Viire ValdmaFoto: Daisy Lappard
Mitmesugust
3. märts 2016, 06:00

Doktor Silva ehk Viire Valdma seljatas raske terviseprobleemi

See kevad tuleb Viire Valdmale (55) teisiti. Heas mõttes. Uues elulises telesarjas "Dr. Silva" perearsti kehastav Viire naerab, et kuigi ta ise horoskoobiusku ei ole, tegi tuju heaks teadmine, et talle lubatakse vaimustavat aastat. Nii lihtsalt peab minema, sest mullu tuli ootamatuid raskusi ületada. 

Viire ütleb, et ega tema isegi veel täpselt tea, kes see Silva selline on, sest ta alles õpib teda tundma. "Mulle näib, et ta on hea arst ja tal on head kavatsused," ütleb naine, kel on meditsiinimaailm ka elukaaslase näol üsna tuttav. 

Kuigi seriaal "Dr. Silva" räägib meediku elust huumori võtmes, on Viirel meditsiiniga oma mitmetahuline suhe. "Olen ehk liigagi palju pidanud oma noore elu jooksul haiglate ja meedikutega kokku puutuma,” alustab Viire ja jääb selle kõige juures üsna tõsiseks. "Mulle pole võõrad operatsioonisaal, barokamber, reanimatsiooni- ega intensiivpalat." 

Juba aastakümneid tagasi võinuks üks raske haigus Viire meie seast ära viia, kuid õnneks tahtis saatus teisiti. Ju polnud veel tema kord. Möödunud aastal seljatas naine ehk lõplikult järgmise väga raske tõve, mille põhjuse väljaselgitamiseks kulus seitse aastat. 

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!