Foto: Greta Kaupmees
Inimesed
17. september 2015, 00:00

Marilyn Kerro õpetussõnad: Ära anna hinnanguid, armasta!

Laupäevaõhtune Tallinn särab peotuledes, turistid on hõivanud välikohvikute terrassid ja rüüpavad jooke. Veidi peatänavast eemal käib aga suur sagimine väikese poekese ukse taga: kaunis ja maagiline paar Marilyn Kerro (26) ja Aleksander Sheps (28) on Eestit väisamas. Uurime, mis on see fluidum, mis paneb inimesed nõiakunsti usaldama ja paari korraldatud seminarist osa võtma.

Venemaa "Selgeltnägijate tuleproovi" 14. hooaja võitja Sheps on üks tuntumaid maage Venemaal. Kindlasti pole mees võõras ka Eesti televaatajatele. Marilyn Kerro, kes tähistab homme (so reedel) 27. sünnipäeva, avas mõni aeg tagasi aga Tallinna vanalinnas pisikese maagiapoe Mecca.

Aleksanderist ja Marilynist on saanud Venemaa üks tuntumaid paare. Nad võitsid saates kiiresti publiku poolehoiu oma eriliste võimete, ekstravagantse oleku ja karismaga. Venemaal on neil nüüdseks nii palju fänne, et neile joostakse tänaval lausa massidena järel. Eestisse tulid nad aga selleks, et veidi enne uusi teletuleproove puhata ja viia läbi seminarid teemal "Teispoolsuses".

Just sealsamas, Marylini poes me kohtumegi. Marilyn lippab korraks välja kohvi ja pitsa järele, et oma meeskonda ehk poes töötavaid ja seminaril abiks olevaid naisi veidi turgutada. Päevane seminar on juba läbi, kuid veel on jäänud tunnike õhtuse ürituseni. Poes on igapäevaselt toimetamas õde Ewelyn ja ema Inta. Mõlemal on nädalavahetusel käed-jalad tööd täis. 

Marilyni õpetussõnad 

  • Sa ise paned piirid kõigele, mida elus teed, olgu need füüsilised või muud piirid, aga siis see levib su elus. Ei ole vaja mingeid piiranguid. On vaja ainult raamidest väljapoole minna. Kõik on võimalik.
  • Alla seitsmeaastased lapsed on kõrgema kaitse all. Nad on väga avatud nägema maailma sellisel viisil, nagu peakski nägema. Me kõik oleme sündinud selgeltnägemise võimega, kuid mingil ajal see tuhmub ja jääb justkui loori taha.
  • Koolisüsteem õpetab lapsed joonistama ja kiiresti jooksma, kuid nii ei peaks tegema. Kellelgi ei ole õigust öelda, et elevanti peab joonistama just niimoodi või et sinu luuletus ei ole piisavalt hea.
  • Me oleme kõik unikaalsed ja erinevad. Lapsed ei vaja hindamist, nad vajavad julgustamist.
  • Kui soovid endale vabadust, mis sul kunagi lapsepõlves oli, lase vabaks kõikidest hinnangutest ja süütundest. Ära lase kellelgi öelda, et sa pole piisavalt hea või et sa ei tee nii, nagu raamatus kirjas. Julge olla sina ise! Pea meeles iga päev seda mantrat: enne kui sa mulle hinnangu annad, proovi mind armastada.