Foto on illustratiivne.Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
6. aprill 2016, 09:43

"Kuidas see võimalik on, et abielupaar ei seksi? Eile lausa nutsin" ehk Loe, mida arvavad ilma sugueluta abielust lugejad (69)

Õhtuleht avaldas eile refereeritud artikli, kus 12 abielus britti tunnistasid, et nende peres enam ühte ei heideta ning kirjeldasid, kuidas selline olukord neid tundma paneb. Loole kogunes üle saja meie lugejate poolt kirjutatud kommentaari, millest kuraditosina siin välja toome.

Naine:

Nooruses oli pidev hirm rasestumise ees. Nüüd, kus seda hirmu enam pole, pole kahjuks ka meest enam elavate hulgas. Nagu saatuse iroonia. Aga seks ja intiimsus lähendavad partnereid. Muidu võib ka hingeline armastus ära kaduda.

Hmm:

Saan aru, mis te tunnete. Nii mehed kui naised. Elan sama elu. Tunnen teile kaasa ja kui aus olla, siis ei saa ma sellest kuidagi aru. Kuidas see võimalik on, et abielupaar ei seksi? Eile lausa nutsin. Mehel stress, pea muid mõtteid täis. "Seda nooruses küll tehud jne jne." Saaks aga korra kuuski.

Murakas:

Siin eestis ei seksi varsti enam ükski abielupaar. Selle eest kannab hoolt riik ise. Mehed on vaevatud laenukoormatest, hirm jääda tööta, seejärel koduta. Naised vinguvad alatasa, sest nendelgi on hirm. Riik sunnib neid eksisteerima väga õhukesel jääl, mis iga hetk võib kokku variseda. Mõelge ise, missuguse nipiga see romantika veel toimuma peaks?

...:

See on tõsi. Inimesed ei ole siiski ahvid, et kui tekib väike rõõmuhetk, seksid kohe. Kahjuks on inimesed pidevas pinges, enamus on pidevas mures, et töökoht ikka säiliks ja et see pisku miinimumpalk ikka võimaldaks ära elada.
Riiki ei ole inimese jaoks. 

Mari:

Loogiline oleks, et järgmisena keegi küsiks, et miks ei taha seksida. Äkki on mingi trauma või haigus?

jj:

Seksist räägitakse liiga palju. Õieti ei tohiks seksist üldse avalikult rääkida. Kõik see suur rääkimine tekitab mulje, et igapäevane seks on kohustuslik ja tuleb kasutada kõikvõimalikke trikke ja abivahendeid, et seks pakuks tohutuid naudinguid. Küllap enamus teab, et orgasm ei saa olla igapäevane kohustus ja võimalikkus. Abielu aluseks peaks olema armumine ja armastus. Ja selle armastusega on nii, et kui annad talle aega enne kui seksini jõuad, on seks loomulik ja mitte igapäevane kohustus.

Armastus viib seksini. Kui võtad lihtsalt selle, keda juhus su voodisse on toonud, ja loodad armastuseni seksides jõuda, on see määratud läbi kukkuma. Siis oletegi kahekesi lihtsalt ühes voodis magajad, loete ajalehtedest seksilugusid ja usute, et õnnelike paaride koospüsimise aluseks on pidev, ülikülluslik seks.

Räägi vähem, paku oma partnerile hellust ja hoolivust. Ära oota, et ta oleks lihtsalt raha kojutooja või köögitüdruk, kes peab võimsaid seksinaudinguid pakkuma. Abielu on pidev töö iseendaga, perekonnale elamine.

Punkt 12:

Kui sinu mees isegi ei ürita sinuga seksida, siis on lihtsalt tõmme sinu vastu kadnunud. Naisel tuleb põgeneda, sest sellisel mehel on särtsakam ja noorem 24-aastane.

Aku:

Ma ei leia, et seks nii oluline on.

Aga kas peab?

Mind jälle huvitab, kas peab sekskima? Miks see vajalik on? Selleks, et oma kirge rahuldada? Selleks, et mingit rahuldust saada? Seda võib mujalt ka saada. Mina ka ei vaja seksi. Ei taha kohe kuidagi. Ei rahulda ennast ka ise. Lihtsalt ei vaja seksi. Kas see on imelik? 

Naine:

Minu meelest on seks ainuke põhjus, milleks üldse kooselu puudusi taluda.
Aga tuleb välja, et sedagi paljudel juhtudel pole. Tunnen kaasa ja elan rõõmsalt ja vabalt üksinda edasi!

Ka kurb:

Eks ta ole. Olen samuti üle 20 aasta kestnud kooselus ja kõik on hästi. Mida pole on seks. Eks vahel teed ikka ühe korra ära, kui enam ei kannata, aga nõme tunne on pärast. Väga nõme. Nagu vägistaja, kuigi asi toimub kokkuleppel. Teist poolt seks lihtsalt ei huvita.

JAH:

Naine ootab mehelt armastust, hoolivust. Mida aga ei ole, seda ei ole ja ei tule ka. Miks on mehed nii tuimaks jäänud? Naine teeb kõik, et hästi oleks, aga meestel on suva.

lll:

Seks ja armastus on kaks erinevat asja.

Hea lugeja, avalda kommentaariumis ka ise ilma seksita abielu teemal arvamust!