Foto: Erakogu
Inimesed
9. detsember 2015, 16:46

STRIPPAR MARCO CHIPPENDALESIST: kui mõni mees vormist välja läheb, siis antakse talle kannaga tagumikku! (45)

Uue aasta 31. märtsil tuleb Tallinnasse maailmakuulus meeste stripišõu Las Vegasest – Chippendales. Mida arvab välismaistest meesstripparitest meie oma tegija Marco Tasane?

Chippendales – tants, erootika ja huumor. Nende Nordea kontserdimajas toimuv šõu on mõeldud ainult naistele ja mehi saali ei lubata. Vanusepiirang on 18 eluaastat. "Iga naine võib end leida lavalt mõne tantsijast iluduse embusest," seisab šõu kirjelduses.

Strippar Marco toob võrdluseks oma stripitrupi, millega tema ja veel neli hakkajat meest aastaid tagasi mööda Soomet tuuritasid – Housut pois. "Olime tööl terve aasta ja kolm kuud lisaks. Käisime viiekesi mööda Soomet ja meid koheldi ikka tõesti super hästi," meenutab Marco.

"Nagu ikka, siis eks Chippendalesis ole ka nii, et ilmselt tegelased vahetuvad. Kui mõni läheb vormist välja, siis antakse kannaga tagumikku. Meil oli Soomes sama, et kes ikka palju jõi, siis teda enam punti ei võetud," räägib Marco ja lisab, et tema on karsklane.

"Vaatasin, et ühel Chippendalesi stripparil oli videos lausa rasvane kõht, mis liikumisel vappus. Sellistel suurtel artistidel ei tohiks sellist asja olla. Seal peab olema ikka voolitud keha," selgitab Marco. "Samas igale maitsele midagi," puhkeb ta naerma.

Marco tunnistab, et väga suur Chippendalesi fänn ta pole ja nende tegemisi väga tihti ei jälgi. Siiski võrdleb ta, et tema stiil on maailmakuulsate meesstripparite omast täiesti erinev ja nende pealt ta tantsuliigutusi ei kopeeri. "Ma esinen tihti väikestes ruumides, mis on rahvast täis ja kus on liikumiseks vaevalt kaks meetrit ruumi. Nii et minu esinemised on täis üllatusi, sest kunagi ei tea, milline on ruum ja rahvas."

Marco lisab, et Chippendalesi eeliseks on see, et neid on terve kamp. "Nad ju liiguvad mitmekesi nagu meie Soomes. Mina aga olen üksinda ja see on hoopis midagi muud. Eks mitmekesi laval olla on alati julgem."

Mida arvab aga strippar Marco Chippendalesi šõu piletihindadest, mis varieeruvad 22 ja 67 euro vahel? Olgu teadmiseks, et Marco küsib Tartus 10-20 minutit kestva šõu eest, mis sisaldab striptiisi ja laulmist, 100 eurot. Tallinnas aga 170-180 eurot.

"Pigem krõbe hind, aga poisse on ka mitu tükki. Eks kõik tahavad raha;" tõdeb ta.

Aga kas Marco ka ise võimalusel Chippendalesiga liituks või vähemasti nende soojendusartistiks hakkaks? Strippar naerab. "Kes mind sinna laseb? Ilmselt ei hakkaks surkima nii uhkeid ja andekaid välismaa mehi. Egas midagi, nad on nägusad pildilt vaadatuna ja teevad oma asja edukalt." 

Marcol jagub tööd endalgi, eriti tihe olevat tal märtsikuu graafik, kuhu langevad ka naistepäeva esinemised. "Mõnel päeval on lausa kolm tööd. Raske on! Võta või Sõnajalgade helikopter laenuks," viskab strippar usuperekonna liiklusvahendi üle nalja.

Chippendalesi nimetatakse juba aastaid maailma kõikide daamide lemmikuks. Pole ka ime, sest šõu on õitsenud juba 36 aastat. Täna on Chippendales kogu maailmas nii populaarne, et selle esinemisgraafik on 2017. aastani täis. Kuna kollektiiv on oma tiheda esinemisgraafiku juures leidnud aega Eesti nõrgema soo esindajate jaoks, on 31. märts siinsete daamide jaoks tõeline pidupäev.