Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
21. aprill 2016, 07:10

Ajakiri Naised juhtkiri | Me ei saa lasta terroristidel võita sellega, et maailmalinnade ajalugu seostatakse üksnes pisarate ja lilledega

Olime ühe kaas­autoriga järgmise reisiloo kokku leppinud, tähtajaks läinud aasta 13. november, teemaks Pariis. Tervet maailma vapustanud terrori­uudiste taustal tundus selle loo avaldamine reisisoovituste rubriigis pigem kohatu. Kummaline kokkusattumus, mõtlesin toona.

Kevadel pakkus Belgias elav filoloogist eestlanna toimetusele reisilugu Brüsselist. Kuna ma ise olen armunud selle linna kirevatesse salsa­klubidesse ja maitsvasse tänavatoitu, leppisime tähtajaks kokku 22. märtsi. Kordus sama stsenaarium. Kõhe.

Jälgisin Facebooki uudisvoogu ja küsisin Brüsseli kesklinnas töötavalt filoloogilt ettevaatlikult, kas temaga on kõik korras. “Jah, minuga on kõik hästi, aga siin on paras segadus – kas saaks loole veidi ajapikendust?” vastas ta minu hämminguks.

Tegelikult on tal õigus. Me ei saa lasta terroristidel võita sellega, et maailmalinnade ajalugu seostatakse üksnes pisarate ja lilledega. Ent järgmisi reisilugusid ma siiski veel pelgan kokku leppida.