METSIK NAINE Tundemärgid: metsikud loomamustrid, nagu leopard ja sebra ning ussinaha imitatsioonid – eelistatult omavahel kombineerituna. Foto: Vida Press
Ilu ja mood
12. september 2015, 07:00

SUUR SÜGISTALVINE STIILISPIKKER

Retrohullus võtab maad!

Retrohullus võtab maad!

Sügis on käes ja sellega koos on alanud uus aastaring ka moemaailmas. Nimelt on just sügishooaeg moeilmas see kõige-kõige tähtsam aeg, mis annab tooni kogu ülejäänud aastale. Millise tooni on aga trendiloojad otsustanud anda 2015/2016 aasta sügistalvele?

Suurt pauku ei maksa sel hooajal moemaailmast oodata. Pigem on trendiloojad läinud rahulikku teed pidi, jätkates retrolainel. See tähendab enam-vähem seda, et igaüks võib valida endale meelepärase kümnendi, seda veidi nüüdisajastada ja ongi moeguru valmis. Tõsi, kõige jõulisemat võidukäiku jätkab juba suvehooajal alguse saanud 70ndate hipistiil, mis sügise saabudes on veidi täiskasvanulikuma maigu külge saanud. Selle kõrval on aga sama kindlalt ka 50ndad ja 80ndad ning vähemal määral isegi ka 60ndad ja 90ndad. Värvigammas paistab aga sügis silma just värvide poolest, mis lisavad tavalisele musta-valge-halli koloriidile veidi särtsu ning muudavad pimeda aja ehk helgemaks. Mõningane muutus on siiski toimunud meestemoes, mis ilmselt nii mõnelegi mehele meelehärmi valmistab – see on naiselikum ja kõvasti julgem. Näiteks on mitu moemaja leidnud, et sel sügisel peaksid kõik moelõvid riietuma pitspluusi, karusnahka ja leopardimustrisse. Iseasi, kas mõni mees selle ideega vabatahtlikult kaasa läheb.

Edasi lugemiseks: