Foto: Vida Press
Mitmesugust
7. veebruar 2016, 09:33

Mida horoskoobid sulle rääkimata jätavad

Astroloogia on vana õpetus, mille järgi taevakehade liikumine mõjutab Maal toimuvat – meie emotsioone, tegemisi ja võimalusi. Tänapäevases võtmes on astroloogia üks paljudest meetoditest, mille abil ennast ja teisi paremini mõista, oma võimalusi märgata ning saada inspiratsiooni eneseteostuseks ja -arenguks. Kuidas seda teha, selgitab raamatu "Eesti horoskoop 2016" autor ja Eesti Astroloogide Liidu liige Maria Angel.

Ajakirjanduses ilmuvad nn üldhoroskoobid, mis jagavad inimesed päikesemärgi järgi 12 gruppi. Tegelikkuses on asi palju keerulisem – igaüks meist on eriline ja kordumatu! Peale päikesemärgi mängib inimese isiklikus horoskoobis tähtsat rolli tõusumärk (sodiaagimärk, mis oli sünnihetkel tõusmas idahorisondil). Ka on kõigil meist oma Merkuuri, Veenuse, Marsi, Jupiteri, Saturni, Uraani, Neptuuni ja Pluuto märk ning terve hulk erinevaid näitajaid sünnikaardis. Üldhoroskoobi koostaja ei saa neid arvesse võtta, seega ei ole niisugune horoskoop kuigi täpne ja kuulub eeskätt meelelahutuse valdkonda.
Üks hea nipp üldhoroskoobist rohkema info saamiseks siiski on – loe ka oma tõusumärgi kohta käivat horoskoobijuppi! See võib anda täpsematki teavet kui päikesemärgi kohta kirjutatu.
Astroloogia on populaarne valdkond, mille kohta leiab tohutult materjali. Seda lugedes tuleks säilitada kriitikameel – info ei pruugi alati usaldusväärne olla. Kindlasti ei tasu tõsiselt võtta konkreetseid ennustusi või hirmutavaid sõnumeid sisaldavaid horoskoope. Ka ei ole mõtet võõramaistelt veebilehtedelt kalli raha eest sünnikaartide analüüse või prognoose tellida. Sellised kirjutised on pahatihti kokku pandud copy-paste-meetodil ega ole kaugeltki täpsed.

 

Loe lähemalt värskest ajakirjast Naised!