Blogid

Kuidas päästa Peipsi kalurid? Traditsiooniline rannapüük on väljasuremisohus (18)

LISA KOMMENTAAR

lustikummut13. august 2015, 05:47
kalurid mingu edaspidi järvele ikka LUSTiga ,ikka LUSTiga ...
10. august 2015, 12:20
Saarlane7. august 2015, 21:50
Ega see ainult sealne probleem pole. Paksu rahakotiga onud on selle nn ajaloolise püügiõiguse hinnad lihtsalt nii lakke ajanud, et lihtsurelikul pole seal midagi teha. Minul on aga eelajalooline püügiõigus, nimelt olen elupõline saarlane- lasen võrku, sõõn kala ja kui üle jääb müün ka.
7. august 2015, 16:32
Katrin ei ole veel Eesti kalapüügi korraldusest täiesti aru saanud. Jaksu talle edasi uurimisel! Siis äkki oleks mõistlikumad ettepanekud kui need mida Peipsi külapoe taga talle räägitakse. Püügilubasid tänasel päeval ei müü valitsus vaid neid müüakse-ostetakse vabaturul ning turg määrab hinna. Ja muide kala suitsutamine kodustes tingimustes on ametnike poolt täiesti tolereeritav. Vaja paar paberit selle kohta täita ja järgida üldiseid puhtuse reegleid.
Bon voyage7. august 2015, 15:30
Vene vanausulised võeti Eestisse XVIII sajandil kui põgenikud. Nüüd, kus Venemaal enam vanausulisi taga ei kiusata, võivad nad rahulikult kodumaale tagasi pöörduda. Head teed minna!
safety first8. august 2015, 23:48
Peaaegu terve 18.sajandi oli Eestimaa osa Venemaast. Mis põgenikest me räägime?
Bon voyage9. august 2015, 20:46
Ei olnud. Eesti oli küll osa Vene impeeriumist, aga mitte osa Venemaast. Siin ei kehtinud ei vene keel ega vene seadused.
ggg15. august 2015, 08:51
Täpsustus- neid tuli 17 sajandil, st. rootsi ajal
ggg15. august 2015, 08:52
Täpsustus- nad tulid 17 sajandi keskel, st rootsi ajal
7. august 2015, 12:13
N..W Order see ongi eesmärk. Kui pole veel tähele pannud, Sigade kodus pidamine keelustatakse. Kalapüük samuti, Ravimtaimi ei tohi Varsti ei tohi ka oma põllulapil midagi kasvada. Parts ütles ükskord siin samas õhtuleheveergudel aastaks 2050 on eesti elanikkond vähenenud (vähendatud) kui õigesti mäletan siis 40-50%. Vaadake , mis toimub ühendriikides, meie meedia seda ei näita ega hakkagi enne kui nad uue 9.11 Pensylvanias ja Chicagos seal korda saadavad ja siis juba sellise, et suud ei saagi enam kinni. Siis süüdistavad selles putinit ja siis hakkabki kõige hullem peale.
Alar17. august 2015, 11:40
Peipsi järv on gruoeeringute vahel ära jagatud ja keegi ei tea, mida ja kui paljusealt tegelikult püütakse. Vene maffia ruulib!
MMM Lust peab nendega sugu tegema7. august 2015, 09:18
kossuäss7. august 2015, 08:42
t6eline töö on ikka olla pangaomanik, firmajuht v6i riigikogulane, kalapyyk on hobi, mida tohiks teha ainult t6elised töömehed, keda mainisin eelpool, peale oma väsitavat päeva
Korruptsiooni hais lämmatab7. august 2015, 06:21
Eestis on kõik väga hästi paika pandud. Väidetava "rahva tervise" ja "keskkonna hoidmise" sildi all on kaks ametkonda kogu kalanduse mänginud suurte, valdavalt välismaiste tegijate kätte. Ainuke kala, mille käitlemisel pole mingit piirangut on Norra kalakasvatustes toodetud lõhe. Norrakate lõhe on hea tootlusega ning selle müügist saadud raha jagub ka eesti ametnikelt eestlaste jaoks vajalike piirangute tellimiseks. Olukord on halenaljakas. Suurima merepiiriga riik Läänemere ääres ja kodumaist värsket kala otsi tikutulega. Ei tohi püüda, ei tohi müüa, ei tohi süüa. Erinevatest ametkondadest tuleb üha uusi ning absurdsemaid piiranguid. Ja kõik vaid selle nimel, et norrakad saaksid takistamatult oma lõhet müüa. Jahindusele seatud piirangute tulemus on käes -- linnad vohavad metsloomadest ja röövlindudest, metsas mõllab seakatk. Kas midagi sarnast peab toimuma ka kalanduses? Kõik ikka suure "keskkonna säästmise" sildi all. Lõpuks taandub ikka kõik rahale - et euroopa jahituristid saaksid eksootilisi loomi küttida ning norrakad oma lõhet müüa. Ja räägitakse, et korruptsiooni ei ole. On ikka ja kuidas veel. See on lihtsalt uuel, kõrgemal tasemel ja on äravahetamiseni meie riigivõimu nägu.
tom7. august 2015, 06:09
see,et firmad ja tootmisasutused kuuluvad välismaalastele on valitsuse tegemine,,,müüme aga maha köik siin selle eestimaa,saame raha ja oleme rikkad !maad ja ka saared on varsti köik läinud sellise ,,,poliitikaga,,
Aga Savisaar?7. august 2015, 12:53
Kogu aeg ju pidi Savisaar Eestit maha müüma. On ta siis killukese müüa saanud? Aga peksa saab see "paha" Savisaar terve karja oravate eest.
7. august 2015, 05:52
jah nii ta on,kalurid kuival
kuidas päästa,valitsus persse saata ja alustada püüki
ainult keelud peal,see ju meie jobu riik
sead surevad,varsti kaladel ka katk küljes
on7. august 2015, 00:15
võimalik ikka päästa mingit moodi kuid kui oma aias kala suitsetatakse...pole enam midagi päästa-vanasti tegin tubakut, sigarette,paberossi jne. mitte kunagi saudapalgi sammalt, eriti veel kala mida ei kõlba suitsetada....kooli neljandasse klassi tagasi kalasuitsetaja,seal saime selgeks suitsutamise mõiste.