Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
1. oktoober 2015, 14:45

NAISTELE: Kuus müüti rindade kohta, mida ei maksa uskuda (11)

Arstid on ikka manitsenud, et oma rindu tuleb jälgida – ainult nii on võimalik tõsistele tõbedele varakult jälile jõuda. Samas tasub end jälgides meeles pidada rindade kohta liikvel olevaid ohtralt müüte, mida ei maksaks uskuda.

1. Treenimine võib rinnad muuta kas väiksemaks või suuremaks. Suurte rindadega naised kipuvad uskuma, et teatud harjutuste abil on võimalik rindades oleva rasva kogust vähendada ja ka vastupidi. See ei vasta aga tõele – treening ei mõjuta rindade kuju ega suurust mingil määra.

2. Kui kehakaal suureneb, suurenevad ka rinnad. See on puhas vale. Niisamuti, nagu kaalu langus ei muuda rindu väiksemaks.

3. Naise rinnad on ühesuurused. Jällegi vale, kuigi üldiselt pole rindade erinevusi lihtne märgata. Iga rinnapartii on asümmeetriline ning see on tuvastatav hoolikal vaatlemisel või katsumisel.

4. Kui soovid pringimaid rindu, maga rinnahoidjaga. See on puhas müüt, mis toob kaasa hulga ebamugavusi. Pringima välimuse saad rindadele, kui kannad sobivat rinnahoidjat. Kuid öösel lase rindadel ikka puhata.

5. Rindade kuju aja jooksul ei muutu. Siiski-siiski. Muutused kehas ja organismis mõjutavad rindade kuju. Seetõttu võib juhtuda, et terve elu jooksul tuleb sul kanda kuni kaheksat eri suurusega rinnahoidjat.

6. See, millist rinnahoidjat trenni ajal kanda, ei oma tähtsust. See ei vasta tõele! Rinnad vajavad trenni ajal korralikku toestamist, muidu võivad nad muutuda hellaks ning üles-alla rappudes koormavad ülakeha liigselt, tuues kaasa ka seljavalud.