Foto: PantherMedia / Scanpix
Ilu ja mood
20. aprill 2016, 13:17

Kuidas kanda meeste selle kevade moevärvi roosat? (1)

Meestemoes teeb sel kevadel ilma roosa värv. GQ annab nõu, kuidas seda välja kanda, ilma et jääks mulje, nagu oleksid rüüstanud oma õetütre garderoobi. 

Juba mõnda aega on meeste rõivamoes näha olnud roosa värviskaala populaarsuse tõusu. Paul Smith on alati olnud selle propageerija, Raf Simons tutvustas oma Adidas Stan Smithi koostöökollektsiooni beebiroosat kandes, Gosha Rubchinskiy on eelistanud fuksiavärvi riideid. Fänn on ka Sibling, Jil Sander ja Marc Jacobs näitasid pastelseid roosasid toone oma eelmise aasta kevade ja suve esitlustel ja hiljuti hüppas selle trendi reele ka Louis Vuitton, kes näitas oma kevad/suvi 2016 kollektsiooni esitlusel roosasid kuuba-kaelusega särke. Tänavamoe ikoonid igalt poolt on trendiga kaasa läinud: roosad mütsid, pusad, spordijalanõud laiutavad üle Instagrami.      

19. sajandil seostati roosat värvi mehelikkusega (poisse riietati lastena roosasse), aga 2016. aastal tundub, et meeste jaoks hakkab saama taas harjumuspäraseks kanda seda värvi, mida nii sageli seostatakse naisteriietega. Enamik moekatest rõivapoodidest müüb seda kraami juba värvi viiekümnes varjundis. Aga kuidas seda kanda?

Lihtsus

Kui kavatsed roosa trendiga kaasa minna, siis peaksid teadma, et õige ja vale vahe on peenike. Me ei ütle, et peaksid üleni roosasse riietuma, selle asemel mängi pigem turvaliselt ühe kindla esemega: olgu see lihtne T-särk, paar jooksujalanõusid või sokke.

Rühmita tumedamate värvidega

Roosa on üsna söakas värv, nii on lihtsaim seda kanda koos tumedamate toonidega, eriti silmapaistev on tumesinine. Kui lähed reisile, soeta roosa linane särk ja kanna koos puuvillaste tumesiniste šortsidega, et saavutada tasakaalukamat selget värvingut. Kevadele sobiliku look'i saad sinise bomber-jopega, kandes selle all roosat T-särki.

Roosa näeb parim välja tumedamal nahal

Nagu enamik heledaid värve, on roosa parim siis, kui oled päevitunud või sul on loomu poolest tumedam nahk. Siiski, ära lase sel end kõrvale lükata ka siis, kui oled heleda nahatooniga. Roosal on erinevaid varjundeid fuksiast roosini ja kui oled heledanahaline, siis peaksid kandma tumedamaid ja tugevamaid toone, et õrn ning hele komplekt sind kurnatuks ja luitunuks ei muudaks.

Sega trende

Igaüks, kes viimasel ajal tänavatel jalutanud, teab, et meesterõivaste vallas teevad ilma militaartoonid. Ja mis nendega kõige paremini kokku sobiks? Roosa. Olles üks mitmekülgsemaid värve ja valge asendaja, sobib see enamusega neutraalsetest toonidest. Beebiroosa kergemad toonid ja pastelsed varjundid täiendavad sõjaväeriietest inspireeritud khakit ja rohelist.