Habemikud on mehelikumad kui nende habemeta suguvennad, arvavad nii naised kui ka mehed ise.Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
5. detsember 2015, 21:20

Tähelepanekuid lõppeva aasta hitist, habemest! (8)

Aasta 2015 on olnud kindlasti suur habemete võidukäik. Kas aga teadsid, et osa habemeid on sama räpased kui WC-potid, kuid enamus habemekandjaid siiski seksikamad kui siledalõualised? 

Buzzfeed on reastanud mõned faktid habemete kohta ning siin need on:

1. Mõned (kuid kaugeltki mitte kõik!) habemed on umbes sama räpased kui WC. Ehk - habemetest on leitud täpselt samu baktereid, millised elutsevad väljaheites ning teisteski mitte kõige puhtamates kohtades. 

2. Habetunud mehed on seksistlikud ning vaenulikud. Küsitluses, milles üritati leida võimalikku seost habeme ning seksismi vahel, osales 223 USA ning 309 India meest. Kokkuvõttes märkisid uuringu autorid, et habetunud mehed olid tõepoolest seksistlikumad. Uuring avaldati ajakirjas Archives of Sexual Behavior. Habemetega meeste naiste rahustuseks olgu aga kirjas ka siiski tõsiasi, et Columbia Ülikooli statistikaguru Andrew Gelmani ei soovita seesugust uuringut üldse mitte tõsiselt võtta. 

3. Habeme olemasolu paistab olevat pöördvõrdelises seoses mehe konfliktsuse ning aususega. Mõned faktid: ühes mitteteadlikus küsitluses eelistas 45% habemega meestest kaklust sõnadele. Habemeta meeste hulgas oli taolisi riiukukki vaid 29%. Vargust tunnistas 40% habemikke, mittehabemike hulgas oli sellised 17%. 

4. Nüüd aga midagi positiivset! Kui habemega mees, siis mida tihedam karvkate lõual on, seda naiste meelest parem! Küsitlus viidi läbi ajakirjas Archives of Sexual Behavior. 

5. Habemega mehed on mehelikumad kui nende habemeta suguvennad. Sellisel arvamusel on nii naised kui ka mehed ise. Habet seostati maskuliinsuse ning domineerivusega. Küsitluse tulemused avaldati ajakirjas Archives of Sexual Behavior.