eneseõigustusi ei jõua äragi kuulata kui ennastohverdavalt ja patriootlikult seda närust rahvast "juhtinud" ja kui tänamatu on rahvas, neile osutatud valitsemis- ja koorimisteenuste eest! "Teil" on riik ainult nende armust, te tänamatud!
Hmm6. mai 2016, 20:24
Õige eestlane on kooseluseaduse vastu? Hahaha ega ikka ei ole küll :)! Pooldan seadust ja olen eestlane :)!
Seletuseks autorile27. aprill 2016, 11:54
Väljendit sünnijärgne Eesti kodanik kasutatakse sellepärast, et nii on põhiseaduses kirjas. Arvatakse, et Komarovka külas Ingerimaal (praegune Leningradi oblast) pärit Marina Kaljuranna ema on Eesti kodanik, kuigi see ei ole kindel. 1940 okupeeritud Eesti Vabariigi seadused nägid ette Eesti kodakondsuse pärimist ainult isaliinis (et vältida topeltkodakondsusi ja muid jamasid). Emaliinis kodakondsuse pärimine seadustati alles 1990-ndatel Mart Laari valitsuse poolt. Seega ei saa 1962 sündinud Marina Kaljurand mitte kuidagi olla sünnijärgne Eesti kodanik, samuti ei saa ta seetõttu kandideerida Eesti presidendiks.
Radist27. aprill 2016, 11:38
Oi kui kuri on Katrin Lust ühtäkki! Teda "hämmastab", et eestlane laulab "eestlane olla on uhke ja hää". Lust peab vajalikuks lisada, et tal ei ole "absoluutselt" midagi Marina Kaljuranna vastu (seega ka Kaljuranna mitte ühegi poliitilises seisukoha vastu?) Ja jõuab jutu lõpetuseks mainida eugeenikat ja Natsi-Saksamaad (ehk tema kirjapildis Natsi Saksamaad).
.
Minul pole ka midagi vastu. Kui lauldaks: venelane või inglane olla on uhke ja hää. Või rahvuse mainimiseta: ameeriklane, belglane olla on hää. Kui perestroika ajal moskvalaste käes valge-sini-punaseid trikoloorilippe nägin, tulid mu silmi pisarad. Ma mõistan, miks jalgpallurid enne matši nii hardalt hümni laulavad ja kergejõustiklased peale võitu lippu suudlevad.
.
Mõistan samas ka neid, kes rahvustunnet millekski ei pea. Ju siis pole neile lihtsalt seda tunnet antud. Neil on selle asemel muud tunded. Muide Mart Helmest, kellest artikli algul juttu oli. Ta muidugi jagab seisukohta, ent väljaütlejaks, et Eesti president peaks olema eestlane, oli siiski Martin Helme.
noorland27. aprill 2016, 10:39
mina tean kes on kõige õigem eestlane, aga kahjuks see eestlane uppus karjääris ära.
1. mai 2016, 20:43
Asi ei ole kõige õigemas vaid kokkuleppes, et rahvusriigis on igati asjakohane pidada kinni kindlatest väärtustest, eriti teatud ametikohtadel, mis hõlmavad riigi juhtimist ja ka kohtuvõimu ja antud juhul siis eestlastele omastest väärtustest, sest keegi teine ei tule siis eestlaste eest seisma ega eestlaste elukohta hoidma. Ükski libekeelne võõras ei tule siia selleks, et maarahvast teenida, mitte iialgi! Igaüks teenib oma rahvast ja võitleb oma rahva ellujäämise ja konkurentsieeliste loomise eest. Kirjutage see endale otsaette või kõrva taha, aga teatud asjad elus ei muutu iialgi!
12327. aprill 2016, 10:02
ma loodan, et see õige eestlane ei ole vähemalt eestlane!
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:26
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:25
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:25
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:25
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:25
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
Tarmo Männard27. aprill 2016, 09:25
Küsimusepüstitus on pehmelt õeldes kummaline. Õige vastus on juba ammuilma teada. Kõige õigem eestlane olen mina! Kuna Eestile on kombeks üks eestlane korraga, on kõik teised, kaasaarvatud EKRE-lased heal juhul kolmveerandeestlased.
!!!27. aprill 2016, 09:01
Kui nüüd tuntud eesti kultuuritegelased ja patrioodid läbi lapata, siis ilmneb, et päris paljud nendest on vene juurtega. Mõned on oma nimed eestindanud, mõnedel on praegugi veel venepärased ees või perekonnanimed.
Nimi pole määrav. Näiteks võtkem kas või omaaegne intertegelane Arnold Sai - kõige ehtsam eestipärane nimi. Kuid tegelikult oli ta Eesti iseseisvuse veendunud vastane, ehtne impeeriumlane. Ja teisi samasuguseid võiks pikemalt mõtlemata terve rea üles lugeda. Nimetagem kasvõi sissejuhtuseks Karl Vainot.
Mida imestada27. aprill 2016, 11:58
Eestlastest ongi viimase 70 aastaga läbi segaabielude saanud suures osas poluvernikute rahvas.
Ja27. aprill 2016, 07:20
saigi Katrinist juudipliks! Aga sünnijärgsus on sätestatud põhiseaduses, Katrin võiks põhiseaduse ka lõpuks lahti teha.
Kaljuranda hinnates aga on osutunud oluliseks tõik, et ta ei tunnista NSVL-i okupatsiooni Eestis! Ise ütleb, et on sünnijärgne Eesti kodanik, sest ema olevat 1925.a sündinud Eesti vabariigis ning olnud Eesti kodanik (seda aga pole seniajani tõestatud, sest tema emaema polnud 1930ndatel kodanikest valijate nimekirjaski). Kuid Marina ise seda Eesti vabariigi okupeerimist ei tunnista ehk ei tunnista ka enda Eesti kodaniku sünnijärgsust.
Ent see on alles ivake. Olulisem on Kaljuranna kremlimeelsus. Oli ja on ju tema see, kes on seisnud riikidevahelise õiguse vastaselt Eesti alade loovutamisel tänasele Kremlile. Miks Katrin nüüd ei küsi, mis patrioot see on, kes reedab avalikult oma "kodumaa" vee- ja maa-alasid rodinale?
Soovitan Katrinil rohkem tutvuda Eesti ajalooga, siis saab ta selgeks ka igasugused seadustevastased sahkerdamised Eestis ega esine tundeliste tühjade karjetega ajakirjanduses. Igasuguseid palgalisi lobjakaid ja pariseid on meil niigi küllalt.
õige eestlane on27. aprill 2016, 06:50
metroo seksuaal, kes tihti tolereerib.
sina oled!27. aprill 2016, 06:35
sina lustikati, sina!.......sina!...
palat nr.927. aprill 2016, 06:26
kingisepp,pöögelman,lauristin, kruus ,karotamm, vaino, ristlaan jne, olid ka eesti patrioodid, kes mesijuttu ajasid ,mõned nende järeltulijad inisevad mesijuttu edasi...
Loomulikult Härra Edgar Undisilma talust27. aprill 2016, 06:06
Kes on ühtlasi ka eestlaste oodatuim president
Tere27. aprill 2016, 04:29
Kes on alla 175 cm,ei ole puhast verd eestlane!
Lihtne28. aprill 2016, 23:46
Alla 3 meetri ei ole normaalne inimene.
Vikade parandus:27. aprill 2016, 01:21
"Mulle jäid kõrvu Mattiiseni isamaalised laulud, mida esmaesitati 1987. aastal."
Mattiisen kirjutas "Viis isamaalist laulu" 1988. aastal, mil nad ka mais Tartus ette kanti. See, mis 1987. aastal telerist läbi käis, oli "Ei ole üksi ükski maa," mis isamaalaulude tsüklisse ei kuulu. 1987. aastal poleks "eestlane olla on uhke ja hää" veel kõne allagi tulnud.
oijah27. aprill 2016, 10:33
Lust jälle luuletab.
msi27. aprill 2016, 00:06
põhimõtteliselt olen lusti seisukohaga nõus. aga nagu alati pole ta kuigi süvenemisvõimeline. poleemika presidendi tõupuhtusest algatas martin helme, mitte mart.
alles see oli kui kats oli martiniga tihedalt samas paadis. see oli siis kui nad koos täitsid savisaare tellimust ja andsid välja raamatu "tervist, proua president!". väike kättemaks toomas hendrik ilvesele selle eest, et ta oma esimesel valitsusajal kuulutas, et ei tee kunagi savisaarele ettepanekut saada peaministriks.
kaljurannast veel parem mitte puhtavereline president oleks üks varasem välisminister, kes paraku pole reformierakonna liige.
maamiiz26. aprill 2016, 23:31
ma olen alati omas seltskonnas öelnud et kes väidab et ta on puhas eestlane tuleb maha lasta sellist pole olemas,aga see ei tähenda et tuleviku eestlane peab tumedam olema,püsigem ikka oma liivakastis
ohver27. aprill 2016, 09:19
minu sugupuu mõlemi vanema poolt ulatub põhjasõjani välja ja sisaldab endas ainult eestlasi,tule ja lase mind nüüd maha,pliiz...
23:3128. aprill 2016, 13:39
Raudkindlalt võid siis minugi maha tõmmata, vot olengi päris eestlane.Küsi ÕL IP ja astu kohale, kogemata näedki PÄRIS EESTLAST.Eks te isehakanud "eestlased" ihu hammast oma maailma hullustega turule tulla ammugi aga poluvernikutest eestlased ajavad sõrad vastu, kole lugu küll, mis teha, tahavad isegi ELADA kurivaimud siin maal.
jüri26. aprill 2016, 23:22
Olge mõnusad , laske juba see RUSSOFOOBIA ükskord allavett minema. See tont ei toida !
Alar126. aprill 2016, 22:29
Mis kasu on olla puhasverd eestlane, kui aju on programmeeritud Moskvas või Hundisilmal? Mõni neeger võib rohkem olla eestlane, kui see, kelle ajusse on sisestatud Savissare või Yana Toomi poolt putinlik programm. Pean kesikute ajupesu silmas.
Lembitu poeg27. aprill 2016, 01:15
Lõuad sa rotikaltsakas27. aprill 2016, 06:08
Neeger ja eestlane öh öh öh. Lutsuta edasi
Alar1-le28. aprill 2016, 13:48
Kuule sina kommust kahjulik idioot, sinust ei saa eestlast surmatunnini, raiu see endale pähe!!!!
Keegi ei küsigi Lusti käest.26. aprill 2016, 22:27
Kaljuranna väljaütlemised on need, mis ei ole Eesti presidendile kohased. Teiseks on ta reformarite käpik.
Just,27. aprill 2016, 05:47
See on ka minu tagasihoidlik arvamus. Sõnad ongi ju selleks, et omi mõtteid välja öelda.
Mina suhtun M K öeldud sõnadesse: Eesti iseseisvus on teisejärguline, küll halvasti.
Muhv26. aprill 2016, 22:11
Pr Lust võiks ikkagi ennem teha selgeks mis asi on
"sünnijärgne kodaniks"
"naturalisatsiooni teel kodanik"
Kui pea ei võta ,siis miks mitte küsida kelleltki!
Edu!
Ja mitte segada asjasse.Seemani tv programmi.
See mida keegi subjektiivselt arvad mõnest presidendikandidaadist,ei muuda väga konkreetset põhiseaduslikku nõuet kandidaadile.
Järgmisena leiame kellegi kes on 36 a . Aga ta näeb ju välja nagu 40 ! Hea ju pröögata ,et diskrimineeritakse vanuseliselt.
PS
Klassika. Kui argumendid lõppevad siis tuleb hakata vehkima natsismi,rassismi jms -ga.
põliseestlane26. aprill 2016, 22:07
Ekrelased ja kremlimeelsed kesikud EI OLE küll eestlased! Nad häbistavad eestlase nime!
Jäta mees ja ""PÕLIS--- jeestlane ==? HELMED JA EKRE HEAGA RAHULE !27. aprill 2016, 05:46
JA mine sõima seal TOOMPEAL ,,,""KES ON EESTLASTE ELU
IKKA PALJU PÖÖRANUD :::: NÄITEKS SEE PÕLLUMEES
""SAADETAKSE KA VALITSUSE POOLT PERSE :::
28. aprill 2016, 13:45
22:07-põlisvenelane on nüüd siis jälle platsis, mida sa punane huugad siin oma juraga?Sinust ei saa kunagi eestlast, karju palju tahad, totu oled ja selleks jääd.
Palju29. aprill 2016, 06:45
sulle,tolale makstakse.Või oled tõesti idioot,põliseestlane.
kui juba nina toppisid teise riigi presidendi asjadesse.26. aprill 2016, 21:49
Huvitav kumb on õigem venelane, see kes nõukogude eestit tuli looma või need kui see oli loodud seda ensv üles ehitama.