Mooses ei jõudnud ise kunagi Tõotatud Maale ja ka rahvas, kelle Mooses lubas Egiptuse vangipõlvest Tõotatud Maale viia, ei jõudnud sinna kunagi.Foto: Wikipedia
Eesti uudised
30. november 2015, 12:16

MEENUTUSEKS SAVISAARELE: Moosese juhtimisel ei jõudnud Tõotatud Maale Mooses ega tema rahvas (49)

Portaal poliitika.guru.ee kirjutas, et Savisaare metafoor, kus ta võrdles ennast Moosesega, on teatud konksuga, sest Moosese juhtumisel ei jõudnud Tõotatud Maale ei Mooses ega ka tema rahvas.

"Edgar Savisaar on "tagasihoidlik" mees. Egas muidu poleks ta ennast kongressikõnes võrrelnud Moosesega, kellel lasub ainuvastutus ja -võime Eesti rahvas õige poliitika Tõotatud Maale viia. Metafoor läks kohe lendu, delegaadid hääletasid "nagu vaja" (Yana Toomi sõnastus), kirjutas portaal.

Metafooris peitub aga konks, mis selle eriti täpseks teeb, aga mida Savisaar vaevalt välja öelda soovis.

Mooses ei jõudnud ise kunagi Tõotatud Maale ja ka rahvas, kelle Mooses lubas Egiptuse vangipõlvest Tõotatud Maale viia, ei jõudnud sinna kunagi, sest rahvas eksis Moosese käsulaudade vastu ja langesid tema silmis pattu, siis lasi Mooses nad hävitada ja eksles järelejäänutega sihitult 40 aastat kõrbes, kuni kõik, kes olid temaga Egiptusest teekonnale asunud, olid viimseni surnud. Kaananimaale jõudsid vaid nende järeltulijad.

"Just see – oma inimeste kõrvale heitmine – on meie Moosesel paremini käpas, taevase tõe maaletoomine piirdub idataevas kogunevate pilvede poole õhkamisega. Kogu kongressipäev möödus suure Rahvarinde-nostalgia tähe all. Aga tegelikult ei ole tänasel Keskerakonnal Rahvarindega enam pistmist peale Savisaare ja meie-oleme-Rahvarinne-müüdi. Viimasedki riismed Rahvarinde juhtisikutest said nüüd selle kampaaniaga häbiga kõrvale, teise leeri pühitud. Nii mõnigi muu erakond võiks Rahvarinde sildi hoopis enda rinda kinnitada," tõdes portaal.