Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
12. veebruar 2016, 13:30

APTEEKER ANNAB NÕU: viis asja, mida ilusa näonaha nimel silmas pidada (3)

Lisaks tervislikule toitumisele, kust saad särava naha heaks tarvilikke vitamiine ja mineraale soovitab Apotheka proviisor Janika Tähnas meeles pidada ka ilusa naha ABC-d.

* Ära suitseta. Suitsetamine kiirendab naha vananemisprotsessi, kahjustades naha verevarustust, ainevahetusprotsesse, s.h hapniku transporti kudedesse. See tähendab ühtlasi ka seda, et suitsetajate haavad paranevad aeglasemalt.

* Maga piisavalt. Krooniline unevaegus peegeldub sinu näonahalt kõige kiiremini – kortsukesed, kahvatu nahk, turses silmaalused ja tumedad ringid silmade ümber. Seetõttu on soovituslik magada öösel vähemalt seitse tundi.

* Joo piisavalt vett. Liiga vähene veetarbimine muudab sinu naha kuivaks, nahk kaotab elastsust ja seetõttu paistavad ka kortsukesed paremini välja. Soovituslikult võiks päevas juua vähemalt 1 liitri vett.

* Kasuta päikesekaitsekreemi. Päike kahjustab nahka, põhjustades kortse ja nahakuivust. Seega tuleks tähelepanu pöörata, et päikesekaitsekreem oleks laia spektriga (nii UVA kui UVB-kiirguse vastu), mille kaitsefaktor oleks vähemalt +15.

* Kasuta õiget nahahooldust. Talvine päevakreem võiks olla rasvarikkam kui muul ajal, samas küllaldaselt niisutav ja nahka kaitsvate omadustega. Suure veesisaldusega geele ja õlivabu emulsioone võiks külmakuudel vältida.