GünekoloogFoto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
5. aprill 2016, 16:22

Günekoloogi kogemused: valus seks impotendiga, tupetäis küüslauku, mustaks muutunud tissid ja muud lood (14)

Naistearstid meenutasid, milliseid patsiente ja juhtumeid on neil töös ette tulnud. Ühele patsiendile oli günekoloogi toolis PAP-testi proovi võtmine nii lahe, et ta ei raatsinud hamburgeri nosimist lõpetada, teine kaebas valu impotentse partneriga seksimisel, kolmanda õrnema soo esindaja tupest leiti küüslauguküüsi, neljas vaevles vähihirmus, sest tissid olid paari päevaga mustaks läinud ning viies jagas poiss-sõbraga beebipille. Juhtumitest kirjutas Iltalehti.

Vali vemba!

Günekoloogi vastuvõtule saabus menopausieas lesk, kes pärast üksiolekuaastaid oli purjetanud taas intiimsuhtesse. Tema partner oli läbi teinud eesnäärmelõikuse ja impotentne. Naine rääkis, et mehel on kunstvemb, millega asja toimetati. Probleem seisnes aga selles, et naisel oli kole valus, kui abivahend käiku läks. Naisterahvas kaevas oma ridikülist välja paberkoti ning tõi sealt esile kurja juure. See oli hiiglaslik!

"Pidin end enne veidi koguma, kui suutsin patsiendile selgitada, miks tal valus on, ning soovitada tal soetada väiksem vahend,“ meenutas arst.

Kas küüslauk on iga asja vastu hea?

Patsient kurtis, et tema vagiina on kogu aeg nagu tuld täis ning ka lõhnavat veidralt. Naine oli arvanud, et tal on tupeseen, ning kusagilt lugenud, et seda haigust saab ravida küüslauguga. Ta toppis küüslauguküüned tuppe … ja "unustas" need sinna kolmeks päevaks.

Parim paik lõunastamiseks on günekoloogitool

Kabinetti astus naine, käes hamburgerirestorani lõunakotike. Luba küsimata asus patsient kotist nosima, jätkates stoilise rahuga söömist ka siis, kui arst talt toolis pap-testi proovi naksas. "Mõtlesin, et küllap arsti juures käik oli talle ainus võimalus sel päeval mõnusalt lõunat süüa,“ kommenteeris arst.

Millest räägivad mustaks muutunud tissid?

Patsient saabus günekoloogi juurde paanikas: ta oli kindel, et tal on rinnavähk ja ta sureb. Tema tissid olid kahe päevaga mustaks tõmbunud. Asja uurinud pühkis arst rindu desinfitseeriva lahusega ning must värv kadus. Selgus, et proua oli ostnud omale uue musta rinnahoidja, paraku küll mitte eriti kvaliteetse, sest see andis värvi. Duši all polnud ta ka end piisavalt korralikult pesnud.

Kõike ei saa jagada

Noor naine tuli günekoloogi vastuvõtule, sest beebipillid olid ootamatult otsa lõppenud. Arst kergitas kulmu ja imestas, et kuidas tabletid nii ootamatult otsa said. Naine selgitas, et ta sõber oli tahtnud proovida, kuidas tabletid temale mõjuvad, aga mõju ei tulnud ega tulnud. Günekoloog kirjutas uued tabletid soovitusega, et ega kõike ei saa ka jagada.