Foto: Daisy Lappard
Inimesed
10. detsember 2015, 06:00

Vilja Savisaar-Toomast tunnistab: Jah, ma olen kättemaksu haudunud

Vilja Savisaar-Toomast nendib, et perekond ja eneseteostus on kõige alus. Kui on töö, kodu, kus on hea olla – abikaasa, kellega koos oled õnnelik –, siis ei vaja inimene palju muud.

Vilja sõnul on tema tuttavad juba ammu öelnud, et naine võiks kirjutada oma elust raamatu – nendest sündmustest, mille keskel ta on täiskasvanuks ja iseseisvaks saanud. Nüüd ongi tema elust kirjutatud raamat "Vilja teine elu" lettidel.

Talle on ka parasjagu kaikaid kodaratesse loobitud. Meenutagem või rongaema skandaali. Kas naine on andestanud? "Paljud on haiget teinud tõepoolest. Ma arvan küll, et olen andestanud. Või siis olen need inimesed oma elust kõrvale tõstnud. Nende elukäik ei puuduta mind. Ma ei soovi neile hinges halba."

Kas ta on ka kunagi kunagi vihast kättemaksu haudunud? “Kui võitlesin Edgari pruutidega, mõtlesin ja plaanisin kättemaksu, aga tegudeni kunagi ei jõudnud," muigab Vilja. "Eks ma olin vihane. Lõpuks sain aru, et teise inimese elu ei saa juhtida ja parim, mida ma sain teha, oli minna oma eluga edasi ja lahti lasta. Ka Edgarist. Mõistsin, et mind ei taheta enam. Miks ma ei anna inimesele vabadust, kui tema tahab teisiti elada. Minus ei ole kellegi vastu viha ega kibedust. Ma lihtsalt olen oma elus korrektuurid teinud ja mõned inimesed sealt välja jätnud."

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!