Foto: Panthermedia/Scanpix
Kultuur
27. november 2015, 10:33

Mida teha, kui armud oma treenerisse? (7)

Prantslannadel olevat juhusliku armumise tarbeks käibel termin "suusainstruktori sündroom". Eestis võiks see pigem kanda nime "personaaltreeneri sündroom". Mida ette võtta, kui unistad vaid nägusast personaaltreenerist või joogaõpetajast, emotsioonid keevad üle pea ja pereelu on täiesti sassis? Ajakirja Naised küsimustele vastab pereterapeut Ilona Gassmann. 

Nii mõnedki keskealised ja abielus prouad tunnistavad, et on salaja armunud oma personaaltreenerisse või joogaõpetajasse. Miks see juhtub? 

Ma tegelikult ei tea, kui paljud keskealised abielus prouad on oma personaaltreenerisse armunud. Küsimust veidi laiendades võib see üsna lihtsal moel juhtuda inimliku läheduse vähesuse või lausa puudumise tõttu. Näiteks trennisituatsioonis on inimestel vähem riideid seljas kui meie laiuskraadil novembrikuus tänaval liigeldes. Lisaks nõuab treenimine tõenäoliselt füüsilist puudutust ja juhendamist. Kui abielu on jõudnud staadiumisse, kus pole teineteist enam kuid või isegi aastaid puudutatud ega muul viisil teineteise isiku, tunnete ja mõtete vastu huvi tuntud, võibki armumine teoks saada.

Loe lähemalt värskest ajakirjast Naised!