Foto: Daisy Lappard
Mitmesugust
31. märts 2016, 06:26

Ajakiri Naised juhtkiri | Nii palju väega naisi

Seekordne Naiste number on kahe teema poole kaldu. Sellel on mitu põhjust. Esiteks teater. Lõppenud nädalal tipnes rahvusvaheline teatrikuu piduliku teatriauhindade välja­jagamisega, homme tähistab oma väärikat juubelit Eesti teatri grand old lady Ita Ever. Naiste toimetaja Dagmar Reinolt kogus kokku pisikesed killud teda ümbritsevast austuseväljast ja sai sellest omamoodi sünnipäeva­kaardi.

Teine persoon, keda avame, on samuti teatriga seotud – Veiko Tubin on justkui hipsterite musternäidis ja seda sõna parimas tähenduses. Tema mõtteavaldused on soojad ja inimlikud, innustades lugejaid pöörduma elu lihtsate mõnude poole – tunda rõõmu liikumisest, lähedusest ja mõõdukast kiusatustele andumisest.

Teiseks on ajakiri kaldu naissoo poole. Ammu pole olnud ajakirjas nii palju väega naisi ning kõige tipuks arutleb meie kaasautor Greete Kõrvits selle üle, mis on feminism ja kuidas seda enda kasuks tööle panna. Sest see f-tähega sõna pole tänapäeval oma sisult üldse nii radikaalne, kui arvata võiks.