Foto: Madis Palm
Mitmesugust
19. november 2015, 07:00

Kärt Johanson ajakirjas Naised: muuda ennast ja maailm muutub!

Sametise häälega lauljanna ja näitleja Kärt Johanson (44) nakatas joogapisikuga ka oma perekonna ja abikaasa Tõnis Mäe. Vähe sellest – tema esimesse tundi hatha-jooga juhendajana tuli kohale 31 inimest vanuses 12–80. "Ma ei teadnudki, et meie väikesel Peedul nii palju inimesi elab," muheleb ta.

Tartu külje all pesitsevas väikeses aedlinnas Peedul aga elu keeb. Just sai valmis algkool, mis teenib ka ülejäänud kogukonda. Kui peedukad kuulsid, et Kärt läbib joogaõpetajate kursust, uuriti kohe, kas ta oleks nõus tunde andma. “Kui väljakutse ei koputa ega oota tagasihoidlikult, vaid koduuksest lausa sisse trügib, tuleb see vastu võtta,” leiab Kärt, kes annabki nüüd kord nädalas joogatunde.

Samas ei tihka ta end joogaõpetajaks nimetada. “Õpetajaks ei saada nii lühikese ajaga,” ajab ta vastu. “Pigem juhendan huvilisi, kuidas end oma füüsilises kehas paremini tunda, ja teen seda omal nahal ning naha all praktiseeritud ja kogetud harjutuste kaudu.”

Kärdul ja tema abikaasal Tõnis Mäel külas käies paistab jooga tekitatud rahu välja igal sammul. Neliteist aastat abielus olnud paar valmistub sel nädalal 20. ja 21. kuupäeval Kultuurikatlas toimuvaks muusikaliseks moeetenduseks. Selle algataja, nende hea sõber moekunstnik Reet Aus ongi osaliselt süüdi Kärdu uues kutsumuses. 

 

Loe edasi värskest ajakirjast Naised!