.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
23. september 2015, 10:22

GALERII | Londoni moenädalal tutvustas oma esimest kollektsiooni ka noor Eesti disainer Roberta Einer

Eile esitles Londoni moenädala raames oma esimest kollektsiooni 23-aastane Roberta Einer, kes kevadel lõpetas maineka Westminster Fashion moekooli. Londoni moenädalal esitletud kollektsioon on järg ja edasiarendus tema lõpukollektsioonist.

Juba pärast oma lõpukollektsiooni esitlemist hakati sahistama sellest, et Eestist pärit, kuid viimased kuus aastat Londonis elanud Roberta Einer, on disainer, kellest võib tulevikus veel palju kuulda.

Einer kolis Londonisse pärast 9. klassi lõpetamist ning viimastel aastatel on ta töötanud selliste moemajade nagu Alexander McQueen, Roksanda Ilincic, Mary Katrantzou ja Balmain juures. Neist viimane on üks tuntumaid prantsuse moemaju, kus ta töötas prindi ja tikkimisassistendina pea terve aasta.

Londoni moenädalal esitletud kollektsioon on inspireeritud nõukogude ja ameerika popkunstist. Mullinätsu toonides riietes, mis on kaunistatud ohtrate litritega, võib ära tunda elemente nii ameerika teismeliste cheerleaderite kostüümidest kui ka nõukogude koolivormist.