.Foto: Vida Press
Inimesed
15. september 2015, 13:42

Viis väheteatud põhjust, miks su kaal ei alane! (1)

Pead dieeti, teed trenni, kuid kaal ei taha ega taha väheneda? Võimalik, et seda põhjustab mõni väheteatud faktor, mis mängib olulist rolli kaalulangetusel.

Küllap on nii mõnelgi naisel olnud olukord, kus tervisliku toitumise ja trenni kõrval ei kavatsegi kaal langeda ning kõige lõpuks loobutakse igasugusest kaalu langetamisest üleüldse, sest miski ju ei mõju.

Veebiportaal Byrdie andmeil võib olla aga kaalu mitte langemisel mõni alljärgnevatest põhjustest, mida ei osata kahtlustadagi.

1. Su on stress ja leevendad seda mitme tassi kohviga päevas. Stress üleüldiselt aeglustab ainevahetust ja muudab kaalulangetamise võimatuks, samuti on tuntud fakt see, et kohvi aeglustab organismi kalorikulutus protsessi.

2. Sa sööd niiöelda käigu pealt. Sellisel viisil on ülesöömise oht väga suur, sest sa otseselt ei jälgi, mida ja kui palju sa endale sisse ahmid. Oluline on söömiseks võta aega ja maha istuda.

3. Sa ei joo piisavalt vett. Vesi aitab ainevahetust korras hoida ning puhastada keha toksiinidest, mis ajavad veresuhkru taseme kõikuma.

4. Sa sööd pähkleid valesti. Ilmselt on paljud kuulnud, et pähklid on tervislik vahepala, kuid tegelikult ei tohigi neid niisama, otse pakist, süüa. Tegelikult peaks neid öösel soojas vees leotama ja alles siis sööma. Miks? Sellepärast, et siis on kehal neid kergem seedida.

5. Sa väldid igasuguseid rasvu. Tegelikult on heade rasvade tarbimine lausa kohustuslik, sest need aitavad rasvu põletada kuna kiirendavad ainevahetust, hoiavad veresuhkru taseme paigal ning tekitavad täiskõhutunde.