Ohver. Foto on illustreeriv.Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
15. veebruar 2016, 11:01

Uudist täiendatud!

Meeldiv juhututtav osutus koletiseks: vägistatu lõualuud jääb toestama titaanplaat (117)

Juhuslikke meestuttavaid ei tasuks ühel naisterahval kohe usaldada. Noor soomlanna tutvus Helsingi restoranis meeldiva võõramaalasest mehega, kes osutus aga koletiseks.

2013. aasta kevadel, pärast korteriühistu kevadisi talguid, otsustasid kaks kaaslast minna edasi baari meelt lahutama. Kui üks neist lahkus, suundus üksi jäänud noor naine edasi restorani, kus ta tutvus teise noore naisega. Peatselt ühines nende seltskonnaga ka noor meeldiv mees, välismaalane, kes võis olla venelane või pärit mujalt Ida-Euroopast, kirjutas Soome ajaleht Iltalehti.

Kui restoran suleti, maandus väike seltskond võõramaalase juurde üürikorterisse. Kuulati muusikat ja joodi õlut varaste hommikutundideni. Kella seitsme paiku otsustas teine naisterahvas lahkuda. Talgute jätkupeoline tahtis veel õlle lõpuni juua, sest oli pühapäeva hommik ning tal polnud kiiret kuhugi.

Aga kahekesi olles muutus mehe käitumine: ta ütles otse, et on aeg seksida. Naine pidas ettepanekut algul naljaks, aga mees jätkas visalt pealekäimist, pakkudes naisele ka raha. Naine polnud nõus. Ta tõusis, et lahkuda, aga siis mees ründas.

Naine rääkis ringkonnakohtus, et tal on toimunust "musti auke". Ta mäletab, et oli selili voodil ning heidelnud vastu ja karjunud. Mees peksis teda vastu nägu ja kägistas. Naisel oli surm silme ees ja lõpuks ta alistus. Ennem lasta end vägistada, kui tappa, selgitas ta kohtule.

Pärast kiiret ühet võis naine end riidesse panna ja lahkuda. Mees ähvardas, et tapab naise, kui too toimunust räägib.

Hotelli turvakaamera kinnitas, et ohver lahkus 48 minutit pärast teist naist.

Algul ei julgenud naine politseisse helistada. Selle asemel helistas ta endisele poiss-sõbrale, kes tuli kohale ning nähes, millises olukorras naine oli, helistas ta kohe häirekeskusse.

Kohale saabunud politseipatrull toimetas naise arsti juurde. Kontrollis selgus, et lisaks sinikatele ja haavadele oli naisel purunenud lõualuu. Lõuale pandi titaantugi ning luu pole tänini korralikult paranenud.

Helsingis elavat 31aastast meest kinni ei peetud. Mõni nädal hiljem ründas ta üht teist naist viimase kodus, kuhu ta oli tulnud mingil ettekäändel. Ka selle naise vastupanu murdus. Tema püsivaid füüsilisi vigastusi ei saanud.

Mees peeti kinni paari kuu pärast, kui politsei soovis teda üle kuulata kahtlustades teda lähenemiskeelu rikkumises.

Maniakk eitas kuritegusid väites, et mõlemad naised olid ise tahtnud seksida, ise algatanud ning vigastused tekkisid juhuslikult. Naiste jutt ja arstitõendid olid kohtu jaoks usutavamad ning võõramaalasest peksja ja vägistaja mõisteti neljaks ja pooleks aastaks vangi.

Reedel kinnitas apellatsioonikohus ringkonnakohtu otsust, kuid lühendas mehe vanglakaristust neljale aastale võrdsustades otsuse teiste sarnaste kuritegude eest mõistetud kohtuotsustega.