Foto: Matt Cowan
Seisukoht
23. september 2015, 18:46

Seisukoht | Eesti pere kestab (6)

Armastus pole sõna, armastus on tegu. Pühapäeval Mooste mõisa viinavabrikus korraldatud esimesel üle-eestilisel pruutide kokkutulekul mõjus 50 valge varjundi nägemine, ja täpselt poolsada neid imeilusaid pruute seal oli, maailma vallutanud pagulaskriisi taustal lootusrikkalt ning tekitasid helgeid emotsioone. Reklaamüritus, ja seda see teatud mõttes oli – sõnum ja väljakutse vallalistele. Naine ja mees, armastage, abielluge, looge pere. Saage lapsi, sellest sõltub eesti elu. Ärge raisake mõttetult oma energiat ja aega  sellele, mis ei olene teist.

Noored on üha agaramad oma armastust abieluga kinnitama, nii rääkis 11. septembril naise võtnud pulmavanem Mikk Merekivi pruutide kokkutulekut juhtides. Fakt, mida statistika pole seni kinnitanud – vabaabielule eelistatakse üha rohkem abielu. Facebookis on ainuüksi 2015. aastal abiellunud pruutide kogukond 400 ning see kasvab lausa päevadega. Kokkutuleku korraldaja Krislyn Prantsu rõõm oli tõeliselt siiras – 400 naist, aasta aega koos, ja mitte ühtegi tüli pole. Kas te kujutate ette, et see on võimalik? See on võimalik! Paljud pruudid on sellest grupist saanud innustust ise oma pulmade kujundamisel kaasa lüüa, oma hing sinna sisse panna.

Pagulastulvale vastu hakkamiseks on parim see, kui üks väike rahvas oma pereväärtused au sees hoiab. Ämmadel ja vanaemadel on samuti selles oma roll.