Suhted

Üle poolte veganitest ei looks suhet lihasööjaga (143)

LISA KOMMENTAAR

Liha on MÕRV!19. aprill 2016, 09:42
Ja seda väidet ei saa ümber lükata. Kui inimene tapab teise inimese, siis on see karistatav paragrahvi alusel.
Aga loomi võime tappa karistamatult? Eriti heaoluühiskonnas, kus vägivallavaba toitu on saadaval rohkem kui küll ja infot selle kohta samuti!!!
Haha19. aprill 2016, 02:55
Kõik kes te ütlete, et taimetoitlased on halva tervisega ja rumalad ja mida kõike veel. Siin on artikkel mehest kes on arst, 100 aastane ja 50 aastat taimetoitlane olnud, säh teile, arst ja vegan :)!
Naljakas19. aprill 2016, 02:35
Kui keegi kirjutab, et on vegan või taimetoitlane pannakse miinus, mis see teie asi on üldse mis mina söön. Ostan hulga sonapiima, hiljuti poodi tulnud kaks uut sojapiima sorti, kuna nõudlus on suurenenud ja oanustan ise ka sellesse, Pole teie asi kritiseerida, loomade tapmist ei saa õogustada ükskõik millise lameda madalalaubalise argumendiga :). Sellisel käotumisel ei ole õigustust.
Saunanaine18. aprill 2016, 16:47
Lihasööjal lihahimu, veeganile porgand ja banaan.
Homosapiens.18. aprill 2016, 09:07
See inimese elu on üldse väga keeruline ole sa lihasööja või taimetoitlane, mõlemal lõpeb elu surmaga.
veks18. aprill 2016, 08:38
Kui patt on vale asemel tõtt rääkida siis selle patu võtan oma hingele. Selle asemel labaselt ja õelusega lahmida (enamus ususõdalasi teevad selle vea) võiks oma soovitatud nn. teaduslikest uurimustest rohkem läbi lugeda kui esimesed paar rida. Kel huvi see võib lugeda: http://m.postimees.ee/section/2125/3376363. On oluline meeles pidada tasakaalustatud ja mitmekesist toitumist, mille hulka kuuluvad olulise valguallikana ka liharoad, sisaldades rohkelt vitamiine, mineraalaineid ning asendamatuid aminohappeid. Ja see vähiga hirmutamine igal pool on nii rumal et ei aja isegi enam naerma, iga uus "tõestatud" artikkel räägib eelmisele vastu. Elamine ongi kahjulik tegevus mis lõpeb alati surmaga.
Aga19. aprill 2016, 02:26
Ah, teate teiega on mõttetu vaielda. Kui ostate liha, siis vihkan teid ja kui keegi liha ostab peaks seda kõva häälega talle pahaks panema. On tõestatud, et kõik lihas olevad asjad saad sa kätte ka taimedest. Ei pea loobuma jah, see on voh missugune argument kohe. Suitsust ja viinast sa ei pea ka loobuma, mõõdukus on oluline. Ära aja rumalat juttu, kui taimetoit on parem kui lihatoit. Ütle mulle kas sa pead isaste tibu
Oegade kaelakahekorra keeramist õigeks, selleks et sa kanaliha saaksid? Vastik inimene oled, täielik saast.
To veks19. aprill 2016, 02:36
Lugesid artikli ikka läbi või jõudsid ainult pealkirjast infot ammutada. Artiklis kirjas, et soovitatakse liha söömist rohkem piirata :D
Kuigi Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) allüksus IARC avalikustas eile aruande punase ja töödeldud liha vähkitekitavatest omadustest, ei soovita nad sellegipoolest punase liha söömist täielikult vältida.
Rahvusvaheliste vähiuuringute keskus (IARC) avalikustas eile aruande, mille põhjal võivad liha küpsetades ja muul viisil töödeldes selles moodustuda vähkitekitavad ained.
Kuigi töödeldud lihatooted liigitati vähkitekitavateks, ei soovitata aga punase liha söömisest täielikult loobuda põhjusel, et lihas on ka mitmeid positiivseid omadusi. «Need uuringud toetavad täiendavalt üldlevinud soovitust, et liha tarbimist võiks vähendada,» ütles vähiuuringute keskuse juht Christopher Wild, kuid lisas, et olenemata sellest on punasel lihal tegelikult kõrge toiteväärtus. Sellegipoolest peaks tarbima rohkem taimse päritoluga toitu, et toitumine oleks tasakaalustatud.
«Loomse päritoluga tooted on osa tasakaalustatud toidust, kuid mittenakkushaiguste ennetamiseks on soovitatud loomse toidu, eelkõige rasvarikka, osakaalu piirata,» lisas WHO Eesti esinduse juht Marge Reinap.
To veks19. aprill 2016, 02:39
Su artiklis ka kirjas, et töödeldud liha tekitab vähki kui vaevusid läbi lugema. Niiet see uudis ei tõestanud midagi vastupidist, seal on sama informatsioon mis minu artiklis. Mõtlesid juba rõõmsalt seda pealkirja lugedes, et saad tõestada midagi? Ei, artiklis väidetakse endiselt sama asja, et punane ja töödeldud liha söömine ei ole tervislik ja seda peaks piirama. Minu antud artikkel väitis sama asja :). Alkohoolikutele öeldakse ikka ju, et ega päris maha jätma ei pea, et natuke on ikka okei, aga kas see ka hea ja vajalik on?
To veks19. aprill 2016, 23:06
Lisaks sisaldab liha ka valguallikatele ja aminohapetele(mida on ka taimses toidus) ka ohtralt säilitusaineid, antibiootikume ja ravimeid mida loomad saanud on ja töötlemisest jäänud kahjulikke aineid. Aja oma vitamiini jura omasugustele edasi kes usuvad, ülejäänud oskavad tervikpilti näha. Jah lihal on mõned plussid kuid üleüldises plaanis on see ikka kahjulikum kui kasulikum. Minu arvamus ei muutu.
Tõsi18. aprill 2016, 07:41
Olen hakanud lehmapiima sojapiimaga asendama ja lihatooteid juurviljadega asendama ja ülihea on :)!
18. aprill 2016, 21:26
arvad, et soja on parem valik? oeh...
Hmm19. aprill 2016, 02:30
Aga kus on kirjas, et sojapiim on halvem valik kui lehmapiim. Mitte kuskil, tänu suurele sojapiima huvile on poes mitu sorti viimasel ajal juurde tulnud :). Joo oma lehmapiima edasi, oled vist vasikas? Sest see piim tegelt vasikatele mõeldud, inimesed peaks siis oma rinnapiima koertele andma, oleks sama loogiline.
Haha19. aprill 2016, 02:28
Näitab kui vaenulikud on lihasööjad. Ei või enam oma toitumisharjumustest rääkida. Teie üllatuseks olen samuti omnivoor aga mulle meeldib sojapiima maitse rohkem kui lehmapiima. Ebatolerantsed olete, enam ei või sojapiim ka meeldida. Ja kusjuures soja on parem valik, seal ei ole mädarakke sees. Lisaks ma ei arva, et ma peaks nii suures koguses piima jooma, ma ei ole lehmavasikas kellele see piim tegelikult mõeldud on. Tavalist piima panen kohvi peale ja hommikuhelveste juurde, aga ülejäänu sisse soja.
vot17. aprill 2016, 21:37
söön seda mis tahan ja ei räägi sellest kellegile - keda huvitab, arvaku ära:)
Nojah18. aprill 2016, 07:23
Loom ei peaks kaotama oma elu, et sina saaksid snäkki süüa Kui oled taimetoitlane siis palju õnne, IQ ka arvatavasti kõrgem kui lihasööjatel.
Üks18. aprill 2016, 07:33
Üks pask juba miknuse pannud. Kolesterool je
IQ on rohusööja-uimerdistel max. kahekohaline18. aprill 2016, 19:25
Näed siin kaebabki üks, et talle "miknus" on pandud.
To 19:2519. aprill 2016, 02:31
Pisikese telefoni ekraani peal on keerulisem kirjutada kui suurel klaviatuuril. Arvad, et ma ei tea, et see sõna on miinus? Kah asi mille pärast vinguda, ainuke argument. Kui muud ei oska öelda siis kritiseeri tühiste vigade eest. Sul on see IQ arvatavasti ühekohaline :).
Vahva18. aprill 2016, 07:30
Kolesterooliprobleeme aitab taimetoidudieet umbes 60% samas kui kolesterooliravimid aitavad ainult 15%. Tüüpiline lihapooldaja on keskealine inimene, kontoritööga kes pole mitte kordagi teemat uurinud, ega toitumisest raamatuid lugenud, ometigi on ta ekspert sellel alal? Irooniline. Üks Nobeli preemia võitja pooldas veganit ja oli kindel, et veganlus levib ja alates 2007 on liha söömine vähenenud 12,2%. Loodetavasti see number tõuseb veel :)
Just oli uudis18. aprill 2016, 19:16
Sellest kolesterooli tasemest, kus selgus, et kolesterooli vähenemine veres 30 mg/dl kohta tõstab suremust 22%. Kogu tervisealane teave käib mingite kummaliste kampaaniate kaupa, mil esiteks antakse suunised ja alles seejärel tehakse teaduslikud uurimused ja kummutatakse eelnev müüt.
Q17. aprill 2016, 18:45
Oot oot. Siin paljud ajavad segamini füüsilise keha tervise, loomade tapmise ebaloomulikkuse söögiks ja spirituaalsuse. Nende vahel tuleb erinevust näha...
Nojah17. aprill 2016, 15:24
Teadluslikud uurimisedon avastanud et inimestel on herbivooridega (taimetoidulisega) palju rohkem tunnuseid (nt meie hambad). Ja miks te lihasööjad muretsete, et yulin neid kasse ja koeri sööb, see ju nende kultuur nagu teie õogustaksite, mis vahet seal on kas keehi sööb siga või koera. Kui on kassid ja koerad mängus siis on kõik ilged loomaarmastajad aga kui on tibud, kanad, sead, lehmad siis ma küll sarnastu juttu pole kuulnud.
Kõik18. aprill 2016, 07:40
Kõik kes end karnivoorideks ja omnivoorideks nimetavad. Hobusel on tunduvalt sarnased hambad inimkonnale ja tahaks näha ekelle on sellised kihvad nagu tiigril näiteks :)
mikk18. aprill 2016, 14:03
Kihvad pole tiigril liha söömiseks vaid saaklooma tapmiseks.
To 14:0319. aprill 2016, 02:33
Kus on siis sinu kihvad saaklooma kinnipüüdmiseks :)?
Asi pole hammastes, 18. aprill 2016, 19:18
vaid soolestiku ehituses, peale selle on inimesel ka lõikehambad.
To 19:1819. aprill 2016, 02:41
Palun väga, demonstreeri mismoodi sina seedid toorest liha nagu TÕELINE omnivoor või karnivoor. Minu teada peab inimene ennem liha küpsetama, et ta ei saaks haigusi ja salmonellat. Toelised omnivoorid ja karnivoorid saavad liha toorelt süüa, on veel rumalaid argumente välja tuua? Tahaks veel mõned ignorantsed väited ümber lükata.
mutt19. aprill 2016, 07:34
Inimene seedib toorest liha vägagi hästi, lihtsalt see peab väga kontrollitud liha olema, sest bakterid hakkavad seal pärast looma surma üsna kiirelt levima. Peentes restoranides pakutakse mitmeid toite, mis on tehtud toorest lihast (mingi hakklihast asi on ja veisefilee lõigud ja sushi jne). Aga miks peab üldse toorest liha sööma kui seda võib ju ometi ka keeta või küpsetada? Toortoidulised on mingi hoopis omaette seltskond.
Hmm19. aprill 2016, 23:01
Tõeline karnivoor ja omnivoor ei pea kontrollima liha ennem sel,e söömist. Rumal argument. "Ei ei inimene saab küll toorest liha süüa, see peab ainult pestud, desifintseeritud, maitsestatud ja kontrollitud!" Jah nagu tõelised karnivoorid ja omnivoorid kontrollitud liha sööks. Oleksid sa tegelt omnivoor või karnivoor suudaks sa seda liha ka kontrollimata süüa. Pealekauba, kui nimetate ennast omnovoorideks, siis minuarust kõik ülejäänud omnivoorid ja karnivoorid maailmas ei küpseta ega maitsesta oma toite? Pole ühtegi lõvi või hunti veel grilli taga külsetamas kohanud. Mine püüa oma omnivoori "kihvadega" saakloom kinni ja söö ilma muude abivahenditeta ära ja siis tule ennast omnivooriks nimetama. Poest singi ostmine ei ole omnivooriks olemine, kui sa ei suuda ise looma kinni püüda ja seda seedida, ei ole sa omnivoor. On veel rumalaid väited?
Hm19. aprill 2016, 23:04
Aga pane ennast korra looma olukorda. Ja mõtle kui selle sea või lehma asemel oleks sina, kas sa siis ka pooldaksid seda. Loomad tunnevad ka valu, või arvad, et nad erinevad selles osas inimestest??
ütlen ausalt..17. aprill 2016, 14:27
palju rohkem inimesi oleks veganid ja tervislikemate eluviisidega, kui elu nii kallis ei oleks...ostad liha v burgeri paar euriga, aga need taimetoitlaste ja trenniinimeste toidud ju nii kallid... isegi sööks tervislikumalt, kui kõik asjad nii kallid poleks..kasvõi makaronid..tavalised on mingi alla euro võimalik saada, kui tahad öko oma siis maksa 5 euri..no jummel...või magus, mis ei sisalda suhkruid ja on mõeldud just kaalujälgijatele..tavalised saad paarikümne sendiga paki ja need jlle 2 euri pakk..ausalt, tehke just vastupidi...rämps ja jama kallimaks ja öko ja tervislik odavamaks ja kohe näete kuidas inimesed muutuvad ;) isegi lehed maksavad rohkem, mida salatisse panna, kui soe juusutburger, mille kupongiga saab juba 1 euriga...seega mõelge ise, miks paljud sellist jama suust sisse ajavad ;)
No17. aprill 2016, 14:59
Aga need odavam tooted, nendega on vähem vaeva ka nähtud ju, väietisega ja mürgiste pritsidega üle lastud ja gmo värk. Ökotoodetega on palju rohkem vaeva, sest neil lastakse nii naturaalselt kasvada kui võimalik mis nõuab ka rohkem tööd ja rohkem tööjõudu.
No18. aprill 2016, 07:44
Aga pooldsn ikkagi ökotooteid ja liha söön minimaalselt, kana ja mingeid väikseid snäkke, aga mitte šaslökki, sinki, vorsti. Piima asemel ka sojapiima ja riisipiima, hea maitsega ka.
originaaltibi17. aprill 2016, 17:49
ûtlen ausalt, et söön hetkel riisi, juurvilja, ube. jube ilus ja värviline. kokku hoian igasuguste lihade, vorstide, jogurtite, kohukeste ja ei tea veel mille pealt. söön normaalset toitu, kuid loomi ja loomadest eralduvaid vedelikke minu toidus ei ole. samas naudin head veini, kvalitetset kohvi, üldse ei söö jänese moodi. ei söö ka neid imalikke tundmatute nimedega supertoidulisandeid. ning tagumik on ka prink ja puha. moodne vegan noh.
Jah18. aprill 2016, 07:27
Vegandieeedil olevad inimesed püsivad kauem noorena ka niiet see on ka plusspunkt :)!
Ütlen ausalt18. aprill 2016, 07:43
Mul omnivooride tervisest nii poogen kui olla saab, aga loomad jätku rahule. Aga samas, kui vegandieet teeb inimesi ilusamaks ja intelligentsemas on veganist inimestel paremad töökohad ja paremad järeltulijad nii, et veganite perekonnad hakkavad domineerima ühiskonnas,
17. aprill 2016, 14:07
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
14:0717. aprill 2016, 15:00
Aga vaata kellelegi pole veganluse mõte kohale jõudnud, sellest tuleb rääkida ja seda levitada sest loomade söömine on vale. Ole ise omaette ja vait, kedagi ei huvita, et liha sööd.
Haha18. aprill 2016, 07:33
Enamus kommentaariumist on arvatavasti rumalad miinimumpalgaga töötavad hariduseta kibestunud inimesed, mul nii suva teie tervisest, mind huvitab loomade heaolu rohkem, sööge kasvõi sitta, ei huvita. Peaasi, et loomade kohtlemine paraneks. Isastel tibudel keeratakse kaelad kahekorra, kuna on vaja emaseid tibusid SULLE liha ja munade jaoks. Kui sa arvad, et see on normaalne siis ausalt söö edasi, rikud oma tervise ära ja hiljem mõtled, miks ei kuulanud kui juba öeldi. Naudi kolesterooli tibuke ja kortse, sest vegandieedil olevad inimesed näevad jumeakamd ja nooremad välja :)!
To sorry18. aprill 2016, 07:37
Su kommentaar andis mulle veel rohkem motivatsiooni veganust levitada, tänud :)! Heiterid annavad alati motivatsioonilaksu, peaks rohkem veganlust pooldavaid uudiseid olema :).
tibu17. aprill 2016, 10:58
kuulge veganide.... vaadake ja veidi ajalukku... kui inimkond poleks ürgajal mammuteid ja teisi lihaloomi küttinud ja söönud , siis oleks me ammugi välja surnud....
To 10:5817. aprill 2016, 15:05
Kes teab, oleks inimesed taimseid toite siis söönud oleks ehk inimkond intelligentsem, sina kaasaarvatud :)
onkel18. aprill 2016, 14:05
Inimesed oleksid intelligentsed nagu veised?
To 14:0519. aprill 2016, 02:43
Aga liha süües oled intelligentne nagu mis?
Haha18. aprill 2016, 08:27
10:58 on meil toitumisala ekspert! HAHAH NO VAHI NALJA KUS TULI MEIL EKSPERT VÄLJA :)))))
Lihasööja16. aprill 2016, 18:29
Mida sa, pärasoole ekspert, oma vähist jahud? See ei puutu teemasse. Vähki sureb üks või teine inimene siin ilmas nii või naa, iseasi millisse vähki täpsemalt. Taimetoitlane on inimene ikkagi seetõttu, et kardab loomade hukkamist, mitte mingit päraku vähki.
To lihasööja18. aprill 2016, 07:38
Irw irw sugulane on arst, ta teab ehk terbisest rohkem kui sina ja tema rääkiski sellest. Usun ennem arsti kui mingit kommentaatorit kes pole kunagi midagi toitumisega seoses lugenud.
mnn16. aprill 2016, 18:05
Tundub, et siia on põhiosa kommentaaridest kirjutanud see pärasoole osteoporoosi ekspert
Jah17. aprill 2016, 01:05
Lisaks on mõned taime ja bakterieksperdid kes võrdlevad neid loomadega. Lisaks on siin lihasööjatest "toitumisspetsialistid" kes teavad, et taimetoit on "kahjulik" :)
Inimeste ignorantsus suudab jätkuvalt hämmastada16. aprill 2016, 00:23
Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
Sa, totu,16. aprill 2016, 13:38
avasta ennem vähitekke põhjused, siis tule kirema, mida teised raha eest trükivad. Ütle üks teadlane, kes on tegelikult vähitekke põhjused avastanud? Mis sa luulutad teiste järel!
To sa totu17. aprill 2016, 01:06
Kuule jää vait, ela oma ignorantsuse mullis edasi, paras sulle ignoreeri fakte,
To sa totu18. aprill 2016, 08:26
Tead ma avastasin ja lugesin juba. Kas ma ütlesin, et liha on ainuke oht? Ei suitsetamine, alkohol samamoodi. Sa ei saanud vist väga hästi aru, on tõestatud mis toidud ja joogid kõrgendavad riski, üleüldises plaanis ei tea keegi miks tekib, oma osa on geenidel ja teine osa on toitumisel. Ära tule oma liha armastusest siia kirema, sugulane on arst kes kinnitas seda ka veel, leia ükskõik milline hea arst ja ütleb sulle sama. Ei soovi lihtsalt tõde kuulda, HALE.
seal on ju kirjas17. aprill 2016, 10:21
et vorst, mitte liha.
to inimeste.....17. aprill 2016, 11:00
tsitaat"Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP"" aga MIKS siis poodide lihaletid laus lihatoodeta all lookas on????
To 11:0017. aprill 2016, 15:04
Sama küsimus, et kui alkohol ja tubakas on kahjulik tervisele siis miks poed alkoholist lookas on ja iga kassa kohal rikkalik valik tubakat on? Sest rumalad inimesed tahavad neid, neid ei huvita mis see tervisele teeb. Lisaks on ju see kõik üks suur äri. Mõtle, kui inimeste tervisest hoolitakse ei müüdaks tubakat ja alkoholi sellistes kogustes nagu hetkel teda müüakse, firmadele on tähtis kasum ja raha raha raha. Mitte keegi ei huvitu teie tervisest peale teie iseenda, teil peaks olema piisavalt arukust teha õigeid toitumisalaseid valikuid.
15. aprill 2016, 23:14
Ei suudaks taimetoitlasega suhtes olla
Ja19. aprill 2016, 02:45
15. aprill 2016, 19:18
Ei suudaks küll elada koos inimesega, kes ei saa aru, et tema teod põhjustavad süütute olevuste massimõrva
Yhe hingetõmbega 15. aprill 2016, 19:34
tapab inimene massiliselt baktereid, nii, et äkki tuleks ka sellest halvast harjumusest loobuda?
To 19:3416. aprill 2016, 00:11
Hmm jah loomukikult ja taimed on ka hingavad olendid. Rumal kommentaar. Tahad kasside ja koerte tapmist ka õigustada, nad on ju ka loomad? Bakterid ei ole võrreldavad suurte farmilloomadega. Muideks farmis elavad loomad tunnevad valu(bakterid mitte), neil on tunduvalt väljaarenenumad kesknärvisüsteemid ja nad on intelligentsemad. Loomal ja bakteril on päris suur vahe. Ja kes õigustab oma tegemisi sellega, et a la lõvi sööb antiloopi või hunt jänest siis teile teadmiseks, loomad kaklevad üksteisega mis tihtipeale osutub fataalseks ja söövad oma poegi vahel, tahad loomade käitumisega inimeste tegusid ka õigustama? Bakterid ja loomad nagu lehm, lammas ei ole võrreldavad ja tõsiselt kahtlen mitu klassi haridust sul üldse on kui sa nii rumala võrdluse suutsid lagedale tuua. Bakteritest räägitakse juba seitsmendas klassis, nende tüüpidest ja erinevustest loomadega, äkki poleks pidanud bioloogia tunnist poppi panema kui nii tavalised teadmised puuduvad? Lollid hiilgavad jälle siin oma idiootsete kommentaaridega õigustamaks loomade kannatusi, ebanormaalne. Loom tunneb samamoodi valu nagu sina, miks sa tahad neile valu põhjustada? Uskumatud inimesed.
Elu on elu17. aprill 2016, 12:03
Va taimetargast totu! Miks bakteri või taime elu alaväärtuslikum on? Erinevat Teist, ei sinata ma võhiovõõrast iniemnst ja ei nimeta teda enne rumalaks, kuni tema pole seda teinud. Kas on selge va labane veganist fanaatik? Nyyd olen Teiega kõnelenyd keels, milles Te taipate aru saavat ja teiostega suhtlevat - solvangute omas!
To 12:0317. aprill 2016, 15:08
Vaata kallis inimene, bakteritega uuhtuvat ei saa me kontrollida, bakterid elavad su peal ja ümber, sinu loogika järgi on see paratamutus lihtsalt. Aga loomi me niiöelda kogemata maha ei saa nottide, seda tehakse meelega. Said nüüd vahest aru või tuleb veel paar korda selgitada? Muideks teietama pidid kunagi orjad :) sinatamine on õigem ja seda ka teen.
teise hingetömbega15. aprill 2016, 21:26
ja eneserahuldamisest peaks ka loobuma ehk... iga kord hukkun ju suur hulk pika sabaga ujujaid... :(
Pole midagi15. aprill 2016, 15:08
kosmosetehnika arenedes saadame kõik veganid koju Vega tähe peale, ainult 25 valguseaastat tuleb loksuda.
Ega normaalne15. aprill 2016, 11:45
inimene taha mingi fanaatlisise veganiga kah koos elada. Või mõne muu paduusklikuga.
Jah16. aprill 2016, 00:19
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
Maailma tervise organisatsioon ütleb, et liha tarbimine ei ole kasulik aga mingi õhtulehe kommentaator ekspert omastarust?
Tegelt16. aprill 2016, 00:22
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
Mul pohhuj!15. aprill 2016, 10:52
Las veganid panevad kõrvitsat kurgiga. Õnneks on veel piisavalt normaalseid inimesi.
Hm15. aprill 2016, 11:08
Uuringud näitavad et lihasöömine on seoses jämesoole vähiga ja puuviljade ja juurviljade tarbimine vähendab erinevate haiguste riske. Aga sinusuguste, "mul pohhuj" inimestel ongi suva kas nad on ainult lihadieedil, teevad narkootikume, joovad alkoholi ja teevad suitsu. Kui sa arvad, et liha tarbimine mis on kahjulik tervisele on normaalseks olemine siis palju õnne tõesti.
Muidugi sa ei tea15. aprill 2016, 11:54
kui vana ma olen. Aga tean kindlalt, et ela enne tervislikult minuvanuseks. Siis räägi uuesti sama juttu.
juur17. aprill 2016, 14:05
iga inimene sööb, mida tahab..olgu need juurikad v loomad või hoopis miskit muud...pole kellegi asi uriseda...ja kui saabki vähi ja sureb, kas sinu elu siis kannatab selle all?? Mis see sinu asi üldse on? Sa siis ole targem ja püüa mitte vähki saada, aga tea, et ükskord sureme me kahjuks kõik..ei pääse sa sellest ka siis, kui vaid maltsa sööd! ;)
To 14:0517. aprill 2016, 15:12
Minu asi on see siis kui sinu elustiil põhjustab lugematul arvudel loomade tapmisi :). Vaata kui sinu toitumisharjumused teevad loomadele liiga on see ikka asi mille üle uriseda küll. Natuke kannatab küll, nimelt inimesed kellele oma tervis korda ei lähe(narkomaanid, lihasööjad, alkohoolikud) nende ravi makstakse osaliselt kinni ja seda raha oleks saanud mujal otstarblikumalt kasutada ja lisaks miks peaks maksumaksja maksma selle eest kui keegi meelega sööb kräppi, pole loogiline.
Tead15. aprill 2016, 11:15
Mõned dekaadid tagasi peeti tubakat ja alkoholi ka tervislikuks ja kõik kes vastupidist väitsid tembeldati lollideks, aga mõnikümmend aastat hiljem selgus, et oi polegi kasulik tervisele nagu paljud inimesed alguses juba ütlesid. Veganlusega on arvatavasti sama asi, inimesed alguses ütlevad, et liha ja piim on kasulik ja siis mõnekümne aasta pärast jõuab kõigile kohale, et ega see ikka väga hea ei ole.
...15. aprill 2016, 14:50
Inimene on elanud kauem kui mõned dekaadid. Tubakast tõesti kasu ei sünni, teatud MINIMAALNE kogus alkoholi aga on täitsa kasuliku toimega. Lihaga liialdamine pole kasulik, samuti ka mitte taimse toiduga.
Hm16. aprill 2016, 00:18
Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
Maailma tervise organisatsioon ei ole päris suvaline asi eksole?
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
Hm16. aprill 2016, 00:20
Aga alguses ju arvati, et tubakas on kasulik? Mis mõttes siis kahjulik on? Alguses arvati. Et on nii tervislik ju, aga hilje hoopis avastatie t ei ole. Liha söömisega on sama lugu, proovid lamedaid õigustusi liha söömiseks leida.
To 14:5016. aprill 2016, 00:21
Vaata minimaalne kogus su lemmikut vorstikest tõstab juba kõvasti vähiriski, otsisin sulle isegi uuringud ja artiklid välja mida saad edasi uurida kui ei usu. Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
Maailma tervise organisatsioon ei ole päris suvaline asi eksole?
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
Huvitav15. aprill 2016, 00:04
Miks just mitte veganid tulevad selliste postituste alla jaurama? Pole vastupidist täheldanud, et veganid kuskil lihatoidu või artikli all märatsemas. Kui teil nii ükskõik on siis miks vaevute kommenteerima, kardate et veganlus levib samal kiirusel edasi nagu ta on levinud (7% maailmast on veganid ja arv kasvab iga aastaga järjest suuremaks ja vegan tooteid on poes juba päris palju). Tunnete ennast nii puudutatuna?
Üks15. aprill 2016, 00:12
Üks vihane nn "karnivoor" paneb siin miinuseid. Jära oma liha edasi, koresterool tuleb.
Hm15. aprill 2016, 00:22
Kolesterool* siiski. Muidu mõte sama,
...15. aprill 2016, 14:49
Head kolesterooli on muide vaja...
14:4916. aprill 2016, 00:23
Kolesterooliprobleemid tekivad eelkõige lihast.
Hmm15. aprill 2016, 11:13
Liha on otseses seoses jämesoole vähiga ja puuviljad ja juurviljad on teada tuntud haiguste riski vähendamise jaoks head. Aga ei milleks kuulata tõde, nii inconvenient. Põhimõtteliselt võib inimesele laduda ette ka kinnitatud füüsikaseadusi aga kui ta ei taha kuulata ja mõista siis on tema jaoks kõik mida ta ei mõista(veel) vale. Milleks panna miinuseid siin tõde sisaldavatele kommentaaridele? Olen ise lugenud mitmeid raamatuid, artikleid, uurimusi veganluse ja liha mõju kohta tervisele, palju te lugenud olete? See "liha on kasulik" lause levitamine peaks karistatav olema, no ei ole see tervisele hea.
mnn15. aprill 2016, 18:13
Sellest 7%-st maailmast, kes on veganid, on suurem osa seda lihtsalt sellepärast, et nad ei jaksa liha osta, mitte et see neile meeldiks.
To 18:1316. aprill 2016, 00:28
Huvitav arvamus, aga pean kahjuks sind kurvastama, et vegan tooted on kohati kallimad kui lihatooted seega enmus veganeid on veganid eetiliste põhjuste pärast mitte "ei jaksa liha osta" vegan olemine tähendab, et peale liha ei tarbita muid loomsekd toite, ehk siis muna, piim ja ka või, need on kõik suhteliselt odavad toiduaineid, kas veganeid ei tarbi neid sellepärast, et nad ei jaksaks omale 72 sendist piima? Naerukoht. Vegan piimad ja toidud on osad mitu korda kallimad, samas ka tervislikumad. Eks igaüks hoolib oma tervisest erinevalt, veganid näiteks hoolivad väga maailmast, keskkonnast, loomadest ja oma tervisest :)!
mnn16. aprill 2016, 17:59
See on Euroopas nii. Aasias, Aafrikas ja mujal on liha ja ka piimatooted paljudele finantsiliselt lihtsalt kätte saamatud. Nii süüaksegi riisi, maisi ja tont teab , mis sodi veel.
soolep18. aprill 2016, 01:15
Tunneme jah puudutatutena sest erinevalt veganitest hoolime maakera tulevikust. Loomadele ja kahejalgsetele lehmadele paraku piisavalt taimi ei suuda Maa kasvatada.
To soolep19. aprill 2016, 23:16
Suudaks küll sest kui lihasöömine väheneks, väheneks ka lehmade number ja neid ei oleks nii palju kui praegu. Neid kasvatatakse ju lihatööstuses hetkel söögiks, kui neid ei söödaks nii palju, ei oleks neid ka nii palju ja suudaks väga edukalt Maa neile taimi kasvatada. Siiani on ju suutnud nendele kinni olevatele lehmadele farmides, või arvad, et nad toituvad õhust ja armastusest ainult?
karnivoor15. aprill 2016, 00:03
mina ka ei taha enda kõrvale sellist, kes minu söögi eest söögi ära sööb...
Jah15. aprill 2016, 00:11
Riikides kus tarbitakse enim piimatooteid on kõrgemad osteoporoosi arvud. Lisaks on inimesel rohkem sarnaseid tunnuseid herbivooridega kui karnivooride või omnivooridega. Kui maailmas oleks kõik veganid säästaks sellega keskkonda ja maailma näljaprobleem oleks lahendatud, sest see toit mis lehmadele söödetakse läheks inimestele. Aga ei sink ju nii hea asi, suva see keskkond, tervis ja näljaprobleem eks :)?
Hm 15. aprill 2016, 11:17
Liha söömine on seoses kõrgema jämesoole vähi riskiga ja muude haiguste. Pole mõtet miinust panna, see on tõsi, uurige järele :)
Hm-le15. aprill 2016, 16:55
Tead,see oli väga tühine.Uurisin. Põhiline on päritavus,dieeditamine,suitsetamine,vähene liikumine ja veel paar asja.
To 16:5516. aprill 2016, 00:30
Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
soolep18. aprill 2016, 01:12
Kui maailmas oleksid kõik veganid siis peaks ülemaailmset rahvaarvu hakkama kõvasti vähendama sest selle taimse massi kasvatamist ei kanna meie planeet lihtsalt välja. On olemas toiduahelad ja kõik söövad kõike. Aga tigedust, väiklust ja pealetükkivus oma vaadetega on teinud paraku veganid võrdväärseteks ususõdalastega, igasugune fanatism äratab paraku tülgastust.
To soolep19. aprill 2016, 23:20
Kahju, aga su arvamus on vale. Hetkel me söödame lehmadele rohkem taimseid asju sisse, kui me neilt vastutasuks liha saame. Lihtne loogika ütleb, et kui me suudame kõigile liha pakkuda, suudame kõigile ka taimset toitu pakkuda, sest lehmade kasvatamiseks on neid kõvasti rohkem vaja läinud kui neilt saadavat liha saanud oleme.minuarvates on tülgastav elus loomi tappa, pane end looma olukorda, mida sa siis ütleksid? Sama juttu või? Loomad tunnevad ka valu muideks, tülgastav on mõelda, et keegi JULGEB seda veel õigustada, on ikka vastikuid inimesi. Proovisid endaarust geniaalse argumendi tuua, ainult selleks, et keegi selle vale väite tagasi saaks lükata. Nice try!
Nojah15. aprill 2016, 00:14
Loomad ei ole sinu söök :). Aga hei toetad ravimitööstust nii, et mingi kasu sellest singijäramisest ikka on :)!!!
Mis siin imestada14. aprill 2016, 23:47
Lihasöömine läheb nende elustiiliga vastuollu, mida siin imestada on? Kui inimesed on koos suhtes ja elavad ühe katuse all siis kui näiteks mees sööb liha tuleb näiteks veganist naisel tihtipeale seda ise poest osta ja küpsetada ja selle lõhna tundma. Üritatakse jälle uudisega veganeid maha teha? Täiesti normaalne, toit on nii suur osa päevast seega mina olen veganite poolel hetkel.
16. aprill 2016, 21:12
naine ei pea midagi tegema. mees saab ise ka oma liha praetud kui isu on. lihasööja on sagedasti ka tolerantne, aga veganlus on paljudel nagu religioon ja vaat see ongi see kõige hullem probleem. selle vastu ei aita miski. isegi mitte telliskiviga pehmekstampimine. põmmpäisus jääb põmmpäisuseks.
ning16. aprill 2016, 21:15
õudne lugeda, mõnel veganil on jämesoolevähk juba pähe löönud...
To 21:1217. aprill 2016, 01:10
Loomulikult on tolerantne, tolerantne loomade tapmise suhtes.
katyb14. aprill 2016, 22:15
kas lihasööja tahab enda kõrvale inimest ,kes on sadu teisi inimesi ära tapnud ja ära söönud ---- ei taha
nii ei taha ka vegan enda kõrvale inimesi kes tapavavad loomasid või söövad nende liha
lihtne loogika !
Jah14. aprill 2016, 23:50
Nõustun. Kahju kui inimesed õigustavad loomade tapmist. Kui te ei oleks alfa olend planeedil siis räägiksite vast teist juttu? Loomad tunnevad valu ja piina ja kohutavaid elamustingimusi, et ennasttäis lihasööjad saaksid sinki nautida. Ometigi nimetavad osad lihasööjad ennast veel loomaarmastajateks, natuke irooniline kas pole? Sul on kodus koer või kass ja sa sööd loomaliha. Peaks ignorantsuse mulli purustama ja ütlema, et seal, koeral, lambal, lehmal ja kassil on kõikidel närvisüsteem ja selgub, et sead on isegi koerast või kassist targemad. Vaatan halvasti lihasööjaid, kõikidele lastele peaks rääkima kus tuleb taimne toit ja kus tuleb loomne toit ja siis vaatame millise valiku nemad teevad :)!
Minuarvated15. aprill 2016, 00:13
Veganid on üldse homofoobidest, rassistidest ja n omnivooridest targemad keskmiselt. Enamikul on parem haridus ka..Sellepärast ongi maailmas vähem veganeid kuna lolle inimesi on rohkem. Kompliment veganitele.
jah15. aprill 2016, 11:16
olen ise segatoiduline, aga see tõesti tõsi, et lolle on rohkem maailmas kahjuks...
rrrrr14. aprill 2016, 20:44
Ohjah14. aprill 2016, 23:51
Õpi rassist tähendus selgeks palun.
Palun 20:4415. aprill 2016, 00:16
Rassism (rasismi) tähendab mõne inimrühma või sellesse kuuluva isiku pidamist teistest halvemaks näiteks etnilise päritolu, nahavärvi, kodakondsuse, kultuuri, emakeele või usu tõttu.
Ikka tore kui saad mõne teadmise juurde, näiteks rassismi tähenduse :)??
tzqp16. aprill 2016, 17:58
Järelikult taimetoidu-usundi alusel inimest vegarassistiks nimetada on õigustatud, kui ta teisi halvustab sellest lähtuvalt.
17:5817. aprill 2016, 01:12
Loomade tapmisele mitte tolereerimine ei ole rassistlik olemine. IDIOOT OLED
katsu 17. aprill 2016, 11:08
jutustst aru saaada enne lahmimist
Vana14. aprill 2016, 18:27
Ma ei taha ühtegi veganit ka enda lähedale. Paistab, et meil siin samas Eestis on varsti kodusõda veganite ja omnivooride vahel :P
Vegan14. aprill 2016, 23:57
Ole mureta, me ei taga sind ka lähedale :)! Kõikidele lastele peaks seletama kuidas tuleb meie lauale loomne toit ja kuidas vegan toit ja vaatame mis valiku nemad teeks. Kui kõik faktid ritta laduda on kaalukauss veganluse poolel, pane miinuseid palju tahad fakte sa ei muuda, sa võid neid ignoreerida ju, aga ebanormaalset kolesteroolitaset ja erinevaid lihast tulenevaid haiguseid sa nii kergelt ignoreerida ei saa. Muideks tehti uuring, millest selgus, et riikides kus tarbitakse rohkem piima on ka rohkem osteoporoosi. Kokkusattumus? Vaevalt.
mutt15. aprill 2016, 14:11
Ma ausalt öeldes igasuguseid uuringuid niiväga ei usuks, sest 70% neist on mingi huvigrupi poolt rahastatud ja sel juhul on vastus juba ette teada. Näiteks kui soja kasvataja tellib teadlastelt uuringu soja kasulikkuse kohta siis selle ta ka saab ja seal pole tõenäoliselt sõnagi soja kahjulikkusest kuigi ka kahjulikud elemendid on sojas tegelikkuses olemas. Uskuda tasub ainult riigi poolt rahastatud uuringu tulemusi, sest riik ei ole huvigrupp. Nii et, enne kui usute, kõigepealt uurige, kes on uuringu tellinud.
To 14:1116. aprill 2016, 00:33
Mis huvigrupp see maailma terviseorganisatsioon või maailma vähiuuringute fond on täpsemalt? Soja vs. Töödeldud liha. Nendest valikust soja oleks igati parem.
To mutt(irw)16. aprill 2016, 00:35
Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
To mutt16. aprill 2016, 00:39
Uuringud mida mina uurisin on tellinud maailma tervise organisatsioon, maailma vähriavi fond ja who. :)
mutt19. aprill 2016, 07:42
Ja sa tahad öelda, et taimetoitlastel ei esine kunagi vähki? Oh jumal, sa näed ja ei mürista! Seda, miks tekib vähk, ei tea need teadlased veel täpselt isegi. Enamasti on kusagil DNA-s mingisugune kõrvalekalle, aga mis selle nö "rikke" aktiveerib, kindlalt ei teata. Jah on teatud asjad, mis ehk soodustavad vähi teket, aga igal inimesel ei teki see ikkagi, söögu mida tahab.
eh14. aprill 2016, 17:53
olen omnivoor nagu loodus loonud. Ja looduse poolt on terve see, kui ma olen suhtes teise omasugusega elik samast liigist omnivooriga. Inimene ei ole ei lihasööja ega ka taimtoiduline, inimesele on normaalseks eksistentsiks vaja segatoitu. Ei loo suhet ka lehm ja lõvi, isegi kui nad mingil imelikul moel saaksid koos elada, ei ole nendel suhet, veel vähem järglasi. Veganlus on segi kõrvadevahelise ala tulemus ja kuna inimkond ei kannata vähesuse all, saab loodus igasugust friiklust ka kasvatada. Kogu lugu.
to eh14. aprill 2016, 23:29
ei vasta tõele, inimene ei ole loodud omnivooriks, uuri rohkem eks.
Miks te15. aprill 2016, 00:02
Miks te 23:29 kommentaarile miinuse panete. See on sulatõsi ju :D. Kui öelda, et puud toodavad hapniku panete ka miinuse sest see läheb teie uskumustega vastuollu kuigi see on tõsi? Inimene ei suuda seedida toorest liha nagu tõelised omnivoorid ja karnivoorid, ta saaks salmonella. Üks toestus et inimene ei ole loodud seda sööma.
Tegelikukt15. aprill 2016, 00:00
On tõestatud, et inimesel on rohkem sarnaseid tunnuseid herbivooridega mitte omnivooridega! See on fakt, pane miinus aga fakti sa ei muuda. See on sul üks iganenud arvamus, uuringud on ammu tõestanud vastupidist. Inimene ei saa seedida toorest liha ega muna salmonella pärast, aga lihasööjad suudavad seedida toorest liha. Näitab, et inimene pole loodud liha sööma. Mis selle peale kostad peale miinuse, on mingeid fakte vastupidiseks tõestuseks?
heh15. aprill 2016, 14:36
lehmadel ja muudel herbivooridel on silmad külgedel. kariloomad. kiskjatel on silmad kolju eesosas. nagu ka inimestel. inimestel on silmahambad nagu kiskjatel (kuigi ainult üleval lüualuus). väljend et inimene ei suuda seedida toorest liha on lausvale. Suudab küll. Tösi küll, viimaste kümnete tuhandete aastate käigus on inimene kohanenud küpsetatud toidule, mitte toorele lihale. Raisakotkastel ja lövidel siis eelis lihasöömises. Kuigi ka nemad haigestuvad toorest lihast tingitud haigustesse ja savad sealt parasiite. Inimene, nagu enamus inimahve, on omnivoor.
14. aprill 2016, 17:28
Lihasööja.14. aprill 2016, 17:18
Ja palju neid siis on? 100 000- st. Kaks?
Nojah14. aprill 2016, 23:53
Tegelikult oli alguses mõned aastad tagasi maailmas veganeid ainult 1% ja sealt edasi juba kolm protsenti ja hetkel peaks veganeid olema seitse protsenti inimestest maailmas ja veganite number on olulisel määral kasvanud. Oled märganud kuidas poodidesse ilmub järjest rohkem vegan piimasid, juuste, jäätiseid? Sest nõudlus kasvab, toodete hulk kasvab.
Hm15. aprill 2016, 00:18
Pange miinuseid aga veganite arvu kasvamist see ei takista, peate arvestama asjaoluga, et varsti võib olla poes rohkem veganitele mõeldud toite kui omnivooridele ;)!
aga14. aprill 2016, 17:15
miks peaks mingit kiskjat keegi tahtma enda kõrvale. las need lihahimulised olla omavahel ja mürgitagu oma tervist.
Sama15. aprill 2016, 00:05
Ignoreerigu praegu fakte, aga hiljem liiga kõrget kolesterooli ja osteoporoosi nad nii lihtsalt ignoreerida ei saa. Las nad teevad mis tahavad, me veganid ei pea muretsema nende tervise eest.
Priske biifsteek14. aprill 2016, 16:54
Kuhu jääb veeeegantolerastide tolerantsus, kas kapsajäramine mõjub tõesti nii mõistust halvavalt ja vaimu nüristavalt?
Naljakas kommentaar15. aprill 2016, 00:07
Ei suhtleks koeratapjaga, ei suhtleks ka lehmasööjaga. Väga lihtne. Veganite jaoks on lemmikloomad ja lehmad, kanad, sead võrdsed. Ei pea keegi loomade talmist tolereerima. Seda veganid ei tolereeri ja ei peagi. Nad on eeskujuks meile kõigile oma toitumisega.
Priske biifsteek15. aprill 2016, 09:17
Nagu Naljakast kommentaarist järeldada võib on teda tabanud kapsasöömisest tingitud kapsaaju, elik vegeteeriv juurvili.
To 09:1415. aprill 2016, 11:24
Sisuliselt mõned nädalad tagasi hakkasin veganiks, selle ajaga ei jõua taimne toit mõjuda nii, et su loogika on kehv :). Varem sõin väga palju liha, seega nimetad sa ennast kapsaajuks. Kui sa ennast "priskeks biifsteegiks" kutsud siis saoled ikka natuke rumal. Mis järgmine pealkiri "mahlane vorstike" kasva suureks, tee faktid selgeks omale ja siis tule suurte inimestega juttu ajama eksole :)
To 09:1715. aprill 2016, 11:26
Õhtulehes hommikul vara kommimine näitab, et oledki juba vegeteeriv biifsteek. Tööle ei tahaks minna?
Suva14. aprill 2016, 15:27
Ja miks ma peaks sellist tahtmagi - igasugune friiklus on ainult probleemide kasvulava...
Hm15. aprill 2016, 00:09
Tehti uuring kus selgus, et riikides kus tarbitakse piimatooteid rohkem on ka suurem osteoporoosi arv. Juhus? Kõrge kolesterool ja haigused ameerikas kus tarbitakse palju liha, kokkusattumus? Tead sa võid ju praegu FAKTE, teaduslikult tõestatud fakte ignoreerida aga kuidas sa kõrget kolesterooli, lihast tulenevaid haiguseid ja osteoporoosi ignoreerid :)? Lihasööjad toetavadki meditsiini nii, et neist on kasu ka, ravimifirmadel on ravimite järele suurem nõudlus.
Oh15. aprill 2016, 14:39
kuidas saab mõni inimene nii väiklane olla? Ameerikas tarbitakse kõike palju, sest seal elab ka palju inimesi. Kolesterool on aga paraku hoopis geenides paika pandud, sest kuidas muidu seletada seda, et mõni sööb päevast päeva rasvast liha, mune ja magusat, aga kolesterool ei tee selle peale mhh-gi. Kaal ka ei tõuse. Teine inimene jälgib igat ampsu, aga näitajad on ikka piiri peal või üle selle. Sinu viimane lause on paraku lausa rumal, sest haiged on aeg-ajalt nii ühed kui teised. Raskeid haigusi esineb isegi imikutel, kes pole liha veel suu sissegi võtnud. Oma "teaduslikult tõestatud" faktid võid omale vetsu seinale riputada, sest neist ei tea küll mida uskuda ja mida mitte. Ühel päeval on tehtud "teaduslik" uuring mis ütleb, et kohv on kahjulik ja järgmisel on järgmine, mis väidab risti vastupidist. Ja nii on see peaaegu kõigega, mis puudutab toitu.
14:3916. aprill 2016, 00:25
Soolevähk on seoses punase liha ja töödeldud liha tarbimisega. Tsiteerin ühe lõigu artiklist mida te lihafännid tahaksite lugeda ehk.
Maailma tervise organisatsiooni manitsuste kohaselt tõstab töödeldud liha söömine märgatavalt sooltevähki haigestumise riski. Soolevähk on kõikidest vähitüüpidest sageduselt teine surmapõhjus Euroopas ning esinemissageduselt kolmandana kirjeldatud vähk kogu maailmas.
Maailma Vähiuuringute Fondi (WCRF) tehtud uurimus näitas, et vorsti söömine kasvatab sooltevähki haigestumise riski.
Uurijate sõnul kasvatab juba 50-grammine vorstiannus vähiriski viiendiku võrra, kirjutab AP.
http://m.postimees.ee/section/2125/3377053
https://www.arst.ee/et/Uudised-ja-artiklid/28531/uuring-vorsti-soomine-kasvatab-vahki-haigestumise-r...
Maailma tervise organisatsioon ja maailma vähiuuringute fond ei ole suvalise ülikooli õpilaste uuring vaid päris legitiimne, sa küll proovid leida õigustusi liha tarbimiseks ja leida plusse, aga neid ei ole. Riputa oma valed vetsuseinale ja usu neid kui tahad, tõendid on olemas, et liha pole kasulik, mis vaidled?
To 14:3918. aprill 2016, 07:36
Sugulane on ülikoolis toitumist õppinud ja tegeleb tervisevaldkonnaga, tema valgustaski mind. Arvan, et tulevane arst teab võibolla paremini mis on tervisele hea kui sina. Ja päris mitu kursusekaaslast on seal veganid, pole kaugeltki ainuke. Mind ei huvita su tervis, oh ei, söö kasvõi sõnnikut ja muru, peaasi, et loomad su paksu ahtri pärast kannatama ei peaks.
häh18. aprill 2016, 07:40
Ega need taimed ka kasulikud pole. Jube, millises koguses on kõik taimne igasugu taimekaitsevahendeid ja väetisi täis topitud. Ja ega see paremaks ei muutu, sest arvestades rahvaarvu kasvu, on järjest rohkem toitu vaja, aga ega pinda kus seda kasvatada, juurde ei tule. Juba praegu on suur osa kasvatatust geneetiliselt muundatud. Nii et, kui mõni siin arvab, et taimtoidulist vähk ei ohusta, see on lihtsalt loll.
To häh18. aprill 2016, 08:36
Eksid, veganitega on võimatu vaielda sest me oleme teemadega rohke kursis. Liha on tunduval ära rikutum kui taimetoit, kulla inimene, Tead mis värvi liha naturaalselt on? Hall. Seda värvitakse sulle meeldivaks värviks, kas pruuniks lihapalluks, roosaks singiks või heleroosaks peekoniks. Need loomad, keda sa sööd on ravimeid täis topitud tihtipeale, antibiootikume ja muid kahjulikke aineid, seda liha veel töödeldakse kõvasti ja kasutatakse mitmeid säilitusaineid mis on kahjulik. Jah ideaalset toitu saad ainult ise kasvatades, aga siiski sinu õigustused on kehvad, liha oleks siiski kehvem variant. Ise ostan ökokraami, mis pole kemikaale kohanudki ja on puhtad. Geneetiliselt muundatus ei tee toitu kahjulikuks kusjuures, on lihtsalt geene muudtud selleks et toiteväärtust suurendada jne. Muideks sama üritati ka loomaga teha(geenmuundamist) aga katse ebaõnnestus ja siiamaani pole rohkem sellest kuulda olnud. Pole kusagil väitnud, et taimetoidulisi ükski haigus ei ohustaks, selle mõtlesid ise välja. Uuringud on tõestanud(kolesterooli uurimgud(0), et taimetoit liiga kõrgele kolesteroolile mõjus 60% samas kui ravimid mõjusid ainult 15-20%. Ei reklaamita sulle taimetoitu nii väga meedias, sest kes siis poole vähem efektiivsemaid kalleid ravimeid firmadelt ostaks kui kõik avastaksid, et värskete puuviljade ja juurviljade näol on poole odavam lahendus. Ja mis vahet seal tegelikult on? Kui taimed ka kahjulikud sinuarvates on siis loogika ütleb, et parem oleks süüa ainult taimset toitu mitte veel kahjulikumat liha otsa järada. Tõiselt, uuri mõnongaid dokumentaalfilme mis tegelikkuses toimub ja võta oma roosad prillid eest ära, oma lamedad õigustused võid ka omale jätta, arvatavasti sa ei tea mitte kui midagi.