Mitmesugust

KODUTUD NAISED VAEVLEVAD PÄEVADE KÄES: "kasutasin seda, mis parajasti käepärast oli" (12)

LISA KOMMENTAAR

23. oktoober 2015, 16:37
õnneks on hügieenivahendid ka täiendavalt maksustatud aktsiisiga, kuigi toimetulekutoetus ei kata isegi minimaalset toidukorvi. Metsa sammalt korjama.
Q19. oktoober 2015, 15:55
teema, kuigi ma polnud otseselt kodutu. Mis seal kodust ikka võtta oli. Üks vana lina oli, seda tükeldasin ja leotasin ja keetsin ja triikisin. Vatt oli defka. Üks kord siiski sain seda proovida, aga ta lekkis ja tekitas mulle palju piinlikkust. Vetsupaberit, millest side moodustada, kah ei olnud... Läksid käiku vanad sokid, vanad käterätid jne. Oh kuidas ma vihkasin oma naisekeha! No miks peab iga kuu veritsema kõige piinlikumast kohast?
Kusjuures17. oktoober 2015, 06:14
olete tähele pannud, et meie kultuuriruumi ei ole kodutuid naisi veel tekkinud. Naistele on ikka omane olgu või haprast stabiilsusest kuidagigi kinni hoida, ehkki närvidele oleks ehk paremgi lihtsalt minna lasta... Meeste puhul kehtib see üldiselt invaliidide ja tervisehäiretega inimeste osas, muidu on kõige kuradilesaatmine lasteta mehele alati viimane väljapääs hulluksminekust pääsemiseks.
On ikka küll kodutuid naisi Eestis17. oktoober 2015, 21:02
Ma ei tea, kus sa liigud, aga tule vaata Tallinnas Kopli kandis ringi. Või kui sinna ei julge minna, siis kas või Balti jaamas. Kodutuid naisi on küll ja küll. Iseasi, kas neid enam naisteks nimetada võib ja vaevalt küll, et neil enam päevi käib...
PALUN Karjuge : AGA KODUST ILMA JÄÄNUD NAISED19. oktoober 2015, 05:17
1: VOT SEE OLEKS ÕIGEM PEALKIRI:::(VÕETI TUBA KÄEST ÄRA?))
NO SEE ON VAESUNUD JA TÖÖTA JÄÄNUD INIMESE " KARM SAATUS---EGA VÕLGNIK ONGI TÄNAVAL::
VÕLGNIK LENDAB KOHTU OTSUSEGA EESTI RIIGIS OTSE TEED =KUUSE ALLA JA JUTUL ON LÕPP::
2::: MIKS POLE EESTIMAA VALITSEJAD EUROOPA KÄSKU TÄNASE TUNNINI SEDA SEADUST RAKENDANUD;;;// IMIMESE ÕIGUSTE TEEMA----! -- EESTI OM--- SEE AINUKENE EUROOPA RIIK MAAMUNA PEAL,--- VÄGA JAHJU::
---- 3:: MIKS SOTSIAAL-- HARTAT EV. VALITSEJAD VASTU EI VÕTNUD--EGA EI TAHETA KUNAGI SEDA AITAMIST TEHAGI::: ? --- SEST JÄLLE POLEVAT RIIGIL PIISAVALT VAESELE RAHA - JA IKKA SEE 10 PÕHJENDUST,
4: MUIDUGI KÕIK TOETUSED --- JÄÄKSID TOOMPEAL SIIS SAAMATA ! --JÕULUHÜVITISED,,PUHKUSEREISID JA AUTODE LIISINGUD JA AASTA LÕPUS ,,IGASUGU KULU--HÜVITISED --AASTA TULEMUS TASUD::: VOT ((SELLEST RAHAST OLEKS KA KODUTA JÄÄNUD RAHVAL----
IKKA KÕIGIL ÕIGUS ELADA ---IKKA SOE TUBA VÄHEMALT PESEMISVÕIMALUSEGA TALVEL KA OLEMAS))
5<::: JA NEED RIIGI--ISASTE ÜLIKÕRGED POLIITIKUTE PALGAD --KUI TOIMUKS ÜKS INIMLIK TOIMETULEKU RAHASTAMINE KA RIIGI JA MAAKONNA VALITSUSE POOLT ;; SEE OLEKS SUUR AITAMINE --KUI INIMENE MAGAB IKKA OMA VOODIS JA SOOJAS
,//PÄEVA RAHADKI VÕIKSID OLLA OMAVALITSUSEL JUBA OLEMAS:::::VÄHEMALT HAIGESTUNUD JA TÖÖTA INIMESELE
,EHK MÄÄRATA RAHA---ON HÄDAVAJALIK VÕRDSUSTAMINE )) ???
ahsoo16. oktoober 2015, 18:53
Pole sinna rohkem kui kõigest 25 aastat tagasi, kui kogu nõukogudemaal KÕIK naised kasutasid seda, mida kätte said - lõikasid vanu käterätte ja voodilinasid ribadeks ning pärast pakikese kasutamist PESID selle puhtaks, et järgmisel kuul jälle võtta oleks.
Sest vatti said vaid imikute emad 100 grammi KUUS ja mingitest sidemetest või tampoonidest polnud kuulnud isegi apteekrid. Vahel õnnestus tutvuse kaudu saada pakk vatti ja oh seda ahastust kui selgus, et tegu sünteetilise vatiga, mis mitte midagi ei imanud.
Kleebiga need isetehtud pakikesed ei kinnitunud ja vähema vooluse korral polnud haruldane, kui kõndimisel side selja peale jalutas....
Ärahõõrdunud jalgevahe oli pea igakuine lisa sellele muidugi rõvedale nädalale ...
to ahsoo16. oktoober 2015, 22:13
Minu vanaemal, praegu 94-aastane, olevat olnud nn kuuriided, mähised, mille ise õmbles. Igati korrektne korduvalt kasutatav värk, umbes nagu lapsemähkmed. Ei mingit käterättide, linade jm lõikumist. Kui minul päevad algasid, polnud küll veel sidemeid nõukogudemaal, kuid vatt oli toona juba kättesaadav. Aga väga ebamugav oli, seda tunnistan.
17. oktoober 2015, 01:03
Natuke vist pingutad üle. Umbes 40 aastat tagasi, vatt oli apteekides müügil. Muidugi mitte kogu aeg, nagu kõik kaup nõuka ajal, tuli müüki ja sai paari tunniga otsa, Kuid sai apteekritelt infot uuritud ja ka ise peale passitud ning sai seda vatti ikka piisavalt varutud. Mingit linade ja rätikute lõikumist küll ei olnud.
Imikute emmedele olid ette nähtud suured pakid, 300 grammised, mäletan et Koplis kuskil oli see spets kauplus kuhu läksid sünnitusmajast saadud tõendiga ja sealt sai siis nii sipukad kui marli mähkmeteks ja ka vati. Seda mäletan ma raudselt, sest mu esimene käik, 29 aastat tagasi, sinna poodi, lõppes väikse naljaka traagikaga pärast kodus, seega ka meelde jäänud :)
nõuka noorus17. oktoober 2015, 14:25
sa mäletad omasoodu seda aega, oli küll nii, et vatt oli defka ja meie pere 3 naisliiget 80-tel pesid marlet ja kaltse..õudne oli ka vatt, alati oli pesu määrdunud ja vatt kuskil selja peal ja ninas oli selline ebameeldiv lõhn..
:)17. oktoober 2015, 14:27
isegi õmblusvatt läks vahel loosi kui muud saada polnud.
Lainetena17. oktoober 2015, 06:08
käis see vati kättesaadavus. MIngi 60-ndatest alates kord oli, siis jälle ei saanud kusagilt. Küllust ei olnud, ka mitte püsivat puudust. Tutvused aitasid tõhusalt.
:)17. oktoober 2015, 14:25
Igatahes ebanormaalne aeg oli see naiste jaoks. Ene Rämmeld vist kirjutas kunagi kas Nõukogude või juba eesti Naises, et kui Prantsusmaal oleks hügieenitoodete kättesaadavus nii nigel kui NL-s, siis hakkaksid naised mässama. Aga meie naised talusid seda ebanormaalsust väga vapralt.