Stig Rästa (paremal) ja Jüri Pootsmann (keskel) Anu Välba (vasakul) jutusaates "Hommik Anuga".Foto: Ülo Josing / ERR
Tele
12. detsember 2015, 12:02

Stig Rästa: "Play" võib täitsa vabalt olla parem lugu kui "Goodbye to Yesterday" (21)

Eelmisel aastal Eestit Eurovisionil esindanud Stig Rästa on Eesti Laulul tagasi, seekord koos tänavuse superstaarisaate võitja Jüri Pootsmanniga. Stig usub, et tema selle aasta võistluslaul võib olla vabalt parem ja edukam kui mullune, "Goodbye to Yesterday".

Alates esmaspäevast on kõik 20 Eesti Laulu poolfinaalides võistlevat lugu avalikud ning juba praegu on mõnigi neist kuulajate ette jõudnud. Jüri Pootsmann hoiab konkurentide lauludel kõrva peal. "Mina olen neid, mis väljas on, kuulanud huvi pärast. Mõned on ikka täitsa bueno'd," tunnistab Pootsmann ETV saates "Hommik Anuga", mis tuleb ekraanile pühapäeval, 13. detsembril kell 10.

Eesti Laulule sattus Jüri humoorikal viisil - ta kirjutas Stigile ja tegi ettepaneku osaleda. Sama mõte mõlkus aga ka Stigi peas ning kui Jüri poleks ise kirjaga alustanud, oleks Stig ise tema poole pöördunud, vahendas ERRi kommunikatsioonispetsialist Silver Kuusik.

Laul "Play" ei sündinud sugugi kiiresti. "Me istusime stuudios, ma saatsin Jürile mitu lugu. Kuidagi endale tundus mõnegi laulu puhul, et võib-olla ei ole see. Lõpuks olime stuudios ja kirjutasime Fred Kriegeri ja Vallo Kikasega selle loo," rääkis Stig.

Stig arvab, et "Play" on tugev laul ning võib kaasa tuua edu. "Iga järgneva looga, mis sa kirjutad, on nii, et oskad jälle natuke rohkem teha midagi. Ta võib täitsa vabalt olla parem lugu kui "Goodbye to Yesterday". Eks paistab," ütleb ta.

Tänavuse võistluslaulu puhul ei tundnud Stig aga kordagi, et tahaks seda ise esitada. "Meil on hääletämbrid täiesti erinevad," selgitas ta ja lisas, et tal on hästi meeles ka tohutu töö, mis laulu lavalise lihvimisega kaasnes. "See ei ole see, et sa astud lavale. Seal taga on tohutult palju tööd, mis tuleb ära teha ja kannatada," selgitas ta. Siiski ei välista ta võimalust, et astub kunagi hiljem ise uuesti võistlusesse.

Oma mullust esinemist pole Stig kuigi palju vaadanud. "Me vaatasime seda koha peal, aga ega ma hiljem pole seda vaadanud. See on üldiselt nii, et enda laule ei kuula, enda raamatuid ei loe ja enda filme ka ei vaata. Millegipärast ei taha vaadata," räägib ta.

Homses saates räägib Stig Rästa lähemalt ka oma üllatavast tööst väljaspool Eestit. Nimelt võib teda peagi näha mängimas ühes välismaises linateoses.

Veel on saates külas seitsmeaastane võlur Pipa ning saatejuht Anu Välba saab trikimees Jürgen Veberilt suudluse. Samuti vaadatakse silma maailma veidraimale bändile ning kuulatakse Untsakate kummalisemaid lugusid.

Homses saates esitlevad Jüri ja Stig võistluslaulu "Play" esmakordselt avalikkusele, kandes selle ette akustilises versioonis. 

 

Sel pühapaeval kell 10.00 kohtume ETV saates "Hommik Anuga" seitsmeaastase võlur Pipaga ja Jürgen Veber suudleb Anu Välbat! Lisaks vaatame silma maailma veidramale bändile ning kuulame Untsakate kummalisemaid lugusid :PStig Rästa on Eesti Laulul tagasi! Seekord koos superstaar Jüri Pootsmaniga. Kas ime sünnib ka seekord? "Hommik Anuga" saates esitlevad Jüri ja Stig võistluslaulu "Play" esmakordselt avalikkusele, kandes selle ette akustilises versioonis. Pakume Sulle aga juba praegu võimalust laulu kuulata. Kuidas meeldib?

Posted by Eesti Televisioon on 11. detsember 2015. a.