Mitmesugust

IMETAVAD EESTLANNAD: "Kui tal oli nälg, siis ma teda ka imetasin. Olgu selleks siis buss, kohvik või maksuamet." (108)

LISA KOMMENTAAR

st13. august 2015, 21:51
avalikes kohtades oma titesid imetavatele emmedele tuleks hakata ka trahve kirjutama. avalikud koha ei ole selle jaoks.
RS8. august 2015, 11:42
Praegused emad on suurelt osalt pooletoobised.
Michelle6. august 2015, 23:07
On ka muid täiesti loomulikke asju näiteks seximine, kusemine, sittumine.
Kas nüüd hakkame neid ihuhädasid ja imusid rahuldama kus iganes.
no11. august 2015, 11:42
ma päris nii ei võrdleks neid tegevusi, imetamine ikka ju söömine, iseasi kuidas ja kus seda tehakse.
kusjuures on päris palju selliseid, kes ise imetavad/imetasid oma tittesid igal ajal ja ükskõik kus, aga kritiseerivad neid, kes tänaval käigupealt kohvi joovad, hotdogi või rongis kaasa võetud toitu söövad, et kas tõesti peab käigupealt sööma-jooma...
olen siis vastanud, et ikka peab, see ju emapiimaga sünnist saati kaasa saadud harjumus :D
nägin juhuslikult telekast mingit lõiku emaga, kes teatas et tema annab rinda ükskõik kus, ka käigupealt toidupoes, ise samal ajal käru lükates ja riiulitelt kaupa valides.
mitte et see mind häiriks, pigem paneb imestama kas inimene tõesti ei suuda oma aega paremini planeerida, kas tõesti on lapsega kodus oleval emal nii kiire, et pole aega mõneks minutikski maha istuda ja lasta lapsel rahulikult kõht täis süüa?
Leili6. august 2015, 16:06
Olen nõus. Tahan kõiki oma loomulikke vajadusi rahuldada siis kui on vaja ja seal kus rahuldada parasjagu vaja on.
Milles asi?6. august 2015, 16:12
Naised, te6. august 2015, 15:49
muutute juba labaseks ja eemaletõukavateks, oma nõudmiste ja leiutistega. Atraktiivsust enam mitte sendi eestki. Tiss olgu lapsele toidulaud, mehele aga ahvatlev kehaosa, mida lihtsalt ei näe. Anname siis pededele, liputajatele ja teab kes kellega seksijatele ka normaalsed õigused? Mis siis kui tulen sünnipäevale ja suurest seksinäljast hakkan avalikult onaneerima? Kes ei soovi, pööraku pilk ära? Joppen puhh, kuhu oleme jõudnud. Mis edasi?
Haugimälu6. august 2015, 15:47
Kui mehel on ... nälg, siis olgu buss, kohvik või maksuamet .....
Aega saab ju planeerida.6. august 2015, 15:39
Kuidas vanasti saadi? Olid lapsed toidetud, toimetused tehtud. Ega ei meeldi küll kui vastne emme lööb restoranis oma lähkri lauale ja istutab lapsukese sinna otsa. Teeks õige video ja kingiks hiljem sellele lapsele tema 18. sünnipäevaks? Et näe, selle laua peal said tissi! Aga tilli liputamine on kuritegu. Ei tee liputajagi ju kellelegi füüsiliselt liiga. Ta on selline looduse hälvik. Kas nüüd juba naised ka?
m6. august 2015, 15:27
Imetaja linnas,sittuja tänaval...need ongi meie emad ja ka tulevased emad!!!
Michelle6. august 2015, 14:46
Imetamine on loomulik asi, seximine, urineerimi ja sittumine. Teeme seda siis köik kus juhtub umbes.
mees6. august 2015, 12:55
mul selline fetiš, mulle meeldib, aitaks ka ise kaasa, mudiks rinda.
maakas6. august 2015, 10:50
Ilmselt need emmed ei ole kuulnud sellisest tänuväärsest leiutisest, nagu seda on rinnapump! Oo jaa, rinnapiim on imikule parim toit, aga selle saab lihtsalt ja kiiresti pudelisse panna ning kaasa võtta pikemale tripile! See möla, mida need emmekesed lutipudeli kohta räägivad, et laps võõrdub rinnast on jama ja väljamõeldis, et enda laiskust kaitsta! Kui taolist varianti kasutada tõesti üksikutel juhtudel, ei võõrdu ükski laps! Mind huvitab, mida selliste naiste MEHED asjast arvavad? Annad lapsele rinda või mitte, enda intiimse kehaosa paljastamine ON liputamine, kui teed seda avalikus kohas. Meestel on nagu suva? Ah, las teised ka vahivad mu naise tisse?? Järelikult need mehed ka ei AUSTA teid!
ehh6. august 2015, 11:51
polegi neil eriti mehi või on mõni suss.
ella6. august 2015, 14:43
Saab ilusti varjata selle privaatse toimingu, aga pudelis piim rikneb, rinnas mitte, nii et...
ellale6. august 2015, 15:18
Siis rikneb jah, kui sa 30 kraadise kuumaga terve päeva kaasas kannad! Ja ei rikne ka siis, kui hoiad päikese eest varjatud kohas, temperatuuri hoidvad kotikeses, mida saab igast apteegist. Ei tasu olla laisk. Kui minnakse imikuga pikemaks ajaks kodunt välja, tuleb arvestada ka asjaoluga, et äkki ei leidu privaatset kohta. Selle asemel, et tiss välja tõmmata, on iga kell mõistlikum anda rinnapiima pudelist.
****6. august 2015, 16:03
Ma arvan, et mõistlik on mingi kerge sall või rätik kaasa võtta ja sellega rind ja lapse söömine võõraste pilkude eest varjata.
Imetaja6. august 2015, 17:01
Tead, et rinnapump ei ole siiski normaalne rinnatühjendamisviis naisele. Minule see näiteks ei sobinud ja piima oli pea võimatu kätte saada. Liiati - piim seisab ja kaotab niimoodi oma väärtust. Üks lastest keeldus ka igasugu luttidest.
Alternatiivide nõudmise asemel võiks ju propageerida viisakat imetamist nagu me propageerime lauakombeid, tervislikku toitumist, liikumist jne. Viisakas siis tähendakski varjatumat toimingut, et tagada lapsele söömisrahu ja ümbritsevatele meeldiv mulje.
Väga ebameeldiv on lugeda inetuid sõnu ja sildistamist kõigi imetavate emade vastu. Väikselapse kõige normaalsem söömisviis on ema rinnast. Täiskasvanute puhul ei ütle me ju, et paha on vaadata mäluvat täiskasvanut - söödame teda hoopis sondist. Ülepaisutatud seksi ja väljaheidetega võrdlemine ei sobi aga üldse konteksti.
Kui noortekambad kuskil istuvad ja omakeskis naeravad või mingit lauamängu mängivad, on ju pilt kena ja viisakas. Lapsed ja noored peavadki naerma ja lõbusad olema. Kui nad hakkavad aga ümbritsevate tähelepanu nõudma ja ebaviisakalt käituma, on pilt teine. Teise kamba järgi ei saa ju üldistada, et kõik noored on lärmakad ja ülbed ning noortekampade kokkusaamised tuleks ära keelata.
Samal moel viibite te samas ruumis imetavate emadega tõenäoliselt palju tihedamini kui ise arvata oskate. Nende demonstratsioonesinejate järgi ei tasuks kõiki emasid ja imetamist üldiselt halvustada.
kle rahune maha6. august 2015, 17:08
Keegi ei sildista! Suurem osa inimesi ütlebki, et imetamine ongi normaalne, aga tehtagu seda omaette, diskreetses kohas. JAH, võõrast inimest avalikus kohas imetamas näha ON rõve, sorry! Mis puutub rinnapumpa, siis kui ei sobi- palun väga- lüpsa oma rinnapiim omaenda sõrmekestega pudelisse (nii on aegade algusest tehtud). Tead, kui lapsel ikka on päriselt kõht tühi, siis imeb lutipudelist! Kui ei, siis on muu häda (liiga palav, jahe, gaasid jne) ja sellel peaks iga normaalne ema oskama vahet teha. Edu!
7. august 2015, 08:12
oled ikka eriti valesti kommentaaridest aru saanud.Kas keegi ütleb üldiselt imetavate emade kohta? Jutt ikka just nimelt demonstratsioonesinejatest.
mis see rõve on?8. august 2015, 14:05
Imev laps, naise rind? Oled gey või?
Rõve...9. august 2015, 21:56
...on vaadata avalikus kohas oma last imetavat naisolevust! Enda naise rind ei ole rõve, samuti kui kodus meie last toitis, aga kui ta teeks seda avalikus kohas, siis kahtlustaksin, et kruvid ikka väga kõvasti logisevad.
Carina6. august 2015, 10:45
Need, kes oma tissid suvalises kohas paljaks võtavad ja IGA vigina peale titele suhu topivad, on mingid hipimammad, kes häbistavad kõiki naisi oma tegevusega! Rumal on arvata, et möödujad teid heldinud pilguga vaatavad, vastupidi- teid jälestatakse, te panete mööduvad lapsed end ebamugavalt tundma ja olete kergeks saagiks pervertidele, keda sellise tegevuse vaatamine erutab! Mis tunne on oma last imetada teades, et põõsas onaneerib mingi vanamees teist fantaseerides? Mina imetasin oma tütart 9 kuud ning selle aja sees ei vedanud teda kohtadesse, kus ta peaks nõnda kaua olema, et lausa nälg hakkab, rääkimata mööda ja kaubanduskeskusi trampida! Kord läksime loomaaeda (seda muidugi minu ja abikaasa huvides), teades, et see on pikk jalutuskäik, oli mul rinnapiim lutipudelis ja sellega toita last pingil ei ole mingi probleem! Paljud naised kahjuks ei viitsi asju läbi mõelda. Teadmiseks, et iga vigina peale ei panda tissi suhu, kui imikul on kindlad söögiajad, siis organism juba teab ja ta ei hakkagi igal pool vääksuma (kui just gaasid ei ole..., ag apuhitava kõhu peale veel piima peale juua- karuteene lapsele!). Isiklikult minu rinnad on ainult minu abikaasale vaatamiseks ja tütrele imetamiseks ammusel ajal, kuid põhiliselt kodus või sellises kohas, kus mitte keegi ei näe!
sinu jutt on ka ...8. august 2015, 14:07
no kui kedagi selle nägemine erutab, mis selles siis halba on, kas kade meel?
Miks alati peab mingi jälkuse peale kade olema:D?9. august 2015, 21:57
Usun, et kellelgi ei ole kade meel. Lihtsalt jälk mõelda, et need naised siis ise tahavad olla mingite pervertide sihtmärgid ja ise on veel EMAD?? ÖÖK!
Lugeja6. august 2015, 10:39
Tänapäeva emmed on küll hädised, millegiga ei saa hakkama või on soov lihtsalt oma tisse meestele näidata avalikus kohas. Meil on nudistid, liputajad jne. nüüd ka tisse näitavad naised. Olen ise kaks last kasvatanud ja kordagi tekkinud sellist olukorda, et oleks avalikus kohas pidanud last rinnaga toitma, isegi omas kodus külaliste ees. Alati on võimalus kuhugi kõrvale minna või teha seda nii, et keegi ei saa arugi. Rasedad ka kõnnivad liibuvad riided seljas,kõhud paljad, lihtsalt jube on vaadata. Kuulsin ühe mehe kommentaari sellise raseda kohta, mees ütles, et kas see on naine. Kas varsti hakkavad tänaval sünnitama ka, no mis teha kui shopates aeg kätte jõuab.
ranno6. august 2015, 10:19
seks,kusemine on ka loomulikud,miks siis nende eest trahvi tehakse
Arvaja6. august 2015, 12:04
Just! Olen ise naine aga minus tekib siiani iiveldav tunne kui kedagi last imetamas n2en. Minu meelest ei ole selles midagi ilusat ja see toiming peaks j22ma puhtalt lapse ja ema vaheliseks,privaatseks toiminguks. Kunagi P2rnu rannas t6mbas ka yks emme oma piimariiulid rannas valla, suured,pundunud,yyratud tumepruunid nibud. Mul oli kananahk p2rast tykk aega peal. See lihtsalt ei ole yldse ilus vaatepilt. Ja pidin tykk aega kuulama ja vaatama k6ike sellega seonduvat. Kui s66mine oli tehtud,siis tehti veel "krooks" ka ja kui lapsel seda piima hakkas suust v2lja voolama,no siis pidin 66kima hakkama. Ma oleksin t6esti v2ga t2nulik kui keegi ei paneks mind rohkem sellisesse,minu jaoks v2ga 66vastavasse olukorda. Hoidkem oma intiimsed toimingud ikka teiste eest varjatud.
mida7. august 2015, 00:12
sa siis vahid seal niimodi, tegele oma sjadega.
hale6. august 2015, 09:34
Minu meelest polnud see normaalne, kui titemamma TV saates oma last imetama hakkas. Rinnaga toitmine on väga hea, aga seda emmet ma küll erilise austusega ei vaadanud, milleks tassida oma ühekuist näljast imikut mittevajalikku kohta.
Oli ka näha6. august 2015, 14:32
et lapsele seal ei meeldinud. Lõpuks ikka see omast arust vapper mamma pidi taanduma ja lahkuma oma titega. Tema etteaste nulliti selle tite poolt.
L@SSIE6. august 2015, 08:28
Märksa rõvedam on kuskil rongis näljase tite kisa kuulda. Las ema annab oma söögikorra lapsele kätte, pärast seda jääb titt magama ja rahu majas. Väikekodanlased istugu oma eravaldustes ja ärgu üldse avalikku kohta ronige.
6. august 2015, 08:53
on kaks kategooriat naisi. yks mötleb kuidas teha seda ilusti , aga teine provotseerib meelega, paljastalt ja labaseslt
6. august 2015, 14:55
Kuidas tänapäeva tited küll nii suure söögiisuga on, et pidevalt neid toitma peab?
Kuule...6. august 2015, 10:32
...sa lutist oled midagi kuulnud? Kuniks jõuavad koju või privaatsesse kohta, pangu lutt suhu! Ei pea kaasreisijad kuulama titekisa, ega nägema pealt imetamist. Kui on selline laps, kellele lutt ei sobi, siis pangu rinnapiim lutipudelisse, kui kuhugi minek, milles probleem? See on laiskus ja matslikkus, mitte emaarmastus!
Leida6. august 2015, 07:44
Huvutav... näljased täiskasvanud võivad käigu pealt toitu manustada (pirukad, jäätis, hamburger), aga abitu titt peab näljast karjuma, sest tema emme häbeneb teda toita? Kas emme peaks kaaskodanike hingerahu huvides piima kodus pudelisse lüpsma?
Ja "seksimine" on sama loomulik kui söömine? Et võtad aga püksid maha ja koinid igal pool, kui himu tuleb? Nagu koerad? Pükse poleks siis ju üldse vaja. Las meestel ja naistel olla seelikud ilma aluspesuta ja las nad kopuleeruvad igal ajal. sest tahapanek on mõne meelest niisama loomulik kui näljase süütu beebi toitmine!
Viki6. august 2015, 16:14
Toidad kodus ära ja siis lähed, mitte siis kui söögiaeg sinna vahele jääb.
Kui6. august 2015, 07:12
see sinu arvates on sama loomulik kui seksimine, kas sa siis seksid ka avalikus kohas, olgu selleks kas või maksuamet?!
Imetaja - staaži pea 5 aastat6. august 2015, 02:16
Olen oma kolme last imetanud kokku pea viis aastat. Selle aja jooksul olen pidanud imetama kõikvõimalikes kohtades, sest eluviis on aktiivne, ühiskondlikult olen aktiivne ja lapsed on kaasas käinud. Mitte iial pole ükski kõrvaline mu rindu näinud. See on väga lihtsalt korraldatav. Välja minnes tuleb läbi mõelda riietus - kui spetsiaalset kihilist imetamispluusi ei taha, siis suurte hõlmadega kampsunid on väga mugavad. Armastasin kandelinaga käia - linaservaga sai ka kõik ära varjata. Või siis oli ikka kaasas mingi tekike või suurem rätik ning varjusime selle taha. Reeglina ümbritsevad aru ei saanud, mida ma teen ja mitte kunagi ei ole keegi mulle teinud märkust, kui last imetan. Üks asi on enda sünnis varjamine, aga teine ka see, et väikelaps tahab (ja minu meelest lausa peab) süüa rahus. Kõrvalised hääled ja tegevused häirivad teda. Nii hakkab laps ringi vahtima ja see nihverdamine on ebamugav ning pikendab söömisaega. Liiati - kuigi imetasin lapsi päris pikalt, siis üle aastaseid enam avalikus kohas ei imetanud. Siis jäi see koduseinte vahele ja väljas sai vajadusel muud söödavat.
Imetamine ongi normaalne. Söömine on normaalne. Aga kombed peavad jääma. Keegi meist ei taha vaadata restorani kõrvallauas pudistavat ja röhitsevat täiskasvanud sööjat. Üldiselt on hea söömiskultuuri tava, et süüakse vaikselt (seltskondlik jutt on ok), küünarnukkidega ei laiutata, sest see segab teisi, ei matsuta, ei urgitse avalikult hambaid jne. Sama kehtib ka rinnaga söömise/söötmise osas. Söö ja sööda, aga kultuurselt.
Kusjuures ümbritsevad saavad kaasa aidata sellega, et ei hakka hüsteeritsema imetamise pärast, vaid teevad märkuse viisakate lauakommete ("laud" ehk rind kaetakse linaga) osas. Pole vaja ka inetuid sõnu kasutada või naisi kodudesse sundida. Ka see pole viisakas. Kui on suhtumine, et imetamine ongi normaalne, kui seda tehakse normaalselt, siis kaob ehk paljudel mässumeelne enesepaljastusvajadus ka ära.
TT6. august 2015, 00:41
Ma ei saa aru miks ja kuidas kaob inimestel ära taju, mis on ok ja mis mitte..
Minuarust on igati õige, et noored emad ei pea beebidega ainult kodus istuma nagu nõuka ajal. Imetamine ON normaalne tegevus ja seda ei pea häbenema. Kui lapsel kõht tühi ja ema läheb veidi eemale, et talle tissi anda, ei ole kellegi asi öelda, et miks ja püsigu kodus. Samas restoranis või muus suvalises kohas tiss demonstratiivselt paljaks tõmmata et kõik ikka näeksid.. Ma tõesti ei saa aru, kust sellised tulevad.. Et kui on öeldud, et imetamine on normaalne, siis teen seda ükskõik kus ja vaadaku kõik? Ei ole ju päris nii! Päevad on normaalsed, pissimine on normaalne, seks on normaalne- see ei tähenda ju et seda demonstratiivselt kõigi ees tegema peab ju!? Ei ole raske minna pisut eemale, imetada avalikus kohas nii et tiss paljas ei ole. Tegelikult saab nii, et midagi näha ei ole, ehkki kes tahab saab aru muidugi. Ja siis ei ole küll minu arust midagi kobiseda. Lapsel kõht tühi, ema annab süüa. Ilma esinemata. Kellegi "nisa" ei paista kellelegi silma.
Marx6. august 2015, 00:51
to TT6. august 2015, 14:05
Ülejäänuga nõus aga kust sa seda võtad, et nõukaajal pidid emad beebidega vaid kodus istuma? Igasse kohta, jah, beebiga ei mindud, juba tema enda pärast, sest miks pidanuks teda viima kohtadesse, kus ta end mitte hästi ei tunne. Meie, "hirmsa nõukaaja" emmed, söötsime oma beebil kõhu täis, panime vankrisse ja läksime enne parki või loodusesse temaga jalutama, mitte kärarikastesse kohtadesse.Me sättisime oma elu kui laps oli beebi, ikka tema järgi, mis see aastake siis tema heaks seda teha oli.Saime ka oma poeskäigud tehtud, niikaua vaatas kas isa või keegi last. Külas käisime ka vanavanemate juures, sõprade juures, ei istunud me kodus vangis.aga just nimelt, esikohale oli seatud beebi heaolu.
kui soov lihtsalt tatti pritsida, siis7. august 2015, 20:18
selleks on ka muud võimalused, kui kommentaarides, mis see nõuka aeg siia puutub, oled vist eilan ja ei tea, et keegi nõuka ajal kodus lapse pärast küll ei istunud ega pidanudki istuma, laps oli hooldatud, toidetud, mähitud ilma, et kõrvaline pilk seda näeks.... Aga kui seda, mis on loomulik, ei pea privaatselt tegema, siis võiks avalikus kohas, laps rinnal, ka min...ti teha, miks mitte?
Riho Kivila5. august 2015, 23:39
Suhtun rinda lapsele andvasse naisesse alati lugupidavalt! See on emalikus ja seda hindan! Sellel momendil mind ei huvita naise tiss vaid toiming! See on elu ja selle algus! See on koht, kus ma ei karda ka oma nime all esineda, seda ma hindan!
6. august 2015, 15:23
Oleks sa Anna Kivila, kirjutaksid sa hoopis teist juttu :P
Aili5. august 2015, 22:22
...eks see on ikka viisakuse küsimus . Täiskasvau ei hakka ju sööma bussis , trollis . Erandeid on aga mitte viisakas .Kui oleme kultuursed ja teisi austavad siis on asju mida avalikkuse ees ei tehta. Ja see ei ole ka hügieenilises mõttes õige. Ka laps tahab süüa rahulikus miljöös mitte avalikus rahvarikkas kohas.
6. august 2015, 00:05
Eks sõltub.. linnaliinibussis kui on jäänud vaid paar peatust, ootaks pigem. Samas maaliinibussis, või kui sõita jäänud veel ausa pool tundi ja beebi nutab, katsuks pigem rinda anda. Mitte avalikult, seda saab ka üsna vaikselt ja märkamatult teha, ilma tissi paljaks kiskumata. Aga kes tahab näha, saab muidugi ikka aru, mis toimub. Miks see kedagi häirima peaks, sellest ma aru ei saa.
kk6. august 2015, 11:55
Ega kedagi ei häirigi, kui sa vaikselt ja märkamatult kaugliini bussis titte imetad. Aga kui sa demonstratiivselt rinna paljaks kisud ja udara nähtavale sätid (ma olen imetav ema!!) ja siis võidurõõmsalt üle bussi vaatad, et kas ikka kõik näevad, kui uhke isik oled - vaat siis häirib küll! Situatsiooni erinevusest saad aru?
Nojah5. august 2015, 22:03
Ja need emmed, kes oma tittesid avalikult imetavad, (sest kõik ju peavad nägema, et see titt on nende endi tehtud) on need emmed, kes heldinult vaatavad oma laste ettevõtmisi avalikel üritustel! Hiljuti viibisin Kassitoomel kontserdil! Vähe sellest, et nad ei hooli oma lapse turvalisusest ja uneajast, nad ei hooli ka ümbritsevatest inimestest, kes on tulnud kontserti kuulama. Mitte mäest üles- alla tormavatest- kisavatest lastest! Enamik ülejäänud kontserdi külastajatest olid ka ju sigimisvõimelised! Aga nad hoolisid teistest niipalju, et ei võtnud lapsi öisele üritusele kaasa!
Ja mis puudutab avalikku imetamist. Kallid emmed. Laps on ainult rinnapiima toidul 6 kuud! Kas on tõesti pool aastat oma käimisi planeerida lapse söömisaegade järgi raske?
Ja ka mina olen ema ja oma last rinnaga toitnud! Jah. Juhtus ka planeerimata toitmisi aga siis oli abiks kas suur õlasall või auto. Auto on ju pea igaühel!
Here 5. august 2015, 21:33
Imelik, alles see oli kui see naiskunstnik, kes palja ülakehaga kõndis ja selle eest politsei huviorbiiti sattus. Selline tegevus olla keelatud. Kuidas siis see, kui mamma oma tissid suvalises kohas paljaks kakub ja titte toidab, seda ei ole? Ja tõesti urineerimine on samuti loomulik vajadus (pealegi väga järsku tekkida võiv), miks siis seda ei tohi kus juhtub teha...
Liina6. august 2015, 09:12
sa võrdled nagu urinerimist IMIKU toitmisega w? nagu päriselt w?
sa idikas teed täiskasvanul ja imikul vahet ka üldse w? kas sa ei oska oma häda kinni hoida? kas imik peaks nüüd jalad alla võtma ja ise endale süüa sebima? täiesti ajuhaige
6. august 2015, 15:03
Sina oled oma häda liiga kaua kinni hoidnud, paistab, pähe juba mõjunud, saad aru w?
Merilii5. august 2015, 21:02
Sain nagu kaa aru, et selles artiklis on välja toodud erinevaid vaateid aga pidin jälle pettuma. Taas on artikkel, mis peaks inimesi harjutama nägema asju vaid ühest küljest. Ei, see ei ole normaalne, kui ema võtab rinna välja ja imetab last rahvarohkes kohas oma beebit ilma end teki või salliga katmata. Tegelt ka ei ole. Ema, olgu ta siis noor või vanem, peab siiski aru saama et lapsel on vajadused ja sellega tuleb arvestada ennem kui minnakse rahvarohketesse kohtadesse. Seda nii enda, lapse kui ka muude inimeste pärast!
6. august 2015, 00:10
Selega olen täitsa nõus, et ei ole vaja ennast avalikus kohas paljaks kiskuda ja eksponeerida, et näe, ma imetan. Samas, imetada saab ka suht märkamatult ja nii et tissi üldse näha pole. Kes tahab, saab muidugi aru. Aga siin minuarust küll vingumine põhjendatud pole.
Ekshibitsionist5. august 2015, 20:48
peaks vist enesepaljastaja nimi olema.
uku5. august 2015, 20:25
kui on ilus noor tüdruk,las siis näpib pealegi minu ees omad pluusinööbid lahti ja võtab tissi välja...
6. august 2015, 15:06
uku, selle soovi rahuldamiseks on teised kohad.
Puhh5. august 2015, 20:21
"Imetamine on sama loomulik kui söömine või seksimine. ... " meenutab teist last ootav 30-aastane Sandra.
Olgu, jääme siis ootama, kuidas bussis, kohvikus ja maksuametis kõik, kellel vajadus peale tuleb, seksima hakkavad. Kas see pole veel lõbusam kui imetamise pealtvaatamine... ?
ahahh5. august 2015, 20:44
no muude ihuhädade leevendamine on ka nii loomulik kui vähegi on. niiet, laskem end vabaks , kodanikud imetajad ja mitteimetajad.
Kanaemad5. august 2015, 20:17
Tited saab ju enne kodust lahkumist ära toita ja nendega ei ole vaja pool päeva ringi tuiata rahvarohketes kohtades. Käigud käidud ja jälle koju tite toitma. Elementaarne.
jah5. august 2015, 20:21
Aga teised ei näe siis ju! Vaevalt, et ta kodus lapsele rinda annab.
Imelik on see,5. august 2015, 20:21
et vanasti saadi, nüüd naised äpud, ei tule enam laste kasvatusega toime.
Ka Naine5. august 2015, 20:13
""Imetamine on sama loomulik, kui söömine või seksimine. Mulle meenub kohe mu esimene lennureis välismaal töötava mehe juurde," meenutab teist last ootav 30-aastane Sandra, kuidas ta 3kuuse imikuga lennukis sai ootamatult abi tema kõrval istunud võõralt noormehelt." Hehee, lugesin kohe huviga edasi, et mislaadset abi siis noormees ka pakkus? Et kas seksiabi voi imetamisabi (see viimane ju veidi keerulisem noormeeste puhul) ;)
jah5. august 2015, 20:20
Ehk pakkus naisele oma "tissi" imemiseks?
Mina imetan oma5. august 2015, 20:13
naist juba aastaid. Aga mitte avalikult, omaette, kahekesi ikka.
nop5. august 2015, 19:18
kurat maksuametit pole küll kellelgi imetada vaja - need imevad niigi igalt poolt, kust lutti suhu saavad !
6. august 2015, 15:09
mis sinna maksuametisse tänapäeval enam isiklikult vaja minna, e-ajastu ju ikkagi...
no 5. august 2015, 19:16
maksuametit pole küll kellelgi imetada vaja - need imevad niigi igalt poolt, kust lutti suhu saavad !
Üllistamine5. august 2015, 19:12
Mind just häirib see, kuidas need emad koguaeg tuututavad, et neil on õigus imetada jne. No hallo, imetage kaua tahate oma ilmaimesid ja kui tagasihoidlikult siis kus tahes, aga lõpetage see ülistamine ja kuradi promomine - mitte kedagi ei koti kas te imetate oma last või mitte. Lihtsalt, söötke laps ära ja asi ants - ei ole vaja hakata nüüd medalit nõudma. Aga jah, ei häiri kui kuskil rahvarohkes kohas on kaetud või nii ning kuskil vaiksemas kohas siis tavaliselt.
loomaaed6. august 2015, 09:32
need on lehmad. mitte naide ja emad. lõdvakummiline on tite saanud siis läheb eriti mammaks kätte ära. kõik peavad vahtima ja imetlema nende udaraid ja täistehtud mähkmeid.
5. august 2015, 19:11
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Täpselt!5. august 2015, 22:37
Ma olen küll naine, kuid olen sama meelt, et ihuhädade avalik kergendamine peaks siis ju ka lubatud ja loomulik tegevus olema...
Ei saa neist tänapäeva emmedest aru, kes oma lapse kõhtu enne kodus täis ei oska sööta, kui linna või mujale rahvarohkesse kohta läheb.
abc5. august 2015, 19:09
Portugalis nägin, kuidas ema jalutas kaubanduskeskuses ringi rinnad paljad ja laps nisa otsas. Oli selline üle neljakümpine mammi juba nii et nooruse lollusega tegemist ei olnud. Aga jah, oli rõve vaadata. Mitte, et ma uudistanud oleks, aga mutt tuli oma titega suisa näkku teistele inimestele. See avalikult söötmine ei ole ikka midagi muud kui enda eksponeerimine. Ja kulla emmed, see on jälk.
5. august 2015, 18:50
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
arvi5. august 2015, 18:52
Siis istugi kodus. See imiku imetamine on sama tavaline asi kui nina nuuskamine tasku rätti.
kraamer5. august 2015, 18:58
Ka nina nuusatakse nii, et see teist inimest oksele ei ajaks. Ja mina istusin oma KODUS siis, kui lapsi imetasin.
Hell Mai5. august 2015, 19:08
Jään ootama aega kus imiku tegemine on tavaline asi ja teen seda kus tahan...kohvikus, laste manguväljakul või vabariigi aastapäeva paraadil.
Selline vabalt imetav ema on suht kerge saak ühele sordile pedofiilidele. Turvalisus on tegelikult lihtne asi ja enamuse saame me ise oma kaine mõistusega ära teha.
Arvile!5. august 2015, 20:24
Ega nina ka ei nuusata, et lähed otse kellegi teise silma ja nina alla puristama. Viisakas ja intelligentne inimene püüab seda vaikselt teha ja tõmbuda kõrvale teistest lähedal olijatest.
Aga hügieenist oled kuulnud??5. august 2015, 20:30
Enne tissi andmist rinnanibu ja nibuvälja TULEB PESTA!
matsu5. august 2015, 22:18
Mis sind siis oksele ajab, kas lapse söömine või võimalik tissi nägemine?
Ma arvan et sa peaksid ravile minema!
6. august 2015, 11:30
Rinnanibu ja nibuvälja tuleb pesta vaid siis kui lapsel/endal on soor. Muul juhul ei ole vaja seda teha. Ega muidu rinna andmist kõige lihtsamaks ei peetaks- ei ole vaja enne või pärast toitmist nõude/luttide pesemisega mässata :)
6. august 2015, 15:22
Jah, mõtlesin sama. kus nüüd siis piikutekartus jääb, kui kaubanduskeskuses pesemata kätega oma tissi lapsele suhu sätid? Muidu peab kõik nii puhas ja steriilne tänapäeval olema, lapsed allergilised jne."Omal ajal" küll nii ei tehtud
6. august 2015, 15:26
?6. august 2015, 18:02
Tõsi ka?? Sa annad siis lapsele higist tissi??Vastik!
to Rimmaga toitev mimm5. august 2015, 18:22
Ehtne debiil oled- inimene looma tasemel. Selline vist ongi see tulevik.
Kui mul kusehäda tuleb,5. august 2015, 18:18
siis ma ikka kusen, olgu selleks siis buss, kohvik või maksuamet.
Mimm5. august 2015, 19:18
Olen, Olen. Pigem olen debiilik ja loom, kui sinusuguste liigi kaaslane.
ossaa5. august 2015, 19:55
Või kohe debiilik ja "liigi kaaslane"?
kle mimm5. august 2015, 20:20
seega oledki kusijate liigikaaslane.
ei no miks mitte5. august 2015, 18:13
seks on väga loomulik elu osa ja ka vajalik. kui ikka tahtmine tuleb, tuleb seksida. need imetajad on ilmselgelt selleks valmis. memm tuleb kodust oma titega välja ja äkki titel üllatusnälg, tissid välja ja imetama. sest see on TREND nüüd, TREND!!!! ja riigitelevisioon tuututab kaasa. keegi proua imetaja kõrval ütles, et neil on lausa kampaania! tipsid ei taha tittesid imetada üldse, aga kui saab avalikult - alati, kas või 4 aastat.
imelik5. august 2015, 18:21
Miks see emme kogu aeg seal TV-s kõigutas oma titte, lapsel läheb ju süda pahaks.
Ann5. august 2015, 19:37
huvitav5. august 2015, 17:55
kodus siis ei olnudki nälga..
to huvitab5. august 2015, 20:37
tundub, et nendel mammidel imikud tahavad just kaubanduskeskustes süüa!Ei mõtle ei hügieenist,ega muule. RINNAPUMBAD, muideks ka müügis, ja TERMOSED ka, enne pikka jalatuskäiku RINNAPIIMA SAAB KAASA VÕTTA koos PUHTA LUTTIPUDELIGA
5. august 2015, 17:47
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
6. august 2015, 00:22
Ma miinust ei pane, kuna olen osalt täitsa nõus. Mähkmete vahetamiseks on kaubanduskeskustes kohad olemas, saab ka autos hakkama, ja nutt ei ole tõesti alati mitte tühjast kõhust. Aga minu lapsed on ka minu kaisus rohkem maganud, kui oma voodis, miks see kellegile ette jääb, ma ei tea. Voodis ruumi on ja olen endas kindel, et lapsele peale end ei keera. Ja ehkki aktusel beebiga ei käinud, siis lapse 1. klassi jõulupeol käisin küll. Issi minna ei saanud ja minu jaoks ei olnud küsimustki et lähen siis ise. Olin ukse peal, et saaksin kohe välja minna kui laps nutma hakkab, aga kindlasti jäin mõnele ikka ette..
6. august 2015, 07:13
Kus seal voodis issi koht on, kui voodi lapsi täis ja mis selles head on, kui terve pere magab ühes voodis. Samas tõid näite jõulupeost, aga Sa ju hoolitsesid selle eest, et karjuma hakkava lapsega kohe väljuda, aga paljud lasevad titekisal kõigi piduliku sündmuse ära rikkuda.
inimene kui looduse osa?5. august 2015, 17:39
looduses saab imikloom süüa niikaua kui hambad suhu kasvavad ja hakkab iseseisvalt sööma- siis ajab ema oma kutsika eemale. samuti imetab emasloom oma poegi pesas.. järeldused teeb igaüks ise! hakake nüüd miinustama. tänan. / ise olen 4 lapse ema ja 5 lapse vanaema/
5. august 2015, 17:38
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
cc5. august 2015, 18:02
Miks sulle need naised jagu jäävad, kui ise peret ei taha siis mis sul naistest?
Rinnaga toitev Mimm5. august 2015, 17:03
Avalik imetamine on tänapäeva loomulik osa. Emadelt oodatakse, et nad oleks seltskondlikud ja käiks imikutega väljas ja pargis ja mõni peab rinnalapsega isegi tööle minema.
Seega on loomulik, et vahel tuleb last nt kohvikus toita. Kuhu see ema siis minema peab? Peldikusse või? Mine söö ise oma lõunat seal.
Millegi pärast ei mahu väga paljudele inimestele pähe, et naine teeb rindadega seda, milleks nad loodud on.
Ja5. august 2015, 19:52
milleks siis mehe rinnad loodud on?
L@SSIE6. august 2015, 08:25
Muuseas ka mehed võivad imetada. Kui saavad lapsega hea kontakti, siis hakkab mees ka piima andma.
Milleks5. august 2015, 19:54
küll mehel rinnad loodud on?
Hm5. august 2015, 21:12
Siin jällegi sulle küsimus. Miks võivad mehed tänaval ilma oma "rindu" katmata tänaval ja rannas käia aga naised ei või?
Liis6. august 2015, 16:11
Tänava peal ei ole ka lubatud seadusega meestel käia palja üla kehaga..
Mimmule5. august 2015, 20:20
Aga tead, teised sööjad ei kasuta söögiks kellegi rindasid.
Seal ongi see vahe.
lastega naine6. august 2015, 00:07
emadelt ei oodata,e t nad oleks seltskondlikud. Emadelt oodatakse, et nad oskaks oma elu ja lapse eest hoolitsemist planeerida arukalt ja arenenud inimesele kohaselt. Last ei tule kunagi kohvikus toita kui ema arvestab lapse vajadustega j a tema söögigraafikuga. Millegipärast ei mahu paljudele noortele emadele pähe, et peale nende ja nende tibununnukese on ka teised inimesed olemas j a enamusel naistest on ka pärast sünnitust ajud selle jaoks, milleks nad on loodud. Ehk siis mõtlemiseks, tundmiseks ja arusaamiseks, et laps ei ole midagi nii üleloomulikku ja üliinimlikku , mille pärast ka ema erilisi privileege vajaks. KUI ema just ei ole puudega, igas mõttes.
ei meeldi5. august 2015, 16:59
Olgu neid poolt ja vastu argumente palju tahes, aga see eestlaslik tagasihoidlikkus ja soliidsus võiks siiski alles jääda...Kapitalismist alates tahetakse seda ainult maha teha.hävitada ja "ümber kasvatada".
L@SSIE6. august 2015, 08:25
Tagasihoidlikud ja soliidsed on hauakivid surnuaias.
VBN5. august 2015, 16:51
Seksi ja söömisega imetamist võrrelda pole päris õige. On küll igati loomulikud tegevused, aga igal ajal ja igas kohas seksimine ega ka söömine eriti viisakad tegevused ei ole. Näiteks maksuametis seksima või midagi järama hakata ma ei soovitaks.
5. august 2015, 17:32
maksuamet oli ka selle eest tulumaksu võtnud kohapeal kuna tegemist toodangu müügiga avalikus kohas koos tõendusmaterjaliga.