Kondoomid hakkavad tulevikus värvi muutma.Foto: Vida Press
Suhted
30. jaanuar 2016, 06:00

Kondoomid hakkavad tulevikus värvi muutma (3)

Juba mitu aastat on teadlased ja ettevõtjad teinud koostööd, et teha uut sorti kondoome. 2013. aastal toetas Bill ja Melinda Gatesi fond 11 uuendusliku preservatiivi prototüüpi ning seega on tulemas terve hulk seninägematuid kondoome.

Näiteks on oodata värvi muutvate kondoomide turuletulekut, kirjutab Women’s Health Magazine.

Preservatiivid ei muuda aga värvi niisama lõbu pärast, vaid tegelikult viitab see hoopis sellele, et need on kokku puutunud mõne sugulisel teel leviva haigusega. Muide selliste kondoomide idee pärineb Briti teismelistelt.

Samuti on tulekul hüdrogeelkondoom ehk preservatiiv, mis on valmistatud peamiselt veest ja mida hoiavad koos molekulaar­ahelad ehk polümeerid – materjal olevat sarnane nagu kontaktläätsedel.

Sellist kondoomi on peaaegu võimatu katki teha, mis välistab katki läinud preservatiivist tingitud raseduse ja suguhaigused. Samuti on selline kondoom palju õhem ja mugavam.

Ühtlasi on töös preservatiiv, mis võitleb HIV vastu. Tegemist on samuti hüdrogeelkondoomiga, mida on täiustatud taimsete antioksüdantidega ning need võitlevad haigustekitajatega. Isegi kui preservatiiv läheb puruks, ei lase antioksüdandid viirusel paljuneda.