Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
17. oktoober 2015, 15:40

KOLM SAGEDASEMAT ÕUDUSUNENÄGU: mida tähendab, kui hambad kukuvad välja? (61)

Kuigi inimesed näevad erinevaid unenägusid, kipuvad õudusunenägude puhul korduma sarnased stsenaariumid. Millised need on ja mida tähendavad?

Psühholoog ja unespetsialist Ian Wallace selgitab, et õudusunenägu erineb tavalisest unenäost selle poolest, et on emotsionaalselt hirmsam. Inimesed näevad õudukaid eluperioodil, kui ärkvel olles tegeldakse mõne raske probleemi või dilemmaga. "Me ise loome oma unenäod ja kõik neis," räägib Wallace väljaandele The Independence.

Millised on siis kolm kõige sagedasemat õudusunenägu ning mida need tähendavad?

Kui sind aetakse unenäos taga võib see tähendada, et päris elus oled mingi eesmärgini jõudmisega ametis. Enamasti on Wallace'i sõnul tegu unenäoga, kus terve kamp sind taga ajab ning sa ei paista minema pääsevat. See tähendab, et ärkvel olles on sul eesmärk ning põrkad kokku mingite takistustega, mida ei oska päris hästi eemaldada või olematuks teha.

Kui näed unes, et sinu hambad kukuvad välja ... Hambad tähistavad võimu ja enesekindlust, seega kui unes hambad välja kukuvad, on päris elus olukord, kus sinu enesekindlus on löögi all. Wallace'i sõnul aitab sellisel puhul enesekindluse teesklemine, sest mida enam endale seda sisestad, seda tõenäolisemalt lõpuks kindlus ka kasvab.

Kui näed unes, et pead minema tualetti, ent ei jõua sinna ... Tualetti mineku vajadus tähistab enda vajaduste eest hoolt kandmist. See on sümboliseerib inimesi, kes pigem muretsevad teiste, mitte iseenda pärast. "Parim viis teiste eest hoolitseda on esmajoones kanda hoolt enda eest," sõnab Wallace.