Foto: Tatjana Rukavitsõna
Inimesed
21. märts 2016, 07:48

Kiusatud tüdrukust sai poksiv amatsoon

Lapsena kannatas Diana Rogožina (24) koolivägivalla all. Ta vahetas neli korda kooli, kuid kiusamine jälitas neidu gümnaasiumi lõpuni. Tahe midagi muuta pani tegema otsustavat sammu – Diana pöördus islamiusku ja õppis poksima. 

Praegu tegeleb Diana Muay Thai poksiga. Jahijumalanna nime kandev neiu võitleb rusikate ja jalgadega ning on osalenud kahe aasta jooksul juba rohkem kui kahekümnel võistlusel. Rusikas on tal aga raske. Neiu on alistanud palju vastaseid ja on profipoksiringis nii oodatud kui ka kardetud. 

Ebakindel, arg ja kompleksides 

Kooliajal Dianat narriti. Ta mäletab, et läks iga päev kooli vastumeelselt ja tuli tihti pisarsilmi. “Lapsed naersid mu üle kogu aeg, kogunesid gruppidena ja mõnitasid, püüdsid mulle haiget teha. Elasin tol ajal Kohtla-Järvel,” meenutab Diana. “See surus alla mu enesehinnangu, tappis enesekindluse ja muutis arusaama iseendast. Vahetasin kooli, aga paremaks kuskil ei läinud ja sõpru juurde ei tulnud. Kordus sama muster, sest olin ebakindel, arg ja kompleksides.” 

Diana sõnul ei olnud Kohtla-Järvel ka eriti võimalusi ennast arendada. Õnneks sai ta tegeleda ujumisega, kuid see enesekindlust tõsta ei aidanud. Naiselikuks peetavad alad nagu tantsimine talle ei meeldinud. 

Kui Diana kolis Tallinna, tegi ta ühel päeval otsuse, et peab oma elu muutma. “Otsustasin, et pean õppima distsipliini, arendama iseloomu, õppima ennast kaitsma ja mitte kartma inimesi,” räägib Diana. Samal päeval astus ta sisse spordiklubisse Garant ja tegi tutvust poksiga. See treening hakkas Dianale kohe meeldima. 

Neiu hakkas ka palvetama. Ta võttis omaks oma isa usu – islami. “Minu isa, kellega hakkasime suhtlema alles paar aastat tagasi, on tadžiki rahvusest. Ta rääkis mulle palju sellest usust. Otsustasin kaks aastat tagasi, et olen ka musliminaine. See usk on mulle väga lähedane, võtan seda tõsiselt. Isegi võistlusperioodil pean kinni paastudest ja kannan vabal ajal võimalusel pearätti.” 

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!