Foto: Margus Johanson
Inimesed
28. märts 2016, 07:42

Grillmeister Enn Tobrelutsu unistus saab teoks

Eesti tuntuim liha- ja grillmeister Enn Tobreluts (39) on laia haardega mees, kellel kodu ja kontor nii Tallinnas kui ka Londonis. Enn reisib palju mujalgi, käies üle ilma inimestele õpetamas, kuidas õigesti grillida.

Enn tunnistab, et pole sugugi lapsest saadik hirmus küpsetamishuviline olnud. Pärast keskkooli läks mees hoopis Eesti Merehariduskeskusesse külmutusseadmete inseneriks õppima. “Merele jõudsin küll ainult praktika ajal,” muigab Enn. Kõik edasine oli puhas suur juhus. “1996. aastal sain tööle Stockmanni. Raha oli vaja ja polnud vahet, mis amet see oli. Alguses olin lihtsalt liha- ja kalaletis müüja. Siis õppisin kalafileerimise ära ja sain kalameistriks. Edasi tuli juba liha. Töötasin kaks aastat kala- ja lihameistrina, peale Stockmanni ka ühes väikeses poes. 1998. aastal võeti mind tööle Rakvere
lihakombinaati, kus olin tervelt kümme aastat toote­juht,” kirjeldab Enn oma karjääri algusaegu.
Et lihakombinaadi ajal tuli suhelda sadade klientidega ja teha hulgaliselt lihakoolitusi, tekkis ka palju kontakte, mis hilisemas elus hästi vajalikeks osutusid.

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!