Foto: Ardo Kaljuvee
Inimesed
19. veebruar 2016, 06:00

Helen Adamson: kiusamine tekitas halastamatu saavutusvajaduse

Eesti üks armastatumaid lembelaulikuid Helen Adamson (29) muutis lapsepõlves kogetud koolikiusamise ja alanduse vajaduseks midagi saavutada ja näidata, et ta on teistest parem. Ent ta adub, et paljudele võib hoop olla nii tugev, et tõusta on väga raske.

Koolikiusamise teema ei lähe iseenesest minema. “Me teadsime kohe “Ei kiusamisele!” projekti alustades, et meil on võimalik tähelepanu pöörata vaid väikesele osale kogu probleemist,” nendib Helen. “Valisime teadlikult selleks koolinoored 4.–9. klassini ning neile koolikiusamisvastaste loengute andmise.”

Esialgne meediakampaania oli suunatud eesmärgiga pälvida koolide ning eelkõige vanemate tähelepanu, et nad märkaksid oma lapsi ja oskaksid võimalikke probleeme tähele panna. Helen on saanud mitmetelt lapsevanematelt tagasisidet, et tänu tema kiusamisvastasele muusikavideole "Sing It” on hakatud mõistma tagakiusatute probleeme. Kõige olulisemad on siiski olnud loengud. “Praeguseks hetkeks oleme loenguid andnud väga erinevates Eesti koolides kokku ca 6000 lapsele. Oleme käinud koolis, kus õpib 23 last, ning koolis, kus õpib üle tuhande õpilase. Usume ja loodame, et meie loengutest on olnud abi nii kiusatavatele kui ka kiusajatele, et nad mõistaksid oma tegude tagajärgesid,” selgitab Helen.

 

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!