Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
9. september 2015, 15:07

Juuksur soovitab pärast suve: oliivõli pähe ja sauna!

"Kui pärast kahekuist suve pole aega olnud juuksurisse joosta, soovitan lõpuks juuksurisse jõudes varuda rohkem aega kui tund," kostab resoluutselt Tartu Raekoja platsis oma salongis tegutsev juuksur Alar Kuzmin.

Kui raha suvistele festivalidele ja pidustustele kulunud, ei peaks see Alar Kuzmini sõnul tähendama, et juuksed peaksidki jääma rabedaks ja kuivaks. „Pärast pikka suve ärge küsige juuksurilt midagi, vaid paluge teha mingi tugevam hooldus: mask, lamineerimine või midagi taolist," soovitab ta.

„Kui oled blond, tuleks juukseid kindlasti lasta lõigata rohkem kui muidu. Brünettidel on asi lihtsam, mistõttu piisab neile ka katkiste otse lõikusest. Siiski peaks sellele pärast suve järgnema korralik juustehooldus," õpetab Kuzmin.

Koduseks hoolduseks soovitab Kuzmin igal laupäeval enne sauna pähe panna oliivõli ja teha seda vähemalt korra kuus. Kui oliivõli ostmiseks raha napib, siis ajab asja ära ka rapsiõli. "See muudab juuksed elastsemaks ja niisutab," kinnitab Kuzmin.

Kui sügisel tekib soov oma juuksevärvi värskendada, ei tasuks juuksuri sõnul ise kodus juukseid heledamaks värvima asuda. „Päike on suvega oma töö teinud, sest päikeselt tulev UV kiirgus võrdub juuste keemilise pleegitamisega. Pigem lase juuksuril soovitada, et kuidas ja millega värvida," lausub ta, et päikesest räsitud kiharad nõuavad veidi erilisemat lähenemist.