Foto: Daisy Lappard
Inimesed
21. aprill 2016, 07:20

Aigi Vahing: Tabletid ei aita kõikide hädade vastu

Endine teletäht ja saatejuht Aigi Vahing (42) on seisnud silmitsi tõsiste kriisidega iseendas. Praegu Lilleorus asuvas joogakeskuses kommunikatsioonijuhi ametit pidav naine sai abi emotsioonide vabastamise õpetusest. “Halb tunne ei ole paratamatus,” teab ta nüüd.

Aigi sõnul mõjub emotsioonide vabastamine nii inimesele endale kui ka tema lähedastele. “Kui oled vabastanud piisaval hulgal halbu emotsioone ehk negatiivseid reaktsioone, hakkavad teised märkama, et olukordades, kus varem kippusid kergesti ärrituma, kamandama, ära väsima või solvuma, sa ühel hetkel enam selliselt ei reageeri,” selgitab Aigi. Kui lähedased näevad, et muutus on püsiv, võib ka neil hakata asja vastu huvi tekkima.

“Tänapäeva teaduski on leidmas tõendeid mõtete ja emotsioonide suure rolli kohta haiguste tekkel. Haigusi ei saa alati ravida füüsilise keha tervendamise preparaatidega. See poleks ju ka loogiline,” mõtiskleb Aigi. “Tablett ei saa ravida solvumist, nagu ka uskumusi oma elu suhtes, olgu need head või halvad. Tulemuseks on ikka kas sisemine või väline konflikt.”

Eestis üha enam maad võtva esoteerika asemel tuleb Aigi meelest võtta kasutusele praktiline viis, mis aitab päriselt paraneda ja muutusi luua. “Mida varem allasurutud emotsioone vabastama hakata, seda parem,” on Aigi veendunud. Ta usub siiski, et on ka selliseid inimesi, kes oskavadki tervendada. Kui aga tervendatav ei muuda oma harjumusi, tuleb haigus tagasi. “Harjumusi ongi raske muuta. Kõik teavad seda. Kuid ka harjumusi saab seljatada, kui omandada vastavad oskused. Tuleb aru saada, et iga asi ei aita. Ime ootama jäämine pole samuti praktiline, parem ikka ise oskajaks saada.”

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!