Mitmesugust

USKUMATUD KAADRID: inimmass ei suuda last ründavat koera taltsutada (136)

LISA KOMMENTAAR

TT15. september 2015, 16:59
Sellistele koertele tuleks jalaga vastu lõugu anda ja ära hävitada.
Faktid5. september 2015, 15:33
Antud intsident toimus 2012 aastal Rootsis, poiss sai õnneks ainult kergemaid vigastusi ning koera omanik (kelleks ei olnud see rihma teises otsas olev mees) võttis hiljem ise politseiga ühendust.
jh2. september 2015, 11:52
venemaal murdis rotikas peremehe.
marek30. august 2015, 02:39
tra lööge see koer lihtsalt maha nahui
oks29. august 2015, 06:48
Vana isane pidi kurjaks minema. Seksi puudus või mis olevat põhjuseks. Kaua aega tagasi kirjutati kuskil, vist välismaal oli see, kus lapsi on lastekodudest lahedalt saada, et võetigi oma koerale seksuaalseks otstarbeks
29. august 2015, 14:40
Siin oli hiljaaegu ühes kommis,et tema lemmik ise norib seksi. Kas selle kommi autor oli mees või naine, ei saanud aru ja mis tõugu peniga oli tegemist, vahet pole, pereliige, siis peavad ka seksuaalsed vajadused olema rahuldatud, et ei tekiks probleeme
Sull29. august 2015, 06:02
Rotweilerid on ettearvamatud, mul pole teda endal kunagi olnud ja ilmselt ei võta ka. Ei soovita teda ka ühessegi lapsega peresse.
Tuttaval oli kunagi rotweiler kes läks vanaduses tigedaks ja piisas sellest, kui sa koerale lihtsalt valelt poolt lähened. Laps läks kööki ja koer oli seljaga tema poole, koer hüppas lapsele peale ja hammustas õlast. Õnneks jõudis peremees vahele ja see jäi ka selle koera viimaseks hammustuseks. Mees oli enne kasvatanud nii hundikaid kui ka kaukaaslaseid ja ütles, et teist nii raske iseloomuga koera pole olemas kui rotikas.
Mu elukaaslasele tungis kunagi rotikas kallale, kui ta teismeline oli. Istus lihtsalt pargipingil koos sõbrannaga ja jutustas, kui juhuslikult mööduva härra käest järsku koer lahti rebis ja neid ründas. Omanik väitis et koer pole kunagi midagi sellist teinud ja vabandas ette taha. Elukaaslasel on nüüd käel arm ja kardab neid koeri nagu tuld.
Mind ei huvita kui nunnu ja ninnunännu teie koer on, kui ta on võimeline tapma, siis kurat pane talle korv pähe, kui avalikus kohas jalutad. Mina ei pea sinu peni pärast end ebamugavalt tundma. Sina võid kindel olla, aga see kellele hambad sisse lüüakse võin mina või mis veel hullem, minu laps olla.
lihtsalt 1 inimene28. august 2015, 11:50
Mul oli rotveiler, ise tuli, keegi ilmselt jättis metsa sügisel, vbl hakkas iseloomu näitama ja taheti vabaneda, vbl jooksis ise ära....igatahes minema ta ei läinud ja ainus viis oli laste pärast hulkuja ketti panna kuna vastavad institutsioonid mu muret tõsiselt ei võtnud. Elas aasta või rohkem, mina teda ei kartnud, ühtegi neljajalgset ei kardagi, aga ühel päeval näitas hambaid , kui poeg palli tema juurest võtma läks, ...siis juba uuesti varsti, saime aru, et ta ei tee seda naljapärast, muutus tigedaks, temaga jalutamine oli nagu mäng tulega,,, lõpuks pidin vastu võtma otsuse, mis mul rahulikult edaspidi magada lasi.... koer jäi igavesse unne, ..kaastunne talle, aga mu lapsed on mulle tähtsamad , kui selle vaese koera elu..karm, aga nii on.
-28. august 2015, 10:45
Aitäh tulihingelised kommijad! Kommentarid olid vägevad.Ka mina kommenteerisin. Kujutasin meid kommijaid ümber laua ja see sarnanes kisavate kajakate karjaga. Igal ühel oma õigus ja õpetus. Tegusat päeva.
Anna28. august 2015, 09:28
Mul ei ole Rotveileri tõugu koer, kuid oskan omast kogemusest öelda, et on päris õudust tekitav jalutada oma koeraga linnas. Õnneks on meie koer tohutult rahulik ja kannatlik ega ole umbusklik võõraste suhtes, vaid jääb täiesti rahulikuks, kuid on REEGEL, mitte erand, et pisikesed lapsed tulevad koera kaela rippuma valgusfoori taga seistes. Alles siis kui laps juba on käsipidi koeral näos-kõrvade küljes jne, siis tuleb uimane küsimus lugupeetud emadelt:"Oiiii milline Aua, niiiiiiiiiiii nunnuuuu. Kas mu Tibu võib pai teha kutsale?" HALLO??? Ta juba ripub tundmatul loomal(kellele on suu täis väga suuri ja tugevaid hambaid) kaelas. Pisut hilja ei küsi luba? Ja isegi kui küsiksid, siis ma ei lubaks ikkagi. Su laps on väga õrn ja väike inimene, keda minu koer ei tunne. VÕHIVÕÕRAS! Mis siis, kui mu koer on jäänud midagi vasakul vaatama ja paremalt ootamatult läheneb laps, kes kogemata sikutab mõnest karvast valusalt??? Ma ei saa ju kindel olla, et isegi minu uimane ja ülisõbralik koer ei hammustaks selle peale. Kui ütledki Aasta Emadele, et palun eemaldage oma eluõis mu koera juurest või et ma ei soovi, et teie laps pai teeks, siis vaadatakse sind nagu kurjategijat. Ikka väga krimpsu tõmbub daamide nägu. Kallid emad, kellel on peas mõra: ärge laske oma lastel võõraid loomi näppida. Võimalik, et meie oma rahuliku sõbrakesega ka varsti oleme uudistes, et koer rebis last!!! Mõrtsukkoer!!! Keegi ei filmi ju kunagi seda, kuidas kõik alguse sai. Filmitakse ainult seda, kus olukord juba päris hulluks on läinud.
ATS28. august 2015, 09:44
Kahjuks on selliseid alaarenenud vanemaid, kes ei õpeta oma lapsi võõrast koera kartma. Täpselt samuti,nagu tuleb õpetama kartma võõraid onusidki, kes kommi pakuvad ning kaasa kutsuvad. Lastel puudub ohutaju. Minu ajal seda küll õpetati, iga ema luges seda oma kohuseks.
lihtalt 1 inimene28. august 2015, 11:33
Soovitan suukorvi koerale paigaldada, kui on pisemgi kahtlus , et need suured hambad välkuma võivad hakata......, inimeste keskel liikudes oleks see ju normaalne, või kuidas ??
Anna31. august 2015, 10:07
Kus on loogika? Miks pean mina panema oma koerale suukorvi pähe, et võõras inimene ei saaks teda ootamatult tulla katsuma??? Siduge oma laste käed kinni, kui ei oska selgitada, miks võõra looma näppimine võib kehvasti lõppeda.
Segi oled ve??1. september 2015, 15:43
Kuidas saab sinu koera laps näppima tulla-selgita??? Kus oled sina sel ajal? Enamus rünnakud on ikka peremehe-perenaise käest lahtirebinud koera puhul! Sa õpeta oma peni välja ja siis tule vigisema...milleks suukorv olemas on??
xxxx28. august 2015, 14:52
Kas mitte linnas jjalutades ei pea koeral suukor olema ja kas sina jõuad oma
koerakest kinni hoida kui ta otsustab kedagi rünnata.Ka hea kasvatuse saanud koeral
võib apsakaid juhtuda.Nii et Halloo! oled ise samasugune mõtlematu,hea et koer
on targem kui sina ja need mõtlematud titeemmed.
++++28. august 2015, 16:48
Meil ei ole suukorvi kohustust muul ajal kui ühistranspordis ja kui koer jäetakse ootama kuhugi.
Liisu31. august 2015, 22:45
Koerad saavad end jahutada ainult lõõtsutades, kui nõuda kogu aeg suukorvi kandmist, on see palavate ilmadega koera jaoks eluohtlik. Ta lihtsalt ei saa end jahutada ning kuumeneb üle.
kapsas1. september 2015, 01:27
Suukorv on ikka selline, et koer saab sellega ka juua nt.
annika28. august 2015, 21:01
kui te oma lemmiku käitumises kindlad ei ole, siis rahva sekka jalutama minnes tuleb talle suukorv panna ja tuleb endal ikka ka hoolivama pilguga ringi siis vaadata, kui väiksed lapsed läheduses. Ei peaks nii olema, et teie seisate/jalutate oma ettearvamatu käitumisega loomaga ja ümberkaudsed peavad siis kohe igaks juhuks mööda seinaääri ronima ja lapsi sülle haarama. Üldse tundub, et millegipärast te vihkate kahejalgseid, aga loom ju tunnetab seda ja hakkab varem või hiljem ka vastavalt käituma. Kurjadel inimestel ma keelaks üldse igasuguse loomapidamise ära.
Siin29. august 2015, 10:09
kommentaaris ongi nii, nagu psühholoogi juures konsultatsioonil olles olema peaks. Inimene leiab ise arutledes vastuse. Mina kõrvalseisjana vaid näen, et ootamatult tuleb Annale pähe variant, et äkki ta heatahtlik koer hammustabki mingis situatsioonis talle ootamatult lähenenud last ja siis on häda kui palju. Väga õige, kõike võib ju ette tulla! Seepärast tulebki juba laste lähenedes, koos nende mammidega, hakata eemalt hõikuma, et: "Ärge mu koera puutuge!". (Olen ka koeraomanik ja teen seda). Siis vanemad saavad aru, et koer võib ootamatult käituda ja tõttavad joostes oma last enne koerani jõudmist ära tooma. (Koera tõmban rihmaga endale nii ligi, kui saan. Kuigi mul on väike ja tolerantne loomake, on parem ikka ennetada, kui mingi pudru sisse sattuda). Kui vanemad ei tee ikka välja, ütlen range häälega lapsele, et: "Ära koera puutu. Ta ei pruugi sinu vastu sõbralik olla". Niimoodi kasvatan siis võõraid lapsi, kuna vanemad ei pea oluliseks seda ise teha.
naine31. august 2015, 19:04
Suukorv peaks olema kohustatud kõikidele penidele, kes inimeste sekka lähevad. Närib mõnel 2 aastasel kõri läbi ja siis oled sina ja su koerapeni süüdi, mitte laps. On ikka alaarenened koeraomanikud,....
kk28. august 2015, 07:57
ja laps oli raudselt tubli, ei läinud võõrast koera näppima. Ebausutav.
andres27. august 2015, 23:06
aga kallid koeraomanikud kui naabri koer läheks teie lapsele kallale,siis ju ega kutsu süüdi pole ju,eks?üks on kindel ta on loom ja tema peas mis toimub,ei tea keegi millal katus sõitma hakkab.kui korragi seda teinud teeb ta seda veel.
Jah27. august 2015, 21:26
Maha tuleks lüüa ja jalaga panna nendele haigetele ja vihast lõhki minevatele kommijatele,enne mõtle mida suust välja ajad,rotikad on väga targad ja sõbralikud kuulab kümme korda paremini sõna kui mõni haige inimene siin.minul on ka rotweiler ja uhkemat ja targemat koera annab otsida.
to jah27. august 2015, 22:43
Intelligentne ja vastuvõtlik võib rotweiler ju ollagi. Aga kas iga selline isend on ka ikka küllaldaselt õpetatud ning dresseeritud?
To Jah28. august 2015, 02:27
Mul on ka olnud rotikas , sai päästetud varjupaigast ... Täiesti haiged koerad, ei jõudnud kuidagi ära ootata millal tal eluke otsa saab. Täiesti etteatvamatu ja kui tahab käitub nunnuloomana, kui aga katus sõitma kukub siis ei päästa miski. Tarkus neis pole raasugi kui ei alusta koertekooli 3 kuu vanuselt- ja kuni surmani. Sama mõtetu koeratõug kui sakslased, taksid, labradorid ja retriiverid, kes on tige, kes liputab vargale vaid saba ...
to 02:2728. august 2015, 09:39
Vana koera, väljakujunenud karakterit on juba raske, pea võimatu muuta. Just nagu inimestki. Ega pool elu vanglast vanglasse läinud vana retsi kah enam ümber ei kasvata. Või nagu õunapuu. Noore kasvueas puu saab toega sirgu kasvatada, vana maadligi kõverikku enam mitte. Nii on ka koertega, nende iseloomuga.
veljo27. august 2015, 21:05
Koer ei ole kunagi süüdi ,kui koera peremees ei viitsi koera treenida ega õpetada.Kasvatan teist rotikat ja ei ole mingeid probleeme ,vaadake kõige pealt enda otsa ja siis süüdistage koera.Inimene kes koertest midagi ei tea tasuks parem suu kinni hoida!!!
27. august 2015, 20:51
Rotikad on parimad koerad ,koer ei ole kunagi süüdi kui ta inimest ründab .Peremees on süüdi et ei oska koera koolitada ega õpetada.Tapja koeri ei ole olemas kui te koertest midagi ei tea mis siis plärate siin,mul teine rotikas ja ei ole mingeid probleeme,vaadake kõigepealt enda otsa ja siis süüdistage koera!!!!
to 20:5127. august 2015, 22:52
Kahjuks ei luba omanikku maha lasta isegi mitte Lihula valla loomaeeskirjad.
Teet27. august 2015, 20:05
Issand kui lollid inimesed mina oleksin sellisele koerale kohe jalaga pannud mitmeid kordi ja oimetuks teinud, et julgeb uldse lapsele kallale tulla!!!
To teet27. august 2015, 20:26
Sulle peaks sellise kommentaari eest hea tou andma. Ja kunagi ei ole asi ühepoolne.
to 20:2627. august 2015, 22:47
Muidugi oli väike laps süüdi? Ründas suurt murdjakoera, tegi talle haiget,nii et õnnetu loom pidi ennast ründe eest kaitsma?
27. august 2015, 22:41
Sina jalaga rotika vastu naljamees!!!
27. august 2015, 18:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Koer27. august 2015, 19:42
palun vaata oma kirja, mida sa kirjutad ja kuhu sa kirjutad... see on rõve juba
Koerasõber27. august 2015, 17:39
Minu kutsa on minu pereliige. Ja ärge tulge mulle rääkima Minu koer mitte kedagi mitte kunagi ei hammusta!
ATS27. august 2015, 23:54
Pikkade juhtmetega miinuseid laduvad vennad ei saa lihtsalt elementaarsemalegi irooniale pihta. Looduse vastu ei saa!
!!!27. august 2015, 17:35
Koerasõbra seisukoht: Kutsale ei tohi ju haiget teha. Ja koguni mitme mehega ühe vaese looma kallale! Maha lüüa nagu Lihula soovitab ei tohi. Tuleb kutsuda koerapüüdja ja oodata ühtuni või siis järgmise päevani kuni see kohale tuleb. Kes siis kutsakese varjupaika koti peale viib, pai teeb ja kaks nädalat toidab.
ATS27. august 2015, 23:13
Pikkade juhtmetega miinuseid laduvad vennad ei saa lihtsalt elementaarsemalegi irooniale pihta. Looduse vastu ei saa!
Oi oi27. august 2015, 17:08
Armas jumal kui haiged ja jõhkrad on siinsed kommijad. Ka minul on rotweiler kodus,parimat ja sõbralikumat koera pole olemaski mõni krants on tunduvalt kurjem.koeraga on vaja tegaleda ja koolis käia.ta pole iialgi kellegi peale kuri olnud pigem hästi sõbralik.ma ütleks selle peale et kurjadel inimestel lähvad koerad ka kurjaks.nii et ärge targutage kui koertest midagi ei tea.
...27. august 2015, 17:24
Nii räägivad kõik , et nende nunnu ei tee kellelegi kurja - loom on loom ja ettearvamatu käitumisega !!!!
27. august 2015, 20:27
No ilmselt see laps ikka ärritas kuidagi koera, ega ta niisama asjata ei ründa.
Rinxx27. august 2015, 18:35
Täiesti nõus,samuti rotikapiiga õnnelik omanik.Nunnumat lemmikut annab otsida :) Hetkel vaid siin video,mille algust ja tagamaid ei tea,aga niisama ei ründa küll koer kedagi :P Õelutsejatele ja oma isiklikku elu mitte omavatele kroonilistele kommenteeriatele soovin ilusat suve lõppu ja jõudu näppudele,et sappi pritsida !!!Tegelikult lausa siiralt kahju teist :P
Koeraomanikud tuleb koera rünnaku korral vangi panna ja aastateks.27. august 2015, 19:22
Koerad maha lüüa. Eestis ei tohiks koera kõrgus ületada 30 sm.
koeraomanik28. august 2015, 14:43
Koera omanikuna, ma olen selle väitega isegi osaliselt nõus. Keskmine eestlane ei suudagi koera normaalseks kasvatada ja normaalselt pidada. Tegelikult on need väikesed koerad sageli kõige hullemad tülinorijad. Aga vähemalt ei ole nad nii ohtlikud. Mingisugused loomapidamis eeskirjad nagu oleks olemas, aga kas neist kusagil ka kinni peetakse?
Meil27. august 2015, 19:37
on samuti rotweilereid olnud. Panin tähele, et koer läks närviliseks, kui midagi oli tavalisest erinevat. Näiteks inimene, kellel kukil laps. Mis oli valesti selle lapse pükstega? Aga ka sel juhul kuulab koer pereliikme sõna.
Ole hea ja vaata YouTubest1. september 2015, 15:46
10 kõige ettearvamatut ja ohtlikumat koeratõugu...
K.K27. august 2015, 16:56
nõustun sellega, et mis ajast on looma elu tähtsam kui lapse oma. Vean kihla, et iga lapsevanem teeks kõik, mis vaja, et oma laps päästa sellises olukorras, isegi kui selleks on vajalik loomale vigastuste tekitamine. Mul on ka koer, aga ma ei räägi sellist juttu, et "milles koer süüdi on?". Mul on ka laps ja lapse elu on kindlasti tähtsam, ei olegi muud varianti sellises olukorras!
Mauk27. august 2015, 16:53
ma ei saa aru miks keegi kaikaga ei virutanud :D et kutsu kutsu ole pai nüüd v
Haiged inimesed27. august 2015, 15:58
Kes siin seda koera õigustavad, tänapäeva ühiskond on ikka tõsiselt perse kukkunud kui looma elu väärtustatakse rohkem kui lapse elu. Kui oleks laps tõsiselt viga saanud, või surma saanud, kas siis ka veel targutaksite?
to haiged inimesed27. august 2015, 17:00
Tänapäeval on enamus lapsi peast haiged. Antut lapserajakas pani ka enne koerale jalaga. Koer oleks pidanud kõrist haarama, kahjuks kõigest pükstest.
.... 27. august 2015, 15:51
Paljud eestlastest koerte omanikudki on sellised mölakad kes jalutavad tapjatega ei korvi ei rihma ja kui mainida julged siis nähvatakse et vahtige oma sitast last kui ei taha et midagi juhtuks ja et nad võivad ükskõik kus ja mismoodi jalutada. Mul igatahes küll 1 väike volditav nuga alati kaasas enese ja lapse kaitseks. Mustamäe rahvas on eriti ülbe kes parkmetsas jalutamas käivad kõigil ilma korvita ja üle poolte jooksevad niisama ja ei koristata ka oma koera sitta
///27. august 2015, 15:47
Inimesed saage aru, see ongi üks võimsamaid koera tõuge MAAILMAS. Nad ongi loodud selleks, et pätid, kaabakad ja muud sellised kätte saada. Minulgi on see koer ja jah, tõsiselt tugev koer. Kuid asi pole absoluutselt koeras, vaid selles, kas omanik teab mis koera ta ikka võttis? Seda koera ei tohi esimeste aastate jooksul linna lasta, kuna ta ei suuda end ohjeldada ja peremees ka mitte. Asi on kasvatuses ja kuuletuses. Selline käitumine mis seal videos toimus- peksti koera ja lõpus poodi- see ainult ässitab seda koera veel rohkem vihaseks ja rohkem kallale tungimiseks. See video polnud kohe üldse koera asi, vaid 100% omaniku teema. Suukorv peaks sellisel koerale kindlasti olema, käin isegi oma Rotweileriga ainult suukorviga, kuigi ta on väga kuulekas, aga kunagi ei tea. Aga sellised koerad ei ründa ILMA ASJATA. Ka minulgi on ju lapsed kes suudavad käituda nii, et koer neile mitte midagi ei tee. Keegi ei tea mis enne seal videos juhtus, laps äkki läks koerale nii lähedale ja koer arvas, et on vaja kaitsta peremeest.
Mõttetu vaidlus ja sõimamine on siin, kuna keegi ei tea mis seal enne juhtus. Ja teie, inimesed, kes pakkute siin välja erinevaid variante, kuidas koer surmata, teil ei tohiks olla lubagi omada looma, see on ainult looma piinamine mida te siin kirjutate..
Ja ka see- kas te julgeksite siis minna SELLISELE koerale ligi ja teda sealt ära tirida? Teda korra puudutad ja ongi sul käsi läinud.
Ainult lollusi jutustavad need inimesed siin, kellel pole kogemusi sellise koeraga :)
xxxxx28. august 2015, 15:02
Enne juhtus see et koera peremees õpetas koera teisi ründama ja mitte
lahti laskma.
Fuff28. august 2015, 16:44
Sa nagu nalja teed või, et sellist koera ei tohi esimeste aastate jooksul linna lasta? Koera kutsikapõlv ongi see aeg, mil teda tuleb tutvustada ja harjutada nii paljuga kui võimalik. Kui sa hoiad oma koera isolatsioonis ja sotsialiseerimata, siis juhul, kui tal ei ole ÜLIhead närvisüsteemi (mida on vähestel) ja ta on juba nii 2 aastat ja vanem ja sa tood ta ALLES siis esimest korda linna ... vot siis võibki juhtuda see, mis videos näha. Poomine ei ässita ühtegi koera vihasemaks, kui ta varem ei taipa lahti lasta, siis hapnikupuuduses ikka laseb. Laps seal videos võis lihtsalt koerast mööda joosta, sellest piisaks tema haaramisest, aga traksid ei ole suure koera rahva seas talutamise vahendid.
Khm27. august 2015, 15:42
Sellele koerale oleks olnud vaja paar kõva matsu jalaga kõhtu ja rinda lajatada küll ta siis oleks aru saanud ja lahti lasknud ! Aga koeraomanikule oleks pidanud kõvasti molli andma, et sellise ilma suukorvita elukaga mööda tänavat patseerib !
Kommijale Khm-ile28. august 2015, 09:13
Ja see koer oleks siis talle jalaga andjale valust vingudes ja räusates kallale läinud ja nii läinud,et jalaga lööjast enam jalaga lööjat poleks olnud kauaks ajaks. Mõtle ka,enne kui ründavat koera jalaga taguma läheksid. Videos ei ole tegu ju mingi alandava litaga, või pisikese koeranässiga,kes ühe jalahoobiga minema lendab.
a.27. august 2015, 15:33
Mina ei saa aru, kuhu koeraomanikud vaatavad. Kahju rahast osta koerale see suukorv ja seda peale panna igal jalutuskäigul?
Sellised koerad, nagu siin videol, peaksid kohe kindlasti suukorvi kandma, nad on väga kurjad võõraste vastu ja väga jõulised, nendega ongi raske hakkama saada ka täiskasvanutel inimestel, mis siin lastest rääkida. Ja jalutama seal, kus inimesi ei ole: kuskil põllu peal, vähese liiklusega platsil või spetsiaalselt selleks ettenähtud kohas.
Enne kui sellise koera endale muretsed, mõtle ikka tagajärgedele ka.
Lapsest on kahju, päris hirmus kogemus.
Sellised27. august 2015, 15:52
koeraomanikud ei vaatagi kuhugi. Vaata videot, kuidas omanik koeraga ära läheb. Kuni järgmise korrani... Keelustada sellised koeratõud, sest pole teada, kui palju satub neid selliste omanike valdusesse. Milleks kaasinimestele sellised riskid? Kas selleks, et taolised omanikud saaksid taoliste koertega "jalutamas" käia ja end hästi tunda? (Jah, ka väike koer võib rünnata, kuid siiski mitte nii. Kuigi ei õigusta vähemalgi määral ka väikeste "tibinate" kasvatamatust). Kui oled väikse koera omanik, tead väga hästi, mis tunne on päevast päeva kohtuda jalutuskäikudel selliste suurte koerte ja nende ennasttäis omanikega - jalutuskäigud kaotavad igasuguse positiivse tähenduse, tekib jänese tunne, kes peab tegema haake haake haake, et oma elu päästa. Kuigi suur koer on rihma otsas, aga tahab sealt lahti pääseda. On see normaalne?
Mauk27. august 2015, 16:56
inimesed teevad palju rohkem kurja. keelustame inimesed ka? :P
kuule Mauk!28. august 2015, 06:35
Mida sa sellega öelda tahtsid? Üritasid nalja visata või?
Kuule-kuule Mauk28. august 2015, 10:01
Tihtilugu on loomad targemad,kui inimesed. Ja varsti valitsevad maakeral loomad. Siis meil pahadel inimestel pole enam kohta vast,kuhu peitugi pugeda loomakarja eest. Meid sunnitakse sitsima,istuma,lamama,üle parjääri hüppama,torudest läbi pugema. Ja süüa saame täpselt nii palju,kui loom raatsib või on võimalus anda. Et aga hambad korras oleks,siis looma enda rõõmuks ja meie rõõmuks ka,annab ta meile konti närida.
xxxx28. august 2015, 15:04
No mõneski riigis kehtib kurjategijatele surmanuhtlus ja pätid
pannakse vangi.
Kui28. august 2015, 18:19
on inimeste riik, siis saab keelata mõned koeratõud. Kui on koerte riik, siis saab keelustada inimesed. Ärakeelamise all mõtlesin seda, et selliseid koeri ei tohi müüa igaühele, nagu meil siin tavaks on - kes aga raha välja käib ja soovi avaldab, see saab. Olgu nad töökoerad politseinike jt. korravalvurite käes. Nii oleks asi siiski rohkem, (kuigi ka mitte täiesti), kontrolli all. Meeldetuletuseks - kui pätt ründab inimest, saab ta karistada, koeraomanik jalutab aga peale koerarünnakut minema. Ja õigust jääb ülegi veel...
aa28. august 2015, 09:46
Täpselt. Selline koer peaks suukorviga linnas kohas liikuma. Varastele oleks selline kiskuv valvur hea õppetund. Võis ju tõesti nii olla,et laps läks enda teadmata peremehele liiga ligidale. See pole nüüd mingi uus uudis: Minu koer ei salli lapsi sellepärast,et võõrad lapsed oma ulakusest on teda õrritanud. Ise juhtusin nägema.Ja peale seda ta ei salli ühtegi last. Aga nende õrritajate puhul: neil oli ju nii põnev vaadata,kui koer teiselpool aeda või akna taga toas vihast karjub ja kätte neid ei saa. Lastele on saanud sõnad peale lugeda,aga kas see neile korda läheb. Ei. Nad nagu unustaks ära,või on see tõesti üks aktraktiivsemaid tegevusi nende teatud eluetapis.Videos on muidugi olukord teine.Aga hea kodukaitse oleks selline koer. Lapsele kiiret paranemist-intsidendist üle saamist,sest hingeline trauma on ka hoop. Ja koera peremehele peaks trahvi määrama,sest karmidest sõnadest jääb väheks,ma arvan. Ja koerale ikka medal või? Ei,koer ei saa medalit kaela,tänu oma mõtlematule peremehele. Et miks ta seal niimoodi siis.selle koeraga julgelt oli? Koer ilma suukorvita?Ju pole enne sellist asja juhtunud.
Mätta27. august 2015, 15:30
Oleks ise pealt näinud oleks koera sinna samma surnuks löönud. Pole rohkem vaja kui kõva asjaga silmadevahele ja korras.
Mättata.28. august 2015, 10:26
Küll on palju vandujaid ja tõesti lööks kohe koera ikka maha ja. Ja sellel lapsevanemal või vanematel oli kohe malakas käe pärast võtta.,ja eriti kohe mingi kõva asi. Videost oli näha ju,et praktiliselt puhtaks klantsitud koht oli,mingit kaigast kuskil,kõvast asjast rääkimata. Ja sul kohe ei plahvatagi pähe see,et mingit kaigast kuskilt otsida-krahmata. Tahad ju kiiremas korras oma lapse päästa. Ju siis oli tunne,et saavad kohe-kohe koera lõugade vahelt lapse kätte. Aga nagu näha oli, koer oma saaki tagasi anda ei tahtnud. Samas kui oleks kaks koera kiskuma läinud,siis oleks asja lõdvemalt võtnud ja kaigast siis nö. otsinud. Voh,samas võiks ju öelda,et viska vett vahele.Hea oleks,kui saaks voolikust lasta..Koerte puhul see mõjus. Ja kahe kiskuva naise vahel ka. Kiskumine oli korrapealt lõpetatud. Aga videos pole kaigast ega vett kuskilt võtta,veevoolikust rääkimata. Aga ise olen katsetanud oma koera peal,et kui ta riiet kiskus ja ma vett talle näkku viskasin,et kas laseb lahti,pean ütlema,et ei lasknud,hakkas vihasemalt tirima. Vot nii on lood loomade ja inimloomadega.
Huvitav27. august 2015, 15:22
kohe lugeda kui palju meil siin ikka paljaste kätega koera tapjaid on, söögtoru murda ja jalaga kõhtu ja muud "normaalsed" lahendused.
Kõigel on piir27. august 2015, 15:08
Selline koer tuleb koheselt surmata esimese ettejuhtuva asjaga.
..27. august 2015, 15:27
Kallis inimene mõtle ka veidi! Koer on elus olend, nagu sinagi! Kui sina kellegile kallale lähed ja peksma hakkad siis eks lastakse sulle ka kuul pähe, oleks see normaalne?
:O27. august 2015, 15:47
Mida sa koera õigustad ah ta läks ju lapsele kallale ja oleks see vaene laps su oma olnud mis siis. Krt ma oleks koera lõuad paikast tõmmanud ja eluaegse trauma talle tekitanud ja selle omaniku oleks ka ära tagunud, nüüd ei saada kuradi suukorvi muretseda. Meil õigus ka koer maha lasta kui relvaluba olemas.
:027. august 2015, 17:02
Loomapiinajatest lastele kõigile koheselt kuul pähe!
piir on ka kõigel ...27. august 2015, 15:37
surmata tuleks koera omaniku kes ei oska koera kasvatada.kas siis tõesti on loom süüdi et omanik ei oska oma koera kasvatada ...see on koera omaniku tulemust et ta ründas last ja muide miks last vihkab koer sest koera on ka minevikus lapsed kiusanud ....
sirli27. august 2015, 15:06
see juhtus Rootsis ja mitmeid aastaid tagasi.
wwww27. august 2015, 14:54
Ilgelt ajab närvi siin nende koeraomanike hala, et "milles koer süüdi on"? Vahet ei ole kes süüdi on või kas koer oli halvasti kasvatatud või mitte. Fakt on see, et see elukas läks lapsele kallale ja peremees ei suutnud oma koera absoluutselt kontrollida. Selline kombinatsioon on tänaval üliohtlik ja võib korduda üha uuesti ja uuesti. Selline koer tuleks ilma pikema jututa magama panna!
Inimene27. august 2015, 15:02
Mina kui koera omanik teaksin täpselt mida ma teeksin kui ma lähen koeraga välja, teades, et ta vöib rynnata- selleks on leiutatud suukorvid!!! Sellised koerad peaksid sundviisiliseslt kandma suukorvi aga jh omanikul ei käinud jöud yle, rotweileril on lihtsalt meeletu jöud, kondiklibud jäävad kindlasti neile alla.
Loom28. august 2015, 16:32
Omaniku jõud ei käinud üle tõenäoliselt seetõttu, et koer oli traksides. Suukorvistatud koer saab ka rünnata ja korralikke vigastusi tekitada, hambajäljed jäävad jah, ainult olemata.
kiku27. august 2015, 14:42
ainult ühte seadust oleks vaja - väljas suukorv kohustuslik.
27. august 2015, 15:09
Absoluutselt nõus! Suukorvi kasutamine peaks olema seadusega kohustatud.
Jankos27. august 2015, 14:35
Ilgelt ajab närvi siin nende koeraomanike hala, et "milles koer süüdi on"? Vahet ei ole kes süüdi on või kas koer oli halvasti kasvatatud või mitte. Fakt on see, et see elukas läks lapsele kallale ja peremees ei suutnud oma koera absoluutselt kontrollida. Selline kombinatsioon on tänaval üliohtlik ja võib korduda üha uuesti ja uuesti. Selline koer tuleks ilma pikema jututa magama panna!
27. august 2015, 14:53
Just täpselt, milles koer süüdi on?? Peremees on lollakas! Kõigepealt tuleb peremeest karistada, loom ära võtta ja siis edasi vaadata kas annab looma päästa või mitte.
Olen igasugu koertega kokku puutunud, ka väga suurte ja tõu poolest metsikutega, aga korralikult koolitatud ja kasvatatud on nad olnud. Üks kord olen niiöelda hammustada saanud. Ja seda sellise pisikese klähvitsa poolt kes jäi mu jala külge rippu (tema jalad ei ulatunud enam maha). Kõndisin eramajade piirkonnas kõnniteel ja see minipeni jooksis ühest aiaväravast välja ning kargas mulle sääremarja kinni, niisama, lihtsalt niisama, ei mingil põhjusel. Äkki oli kah murdja tõugu...
erti27. august 2015, 14:20
Vahet ei ole kas koer oli halvasti kasvatatud või mitte. Fakt on see, et see elukas läks lapsele kallale ja peremees ei suutnud oma koera absoluutselt kontrollida. Selline kombinatsioon on tänaval üliohtlik ja võib korduda üha uuesti ja uuesti. Selline koer tuleks ilma pikema jututa magama panna!
!!!27. august 2015, 14:14
Vahet ei ole kas koer oli halvasti kasvatatud või mitte. Fakt on see, et koer läks lapsele kallale ja peremees ei suutnud koera talitseda. Selline kombinatsioon on tänaval väga ohtlik ja võib korduda üha uuesti ja uuesti. Selline koer tuleks ilma pikema jututa magama panna.
koer...27. august 2015, 14:08
on koolitamata ja tõenäoliselt ka " solgitud " tõuga. Seega täietsi ettearvamatu käitumisega. Palun ärge paaritage oma rotikaid kaukaaslasega või mis iganes koertega. Kujutage ise nüüd ette, teile tuleb vast koer kes näeb välja (just nimelt näeb välja )nagu berna aga tema see möllab rotika hing !
Imelik27. august 2015, 14:25
Mis vahet sel on, kas koer on niiöelda ''solgitud'' tõug, puhas tõug või krants????
Tõug ei loe, kasvatus aga küll. Ka Dobermannid on hea iseloomuga, kui on hästi kasvatatud.
imelik27. august 2015, 14:26
Mis vahet sel on mis tõugu koer on?? Ei olegi vahet, kasvatuses on asi, kui ikka koera õigesti kasvatatud pole, siis võivad ka just nimelt bernid kurjad olla.
Inimene27. august 2015, 15:05
No see oli ikka kyll puhtatüline rotikas, googelda rotika kohta siis saad ehk aru kui jobut teksti sa siin paned!
???27. august 2015, 16:11
Mis ma siin googeldan vaatan talle otsa ja pole rohkem vajagi. Nii nagu inimene , nii ka koer vajab haridust . Mitte selleks, et naabri ees uhkustada , vaid selleks, et oleks endal ja teistel inimestel ohutu.
Kaitz27. august 2015, 13:57
Koer ei olnud küll hästi õpetatud, kuid üksi loom ei ründa põhjuseta. Seda ju kaameras ei ole, mis varem toimus, kas omanik ise ässitas koera kallale või tegi poiss ise midagi sellist, mis koera ärritas. Ise olen koeraomanik ja kodus olles on aknast väga hästi näha/kuulda, millega sellised tiinekad aiast möödudes tegelevad: küll lõgistatakse väravat kui koer muidu ei tule, küll tehakse igasugu hääli või koputatakse aiale, küll loobitakse kivide või lumepallidega - mis juhtub siis kui koer ühel päeval kogemata ei ole kinni ja juhtub samale tüübile tänaval vastu tulema? Koer jätab meelde kui temaga halvasti on käitutud!
robben27. august 2015, 14:18
Haha, mis asja, ükski koer ei ründa ilma põhjuseta v, hahaha kõva naljavend..
mitu korda mulle lahtised koerad kallale tulnud, lihtsalt sellepärast et kõndisin mööda.
Ja mis see väike poiss sellele koerale küll teha sai??
Haha27. august 2015, 14:54
Ta võis mingi koera palli endale tasku pista...
inimene27. august 2015, 15:06
Järelikult on sinus palju krjust ja koerad tunnetavad seda!
Nojah27. august 2015, 14:29
Nägin kord, kuidas üks koeraomanik oli koera tänaval kõndides lahti lasknud, ja see sama koer ründas kärus olevat last... Huvitav, mis kividega see laps koera loopis??
raivo27. august 2015, 13:50
Koera peremehele rusikalöök kõri sõlma vöi kõrva alla.mees nagu niidetud.
Tiiu27. august 2015, 13:47
Laps karjub emme , issi. Tegu on eestlastega?
raivo27. august 2015, 13:37
Tugev jalahoop koera kõhu alla,sinna kus lõpevad ribid,võimalikult keskele.olenemata koera suurusest kohe surmav.
!27. august 2015, 15:34
Kas sa inimene oled debiilik? Sinule küll looma omamise luba ei tohiks soetada
raivo28. august 2015, 13:53
ja ma olen debiilik ja ma ei võta omale kunagi kodulooma.
mann27. august 2015, 13:32
te süüdistate koera aga ega koer süüdi ei ole, et omanik ei ole teda kasvatanud... õieti kasvatatud koerad nii ei käitu ja lapsest on muidugi kahju... ja tegelikult peaks seadus olema, et kui võtad endale sellise koera ( või mingit teist tõugu suure koera ) siis on koerte kool kohustuslik...
paul27. august 2015, 12:34
Koeral oleks tulnud kõrist kinni haarata ja söögi toru ara murda ja ta on paari sekundiga maas kiunumas!! Surm koertele kes julgevad inimest runnata ja trahv omanikele kes on koera selleks ette valmistanud oma hoolimatu kaitumisega koera suhtes! Ega koer nii sama ei runda eks teda oli kodus piinatud voi lausa opetatud!
Mes?27. august 2015, 13:42
Julm oled! See on vaid peremehe süü ja kui kellegil söögitoru murda siis peremehel.
raivo27. august 2015, 14:33
sel hetkel,kui koer on hammastega kellegi kallal,ei ole sul enam peremehega midagi teha,vaid pead ohvrilt kõrvaldama kiiresti vahendeid valimata ohu.sest ei tea ju kas ta on juba hammastega kusagil arteris jne.
Saul28. august 2015, 16:38
Sul ei ole vist kunagi koera olnud, et arvad, et ta ründab ainult siis, kui teda on piinatud (?) või selleks õpetatud. Kõige tavalisem rünnakupõhjus on saagiinstinkt. Lapsed jooksevad. Jookseb koerast mööda ja ... tehtud. Koerad ründavad ka mitmetel muudel põhjustel, nagu ehmatus, hirm = enesekaitse. Aga on muidugi ka lihtsalt väga agressiivseid isendeid.
inimene27. august 2015, 12:26
sellised koerad tuleks keelustada
OMG!27. august 2015, 13:44
Milles sa koera süüdistad tohman?! Iga koer võib lapsele kallale minna. Mõelge hoolega ikka kes süüdi on. See ei ole loom vaid see on ikka inimene. Aga noh eks mujale on ikka lihtsam näpuga näidata.
Mk27. august 2015, 12:15
Kui tead ,kuid seda koera ohjata,siis räägi, on kasu sinu kommentaarist.
Nii27. august 2015, 12:29
Sellise koeraga tuleb kindlasti koertekoolis käia, ise kolm korda käinud ning 13a selline koer olnud. Lastega oli kõige sõbralikum, alati kaitses teisi. Kui midagi taolist juhtub, siis tuleb tagumistest jalgadest kinni võtta ja ära tirida. Õpetatud koer annab ära käskluse peale. Kui näiteks kasvõi teise koeraga vastamisi, tagumistest jalgadest kinni ja ära tirima. Muidugi siis peab keegi ka teise koeraga sama tegema... Ju siis oli lapsel midagi väga head taskus, last ta ju tegelikult ei rünnanud, enda arvates ta vist mängis.
to mk27. august 2015, 12:31
tean küll, mürgisüst taltsutab hästi. teine omanikule veel parem.
Nii27. august 2015, 12:34
Kui õpetatud, väga head ja sõbralikud koerad. Endal 13a olnud, kolm korda koertekoolis käinud, lastega väga sõbralik, kaitses neid alati. Tagajalgadest tuleb kinni võtta ja ära tirida. Ka siis, kui teise koeraga vastamisi, kuid siis peab ka teisel koeral tagajalgadest kinni võtma ja ära tirima. Võibolla suht noor koer ja tahtis mängida või siis lapsel taskus midagi väga head, et ei tahtnud ära anda, last ta samas ei rünnanud, vaid seda, mis taskus...
sel27. august 2015, 11:49
Suukorv peab olema peas.
K.27. august 2015, 10:49
Inimesed on lihtsalt debiilikud, et ei oska oma koeri kasvatada!! Ega koer selles süüdi ei ole, tegu on siiski tõuga kes vajab kasvatamist, vastasel korral juhtubki nii, kui INIMENE loll on. Palun inimesed, võtke endale oma võimete kohane koer, mitte ärge hakake halva kasvatuse tõttu koera süüdistama, ise olete süüdi, kui koer käituda ei oska.
Aivar27. august 2015, 11:23
Koera omanik on loll, aga ega ülejäänudki mõistusega ei hiilga. Ime et see koer kedagi rohkem ei hammustanud, kõik võimalused olid selleks olemas. Selle lapse oleks koera käest päästnud ühe momendiga.
to K.27. august 2015, 12:33
milleks üldse kasvatada koeri, kes ei allu ja on tapjad? MILLEKS? igal juhul satub kellegi kätte, kes ei suuda/taha/viitsi kasvatada ja õpetada. kõik sellised tõud tuleks lihtsalt likvideerida.
...27. august 2015, 14:42
Sellisel juhul tuleks kõik tõud likvideerida, see on omaniku enda lollus ja kui ikka ei suuda sellist koera kasvatada pole vaja ka sellist võtta. Koer polnud milleski süüdi, samahästi võib ka kasvatamata sakslane või taks minna inimesele kallale!
K.27. august 2015, 15:39
Hallooo, need inimesed kes ei suuda/taha/viitsi oma koera kasvatada ja õpetada suudaksid ilmselt ka kõige leebema iseloomuga spanjeli kurjaks kasvatada. Kõik need "tapjakoerad" on tegelikult õige kasvatusega väga leebekesed ja hoiavad oma pere tohutult palju.
***27. august 2015, 16:19
Agressiivsus ei sõltu mitte tõust, vaid kasvatusest. Mind on rünnanud näiteks taks. Kui omanik tuli oma koera minu juurest ära kiskuma (peale ründamist pidin teda kotiga eemale hoidma, et ta uuesti ei ründaks), siis ütles veel mulle, et pole vaja karta, ta ei hammusta. Olukorra iroonia seisnes selles, et ta juba oli mind hammustanud ja iga hetk ähvardas uuesti. Ma pole kunagi koeri kartnud, aga sellest juhtumist alates ei suuda ükski väikese koera omanik mind veenda, et tema kutsu on nii armas ja ei hammusta. Üks ohtlik olukord oli mul veel mõni nädal tagasi, kuid õnneks päästis mind kõige viimasel hetkel koera rihma pikkus. Tead mis koera omanik mulle PÄRAST seda intsidenti ütles? Jah, ta ütles mulle, et ta koer ei hammusta. Kui suur oli koer? Suure isase kassi mõõtu.
27. august 2015, 18:52
kas siis nagu MINA olen süüdi aga mitte KELLEGI koer, kui selle KELLEGI koer näiteks MINU last ründab avalikus kohas???? sinu jutust jäi selline mulje.
K.27. august 2015, 21:09
Süüdi on sellisel juhul selle koera omanik, lihtne ja loogiline. Koerad ei ole ju geeniused, et teaksid ise mis on õige või vale. Koerte omanikud on need, tänu kellele kujuneb välja koera iseloom, kui koer on agressiivne, on ilmselgelt kasvatuses midagi mäda. Ma muidugi ei õigusta selle koera käitumist, aga samamoodi ma pole nõus sellega, et see koer väärib surmasüsti, nagu paljud siin õelnud on. See koer vajab hoopis omanikku, kes oleks tema karjajuht, iga agressiivne koer väärib uut võimalust, aga seda vaid õige omanikuga.
mamma27. august 2015, 10:47
Koeral tuleb haarata tagajalgadest. Kõik.
helen27. august 2015, 10:46
selliseid koeraomanikke on meilgi küll, keda üldse ei huvita, mis ohvritest saab. tabasalus sõidab ringi süüdimatu koerteomanik Erik, kellel kaks koera jalgratta ees jooksmas ja keda mees kinni hoida ei jõua, vaid lohiseb neile järele nagu tatt! alles oli, kui need mõrtsuk-elajad ründasid naist ja yorkshire terjereid. minu tuttav sai selga haavad ja üks koer oli eluohtlikus seisundis. süüdimatu mõrtsukate omanik oli veel ülbe ka ja keeldus maksmast koera raviarvet, sest need minikoerad olevat olnud suureks ohuks tema 11-aastasele lapsele! alatu inimene, olge ettevaatlikud, küll see koer ründab jälle ja seekord võib asi lõppeda mõne lapse surmaga.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/krimi/lugeja-fotod-tiskre-hansus-tungis-kaks-suurt-koera-naise...
Tõnn27. august 2015, 12:34
Need on Alaska malamuudid, kärutab nendega ka Tiskres süüdimatult ringi.
näpud27. august 2015, 10:43
Näpud silmadesse ei võinud torgata???
Mari-27. august 2015, 10:43
Mul on 11 aastane rotweiler ja ma tean, et temast inimese jõud üle ei käi, aga ma tean ka kuidas teda ohjata.
Kui ma õigesti aru sain, siis tegemist on venelastega ja nemad ajavad sihilikult oma koerad pöördesse, lihtsalt nii on vinge ja seda mitte ainult rotweileritega.
Ma pigem võtaks ette koeraomaniku.
Mk27. august 2015, 12:16
Siis räägi ,mitte ära kelgi,e t tead.
marile27. august 2015, 12:35
inimesel, kes võtab rotweileri, ei ole päris kõik tassid ühes kapis :(
asd27. august 2015, 10:37
ALATI LÄMMATAGE KOERA...ta ei suuda hoida siis kinni, tekib refleks.
Aaa27. august 2015, 10:29
6udne, lapsest on kahju! Ja see peremees jalutab minema nagu see oleks normaalne.
27. august 2015, 13:17
ta lihtsalt hiilib minema enne kui rahvamass tuleb selle peale, et talt see koer ära võtta politsei tulekuni
Mida?27. august 2015, 14:37
Enne kui rahvamass tuleb selle peale, et koer ära võtta?? Mis sa ise julgeksid minna võõrast koera peremehelt ära kiskuma, kui koer on just kedagi rünnanud?
On27. august 2015, 10:27
neid lolle meilgi küllalt,kes võtavad endale selle roomlaste sõja- ja sakslaste tapjakoera eelnevalt uurimata,mis tüüpi loomaga tegu on!
27. august 2015, 14:39
Kasvatuses on asi, kasvatuses , kallis inimene... Ka krantsid võivad olla sellise käitumise ja loomuga
xx27. august 2015, 10:23
sellise peni laseks magama panna.
Aivar27. august 2015, 11:25
Milles peni süüdi oli?
selline27. august 2015, 12:05
tapjakoer tuleb kohapeal maha lasta ja omanikule üks korralik trahv või vangla
toni27. august 2015, 21:16
Omanik tuleb maha lasta ja koerale trahv!
xxx27. august 2015, 13:29
Sinu paneks maga.Kas sa paneksid ka halvasti kasvatatud lapse magama? Koera omanik on tropp lihtsalt.