Suhted

Eesti ehitajast Kalevipoja naine elust Soomes: üksildust peletab alkohol ja suhtlusportaalid (152)

LISA KOMMENTAAR

mandy10. detsember 2019, 11:51
Hankige oma endine abikaasa / poiss-sõber tagasi võimsa ja kiiresti töötava armastuslooga tagasi. ”Dr Edegba on kindlasti parim õigekirjalugeja Internetis ja tema tulemus on 100% tagatud. Olen nii põnevil, et mu mees on tagasi pärast seda, kui ta mu teise naise juurde lahkus. Mu mehel oli suhe töökaaslasega ja ma armastan oma meest nii väga, kuid ta pettis mind oma töökaaslasega ja ma arvan, et see tüdruk kasutab minu abikaasa nõiakunsti või musta maagiat, et panna ta mind vihkama ja see oli nii kriitiline ja kutsumata, ma nutan kogu päeva ja öö, et Jumal saadaks mulle abilise, kes mu abikaasa
Ise20. juuli 2015, 11:42
...olen olnud soomes tööl 6 aastat, kui tulin ei saanud esimene aasta erialast tööd , sest keel oli nork , sain kyll koristajakoha. töötasin 1a ja 8 k. koristajana, samas käisin keelekursustel , siis sain eriala peale tööle, kus töötan siiamaani. Mul ei ole kunagi olnud probleeme ja pole isegi tajund, et soomlased halvasti suhtuksid, pigem vastupidi, koristajanagi ma ei saanud aru, et olen koristaja, koik olid nii kenad ja roomsad ja opetasid aina kui ytlesin midagi valesti, pakuti kohvi, kommi, kooki. Viga sinus.
elanud ja olnud19. juuli 2015, 20:41
Sellist labast propagandat ma pole ennem näinud kaks kärbest yhe hoivaa.
x19. juuli 2015, 18:48
Seal ei saa önnelik olla, see sai kahe nädalaga selgeks, ainult nendest saan aru, kes ennem kuskil maakohas täitsa näljas ja kylmas olid, aga kui hakkavad siin eesti kohta laimu ylesse keerama, siis mötled kyll, et kuradi ... asi selles, et iltalehe kommentaariumis pole neil mingit sönaöigust ja saavad kambaka sommide poolt, selline lihtsalt suhtumine seal
öökull19. juuli 2015, 17:54
Kas see lugu pidi õpetlik olema? Lollid naised igas riigis teevad raha pärast mida iganes, arusaamatu, millega nn autor rahul pole? Väga loll naine!
NIIKAUA JOOD JA LOBISED SEAL 19. juuli 2015, 16:42
SUHTEPORTAALIS,KUI LASTEGA MIDAGI JUHTUB.EGA ENNE MÕISTUS PÄHE EI TULE.
ime kasiis,kui mees su-ga ei suhtle,kui sa ainult veini ja suhtlusportaaliga tegeled.Sul on lapsed,tegele parem lastega--mine jalutama ,õpeta lastele midagi ,mis nende vanusele sobib ,mängi ise lastega kodus olles.Kui muud pole teha,siis loe raamatut,sellest on rohkem kasu --harid ka ennast samas.Veini joomine teeb sust varsti joodiku ,kui sa ilma selleta muidu ei saa .Ja siis on lapsed varsti ka ripakil ja ilma ema hooleta,kaugel see õnnetus siis enam on.
VÕTA END KÄSILE,TEGELE LASTEGA PAREM JA HARI ENNAST ,MITTE ÄRA ISTU NETIS JA JOO. MIS EMA SA SELLINE OLED,KUI EI SAA ILMA VEINITA ENAM HAKKAMA?! VÕTA MÕISTUS PÄHE JA ÕPETA OMA LASTELE MIDAGI,KUI TAHAD ,ET SU LASTEST KORRALIKUD INIMESED SAAKS.
kUI SUL SEST MEHEST MINGIT TOLKU POLE JA RAHA ÕNNELIKUKS EI TEE,MIS SA PASSID SEAL SIIS? TULE ÄRA,MIS SA OOTAD.ELA OMA LASTELE JA ANNA NEILE ARMASTUST NING TÄHELEPANU ,SIIS NÄED,KUIDAS ELU MUUTUB PALJU SISUKAMAKS--LAPSED TÄNAVAD SIND KALLISTUSTE JA SÄRASILMADEGA NING SEE ANNAB ELULE HOOPIS ROHKEM MÕTET JA SISU.
Vot nii19. juuli 2015, 15:04
Kle rumal oled. Tee oma prioriteedid korda ja kyll ka elu on ilusam ja parem. Olen ka ise aastaid Soomes töödanud(ja kindlasti töötan ka veel palju palju aastaid) ja pole kyll midagi kurta. Naine tuli mulle ka järgi. Töötame nyyd mõlemad siin pool lahte ja peaks ytlema, et olen YLIMALT ÕNNELIK oma elu yle. Pole aastakymneid nii rahul oma eluga olnud. Vale puha, ärge tulge suurema raha järgi, ärge tehke nii ja naa. Nagu ytlesin, pane prioriteedid paikka ja elu kui lill(ah jaa, sul juba prioriteedid sassis ja ka elu. Nyyd on ikka suht keeruline). Kahjuks oled ise süüdi oma elukäigus ja pole kedagi teist süüdistada. Vaata peeglisse. Sorri aga ei haletse sind küll mitte kuidagi.
19. juuli 2015, 20:21
Liiga vara lāksid , Soomes haridus kallis ja eesti keelt seal ka ei ōpetata .
Zuzlik19. juuli 2015, 10:38
Aa, et soomlastele ei meeldigi vinguvad alkohoolikud, kelle hädades on kogu maailm süüdi? Hehe, tead, rahvus ei mängi mingit rolli. Mis sa arvad, et eestis sellised paremini peale lähevad või? Mine tööle, tee oma elu (ja hing!) korda ja näed, kuidas nagu imeväel kogu maailm muutub...
eesti ema19. juuli 2015, 07:32
milles hala ? milles nutt ? tahtis raha. sai raha ! mida veel ? kogu maailma mehi ? ma ei tea. mina ütleks - TAHA VÄHEM. VINGU VÄHEM !
mida on..18. juuli 2015, 21:33
vinguda? järelikult on sinus viga,et mees ei tule koju peale tööd.
Verita18. juuli 2015, 21:31
Kunagi ei ole süüdi tekkinud olukorras ainult üks osapool.
Naine ei olnud Eestis rahul oma eluga. Egas midagi, paljud ei ole ja paljud kannatavad edasi. Kel jätkub julgust oma elu muuta, see muudab. Kindlasti oli aeg, kui probleeme polnud, kuid väikeste lastega kodus pikad päevad üksi toimetada on nii füüsiliselt kui ka vaimselt väga väsitav. Ka mehel pole kerge. Rasked tööpäevad ja kodus vääksuvad lapsed, kes ei lase rahus puhata, ega rääkida. Mees paneb puhtad riided selga ja astub elamisest lihtsalt välja- lõõgastuma. Aga naine? Millal tema aeg on lõõgastuda? Millal tema aeg on mehega, või sõpradega rahulikult suhelda? Selles peres pole asju selgeks räägitud. Kui on lapsed ja pere, peavad mõlemad saama veidi lõõgastuda ja akusid laadida. Kuidas seda teha ja kuidas kokku leppida jäägu enda otsustada. Rääkida on vaja. Rääkida on vaja oma tunnetest, oma ootustest, oma muredest. Mul on üks tuttav, kes samuti peletab oma üksindust suhtlusportaalides. Hea on näpuga näidata, oi kui paha naine ja ema! Aga kahjuks on sellel naisel ainuke võimalus välismaailmaga suhelda siis, kui lapsed juba magavad. Minna ju ei saa tema kuhugi, sest tema peab olema kodus ja valvama lapsi, sel ajal kui mees sõpradega lõõgastub. Kahju sellest naisest. Kindlasti tahaks ta olla oma mehe seltsis ja peale väsitavat päeva elu ja asju arutada. Eks siis klaasike veini ja võõrad inimesed täidavad seda tühimikku, sest elu ei salli tühja kohta. aru ma ei saa, kuidas üldse mees, kes armastab oma peret niimoodi kodust minema kõnnib...
18. juuli 2015, 22:21
Probleemides tõesti ei ole süüdi tavaliselt vaid üks osapool, kuid targem osapool üritaks tekkinud probleemidele lahendusi leida. See et sa istud netis ja trimpad veini, see EI ole lahendus, see teeb olukorra veelgi hullemaks.
Mul on kolm last, päris suured juba, suht väikeste vanusevahedega. Sai ka koos kõigi kolmega päeval väljas käia. Jah riidepanek ja ettevalmistus võtsid tavaliselt terve tunni, jah poetasin selles hullumajas vahel ka pisara, kuid tahtsin välja pääseda ja pääsesingi.
Õhtune aeg... Teksti põhjal tundub et raha pole vist väga suur probleem selles peres, siis tuleks leida lapsehoidja. Mitte igapäevaselt, vaid kasvõi üks õhtu nädalas, võimalusel kakski, et saaks koos mehega välja minna või ise kuskile lõõgastuma, trenni, teatrisse, kuhuiganes.
Point selles et kas sa annad alla ja haletsed ennast, jood ja juba ette oled kaotanud või püüad midagi muuta kui olukord ei rahulda sind. Elu on liiga lühike et seda enesehaletsemisele, tülitsemisele ja joomisele raisata.
18. juuli 2015, 21:28
Tööd tuleb teha ja öppida kus iganes elades!, koduses eestis vöi kuskil välismaal.
Inimese elu on kinni inimeses eneses. Ei ole mötetki!!! hakata siunama pagulasi!
Köigil inimestel on koht päikese all kes on syndinud maapeale.
ei ole mötet kanda kadedust öelust teisete inimeste peale!, tehke tööd öppige nähke vaeva asjade nimel elus mida soovite.
Tuleb uskuda et köik läheb kenasti-tuleb ikka ainult positiivset loota ja armastada seda mis hetkel on olemas ja hoida omi lähedasi.
Tuleb öppida!, austama teiste inimeste mötteid ja loogikat sest inimesed me oleme kuid köikidel on omad mötted ja loogika. See on öige ja normaalne!!!
Yksköik kus meid; eestlasi yle maailma töötamas ja elamas kohtame.
Köikidele! edu.
Alar18. juuli 2015, 21:18
Äkki mehe nimi on M. Unn..?
.18. juuli 2015, 17:16
Sama loll loogika, nagu ohustaks kõiki naisi, kelle jalanumber on 38, kindel suhte purunemine ja kiire põhja joomine.
Iga inimene on individuaalne. Elades ja töödates ise Soomes, , näen pidevalt, mis inimesed siia satuvad.
Palju on selliseid "kuldsete kätega" jutuvendasid, kes saavad mingil hetkel jalaga tagumikku, ja siis undavad, et "Soomlased on sead".
Samuti on siin ohtralt perekondi, kes kõik nädalavahetused panevad ohjeldamatult tina. Kusjuures juuakse kallist Soome alkoholi. Ja lõhutakse perekondasid, mängitakse paare ringi--et kes kellega ja mis põhjusel. Süüdi pole mitte Soome, vaid see jobukari ise. Samamoodi käituksid nad ka Eestis--ainult et seal oleksid nad ilmselt ilma tööta.
Palju, väga palju on selliseid, kes elavadki palgast palgani. Oskavad oma bravuuritsemisega isegi suure Soome palga sirgeks lüüa juba enne järgmist palgapäeva.
Kordan--süüdi pole üldse mitte Soome (ega ükskõik milline muu töö ja elukoha riik), vaid need nüris inimeseloomad ise.
...19. juuli 2015, 18:48
Sa ei saa seda asja taandada üksnes selleni mida sina usud, et on tõsi. Artiklis mainitud lõhe ja distants mis eksisteerib eestlase ja soomlase vahel on ka tõsi. Kas see ehk lisas siia loole inimlikkust, natukenegi??
D'O.18. juuli 2015, 14:05
Kokkuvõtteks: KUI ikka ISE loll oled, siis EI tasu seda teistele taoliste "nutulauludega" nina aklla tulla!!
migrant18. juuli 2015, 10:16
"Ma vahel tunnen end siin Soomes kah pagulasena..... See on normaalne, sest sa ju oledki seal külaline vaid ja kunagi ei ole hea, kui külalised liiga pikalt külla jäävad. Seda Soomes käiku tulekski võtta nagu väheke pikemat töölähetust.
.....18. juuli 2015, 09:45
Soome...minujaoks hirmutav sona....pean Eestist minema Soome elama...ma ei suuda seda moelda...motlema sunnib ehk meie tavainimeste palgad ....need on elu teinud siin vaga keeruliseks...
Soomes elav naine, kes tunneb end uksikuna, votab sona pagulaste teemal...kel pole elus muud enam, kui mingid rahad, et onnelik olla...mis siis on tule Eesti...elan ka 400 euroga kuus, pole ka onnelik, et ei saa suua seda salatit mida tahan aga onneks hoorun mehega ehk ainult raha teemal..:) :0
!!!18. juuli 2015, 09:40
Tegelikult kah,et mehe jaoks ongi see kurjajuur just ajudeta naine,kellele on tähtis ainult raha ja lapsi teha!!! Naised oleme ikka lugupidavamad ja sallivamad oma kaasade vastu ja kodus olles võib ju edukalt lastega tegeleda,mitte portaalides ja pudelite taga aega surnuks lüüa!!! Pagulaste juurde toomisele raudselt-ei!!!
eelu18. juuli 2015, 08:53
Ka siin. Soomes on peale tööd tegevust oi kui palju: spordirajad, grillimiskohad matkaradadel, pönevad raamatukogud, teatrid, eesti maja tegevused, spa-d, saarestikud, kalandus, telkkimised, jne.jne.
See on kättevötmise asi.
Pagulastest niipalju, et mina neid kyll ei armasta-sotty.
Meie röömsas ja toredas majas käituvad nad kui peremehed.
Toon möned näited: meil on maja keldris pesutuba ja köik majaelanikud saavad seda kasutada, aga pane aeg kinni ja nöudmised ka köigil ühed-hoia korras ja ära löhu masinaid.
Meie" laudlinad" teevad pesuajast lastemängutoaks: kes kiigub pesumasina uksega, kes jookseb lastaga ringi, kes joonistab seinad täis(pliiats on vihiku vahel, et märkida oma ajad sinna),Kord viidi
vaheuks ära, aga vist ei sobinud ja toodi nurka tagasi.Siiamaani seisab,Kui vöti ära kaob, siis saab rusika löögiga selle lahti lüüa.Kord tuli üks ja käed puusas oli imestanud, et pesuajal pesen.
Seletasin, et minu aeg hoopis ja siis ta lähenes ja löi päris kövasti vastu mu ölga, ET PALUN VABANDUST, ARVASIN ET LAUPÄEV ON. Kysisin, miks ta nii käitub ja samas kordas ta uuesti, et palusin ju vabandust:((( ûtlesin, et mulle homme ei sobi-olen tööl, et sa ka ju lähed tööle---oleksite ta nägu näinud..Ikkagi ei saa aru. kogu nädal istuvad oma lastega kodus ja ei saa nädala sees pestud..
önneks on majavalitsus oma range korraga pyydnud majaseadused selgeks teha,Lapsed on pesutoast kadunud.
Tööl pagulaste naised ei käi ja kasvatamatuid lapsi tuleb ribu-rada mööda juurde.Soomlasest naabrinaine ytles, et ta tahaks ka teist last, aga pole sellist vömalust-peab tööl käima.
Kordan veelkord, mina oma perega pagulastega koos luurele ei läheks.
shjakhy18. juuli 2015, 10:33
tiblonski18. juuli 2015, 15:12
19. juuli 2015, 21:47
sa elad samas majas kus pakulaised, sest sinagi oled hea eli otsiva , pakulainen,miks virised.minagi olen majas koos nendega, kui on midagi valesti seletame ja opetame neid . ei ole olnud probleeme ei pesulas ega hoovis. jah lapsed on lärmakamad kui soome lapsed, aga se on normaalne. pooled 60 krt. elava d pakulaised. ei ole mull rióhkem oigust olla soomes kui moslemil.
18. juuli 2015, 08:30
justnimelt, asi on vaid peas kinni. VaEVALT SUL OLEKS EESTISKI PAREMINI LÄINUD,JÄTSID SA JU OMA EELMIS
justnimelt, kõike see soperdis o vaid peas kinni. vaevalt sa , artikli kirjutaja, oleksid eestiski õnnelikum olnud. Ka siin teevad mehed tööd hullumoodi, hea kui koju magama jõuavad mitte ei pea kusagil komkudes omi öid saatama. Ka siin teevad naised tööd, et ei näe omi lapsi suurt rohkme kui õhtul magama pannes. Ka eesti on noored emad lastega kodus, jättes om a"isikliku" elu tahaplaanile. Aga see, et kuidagi libisedes kogemata jälle pagulased mängu toodi... ma olen nii kaua ilmas elanud küll ja nii palju nii haridust kui haritust saanud, et kui tahate teha varjatud propagandat siis nii lihtlabaselt sed aasja küll ei saa teha. KÕIK inimesed ja lugejad ei ole siiski sama sinisilmsed ja nii algelise maailmamõistmisega kui antud artiklis haliseja kirjutaja. Tahaks siinkohal öelda- no õpi ometi midagi juurde, noor naine. Ja ära looda, et keegi teine su elu peaks ilusaks tegema ( siinkohal tööst väsinud mees) . Ise sa ju jätsid oma eelmisel elukaaslase, sest ta oli liiga vaene. Või astusid järjekordselt samasse ämbrisse- mees ei olegi naise lõbustaja ja ise sa kooselu sisulist poolt arendada nagu k aei viitsi ...
Kahju 18. juuli 2015, 09:33
lugeda, kuidas mõned lühikese ajaga eesti keele kirjutamise ära unustavad.
Nagu sina,18. juuli 2015, 13:47
Rohkem raha kätte18. juuli 2015, 08:23
Minu enamus tuttavaid töötavad soomes ja räägivad kuidas omasuguste dibisi panevad seal , nende tibisi pannakse siin . Käib üks puntra nss. Önne ja pere elu taevani.
Ega need soome naisedki paremad pole.18. juuli 2015, 09:46
Kui eesti mees soomes eestlannade küüsi ei jää, siis võib jääda pigem purjus soomlannade ohvriteks.
Sama ka eesti naised, kes jäävad soome meeste ohvriteks tihti peale.
Näiteks tüüpilised soome naised käituvad nii.
Esmalt joovad ära 1-4 kangemat kraami, siis hakkavad kohe esimest ette juhtuvat suvalist meest lantima, algul flirditakse, siis istutakse juba üsna külje alla, kui vähegi võimalik.
siis juba topitakse käsi kas püksi, või rahulikul nurga taguses kohas tõstetakse tissid välja.
Endale on mitu soomlannat kleepunud just nii ligi, et ei mingit flirti vaid kohe udaratega on kiputud esinema.
Kõige lihtsam on Soomes naisi maha rajalt võtta tund aega vahetult enne klubide sulgemist, siis on ka näha naisi, kes on ükskikud ja landi peale kergelt konksu otsa jääma.
Meie naised vähemalt oma rindasi avalikus baarides niimoodi ei paljasta.
19. juuli 2015, 21:51
sa ju lähed selleks pubi et naisi saada,
naer18. juuli 2015, 08:19
Maakast ajakirjanik tegi loo , maakate elust välismaal või sõbranna rääkis . Appi mul on igav , võta endale 5 peni nagu põdrad teevad siis pole igav.
19. juuli 2015, 21:52
no miks sa arvad et oled pödrast parem. vasta
Juss18. juuli 2015, 08:18
Köik algabki endast,kui oled saamatu ja midagi ei viitsi teha peale tööd,siis pole kyll valitsus ega keegi muu syydi.Ka eestis saab hakkama,ega mingi virisemine ei aita .Köigepealt peab ikka inimene peeglisse vaatama ,kui oled saamatu ja eluvööras,siis on kerge köiki syydistada ja minna kergemat vastupanu teed,hakata jooma ja vihata köike.Kuna olin Soomes 10 a,siis pean kyll ytlema,et mingeid probleeme seal olles polnud.
Juss18. juuli 2015, 08:18
Köik algabki endast,kui oled saamatu ja midagi ei viitsi teha peale tööd,siis pole kyll valitsus ega keegi muu syydi.Ka eestis saab hakkama,ega mingi virisemine ei aita .Köigepealt peab ikka inimene peeglisse vaatama ,kui oled saamatu ja eluvööras,siis on kerge köiki syydistada ja minna kergemat vastupanu teed,hakata jooma ja vihata köike.Kuna olin Soomes 10 a,siis pean kyll ytlema,et mingeid probleeme seal olles polnud.
Kui 19. juuli 2015, 10:20
seal nii tore oli, siis miks sa tagasi tulid?
19. juuli 2015, 21:54
Jah18. juuli 2015, 08:17
Mees on joodik ja sellise mehega on elamine igas riigis raske. Muidugi on meie riigis ka vaesuses elamine raske, kuna meie valitsus ei hooli inimestest, neil on muud huvid. Moslemite seas on kindlasti ka palju tublisid inimesi, kuid nad peaksid elama oma riigis või sellises, mis nende vaadetega sobivad. Imestan, et USA ei lähe sinna korda looma, sekkub ta ju kogu aeg teiste riikide siseasjadesse või pole seal naftat ega majanduslikku huvi.
nõid18. juuli 2015, 08:16
Naabri poolelt: Pole siin Soomes eestlastel häda midagi. Ja igav on siis, kui ise elada ei oska. Sest - ei ole vaja ju kohe iga mehega, kellega kohtud, uut last teha. Ja siis kodus istuda. Tuleb ikka enne nö "sisse elada".
18. juuli 2015, 08:07
Kas kommenteerijad on ise köik täiuslikud inimesed-KES ON PATUTA VISAKU ESIMENE KIVI.
18. juuli 2015, 13:36
Ei ole patuta meist keegi :D Kuid ise oma elu igavaks elada, täielik lollus. Seda va igavust alkoga täitma hakata - veel suurem lollus. Asi algab siiski inimesest endast. Ehk nagu koer külale, nii küla koerale. Püüa ise olla meeldiv inimene, ollakse ka sinuga inimene.
W18. juuli 2015, 08:02
Nii see elu on. Kõige parem on ikka kodumaal elda, aga valitsus peaks võimaldama inimväärse elu oma rahvale. Vaeseid on meil palju, see sunnib lahkuma. Paljud virelevad siin ja vaatavad pealt oma nälgivaid lapsi. on pahas tujus ja vahel ka tigestunud. Eks selline olukord rikub ka pere omavahelisi suhteid.
k18. juuli 2015, 07:54
Rumal naine, veel rumalam ajakirjanik. Jama kogu artikkel
mari18. juuli 2015, 07:08
Võõrsile elama minek ongi traumaatiline ja saab selline olema veel kaua aega. Ja miks peaksid soomlased kangesti hästi suhtuma? Mis puutub igavusse siis seda tunnevad tavaliselt inimesed, kel pole huvisid. Kui suhtlusportaalid ja vein on põhiline meelelahutus, siis on tegu harimatu inimesega. Hankige endale elu- sportige, lugege, leidke meeldiv käsitöö, minge õppima, reisige jne.
Ajudeta18. juuli 2015, 06:44
Pipi18. juuli 2015, 06:43
mehel on ju alkoholiprobleem, mitte pole süüdi riik kus elate!
Ma ka elan 7 aastat juba soomes, kodune ema, vahepeal olin töötuna arvel ja käisin koolis. Pereelu on õnnelik. Mees ei joo mul tilkagi alkoholi muide ja tema on siin olnud juba 13 aastat.
Seega- vabanege mólemad alkoholi joomisest!
raivo18. juuli 2015, 06:17
Kes joob,see joob igas riigis.kes litutab,see litutab igal pool.ja kes ei oska ajaga midagi peale hakata,ega seegi kohta ja riiki vali.
ma mõtlesin18. juuli 2015, 08:54
sama. mis on eestlastel siin oma riigis viga, et igavuse kätte surrakse ja juuakse nii, et politsei ei tea keda kokku korjata või lahti lasta. me ise kujundame oma elu.
18. juuli 2015, 05:58
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Imelik ! / 05:58, 18. juuli 2015 -le18. juuli 2015, 08:46
Ajudeta troll trollib. müüdav pask.
Tubli Lea !18. juuli 2015, 05:48
Lõpuks üks Soomes elav eestlane , kes ka tõtt räägib . Eks siingi on elu mitut moodi , aga põhimõtteliselt on asjad nii jah , nagu Lea räägib. Soomlasele on eestlased pagulased ja omaks ei võeta eestlasi iialgi . Halvasti käituv , alkoholilembene ja ennast kiitev ja virisev rahvas, kes on tulnud suurema suutäie ja sotsiaaltoetuste järele. Soomlane on uhke ega näita oma tundeid, aga sallivust eestlaste vastu ei ole. Ainult alaväärsuskompleksides inimene lööb rusikaga rinda ja kiidab kui kõva tegija ta soomlastele on ja kuidas teda "ikkagi inimeseks" peetakse. Ei , ei peeta !
Kle sina18. juuli 2015, 06:34
Kas tahad öelda, et põdrad on vähem alkoholilembesed??? Mine käi seal ära, siis näed...
19. juuli 2015, 21:59
pödrad elavad omal maal ja omas kodus.
ei ole tubli Lea18. juuli 2015, 08:37
kas soomlane peaks olemas surmani tänulik, et tuli siia üks eestiläinen ja hakkas seal majandusse panustama??? Kas eestlane omal maal on nt vene rahvusest kuid mitmendat põlve eestimaal elanud inimeste järeltulijad omaks võtnud südames ja meeles? Mis roosid ja orkester teid eestis ootab??? ja see, et te ise oma elu elada ei oska on teie enda probleem. Teil tuleb ise omad valikud teha ja siis nende järgi elada. Mitte soiguda siin, et näe mees ei taha naise elu lõbusamaks muuta vaid läheb sõpradega välja jooma. Esimene küsimus- MIKS ei taha? ja teine- KAS ta eestis sedasama ei teeks? Noored inimesed, õppige midagi juurde- teil terve elu ees. Ise oskate rohkem- suudate ka oma lastele avaramat maailma näidata. Aga pagulaspropaganda ka siiagi teemasse sisse pikkida- kas ajakirjanikud ongi nii madala haritusega persoonid ?
hahaa18. juuli 2015, 08:47
soomlane on ajudebiilik ja joodik
19. juuli 2015, 22:02
no ytle , millest sina oled parem
19. juuli 2015, 22:02
Soome on vaba maa, igayks teeb mida tahab
HAHAHAH :D18. juuli 2015, 02:11
JÄLLE MOSLEMITE ÜLISTAMISE PROPAGANDA! VÄLJAMÕELDUD LUGU!!!!!!
HAHAHA-le.18. juuli 2015, 06:49
Üks kahest: kas on täielikult väljamõeldud või on leitud üks loll, kes moslemeid on nõus kiitma. Üks jääb aga mulle Lea jutus arusaamatuks. Kui juba meie endi sugulusrahvas, soomlased, pole nõus meid täielikult omaks võtma, mis kuradi pärast siis mina peaks avasüli vastu võtma mingeid absoluutselt teisest ühiskonnast, usundist ja kultuuriruumist olendeid!? Lea, ole hea, võta veelkord sõna ja selgita mulle lollile täpsemalt, miks ma seda peaks!!!
18. juuli 2015, 00:39
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
18. juuli 2015, 05:50
Mida sa seal Seewaldis veel mängid , et teed ? Pihud vist küünarnukkideni rakkus , vaeseke !
Madrus18. juuli 2015, 00:34
Kas suvel on väga keeruline on soome minna (telk jms)?
18. juuli 2015, 05:51
Ei ole. Matkajaid võetakse siiralt sõbralikult vastu. Tule aga !
Marge18. juuli 2015, 00:21
Tibi vöiks endale mingi tegevuse leida. Kui ajumaht muud ei vöimalda kui ainult veini tinistada ja portaalides passida, siis pole sellisega kellelgi midagi peale hakata ei Eestis, Soomes ega kusagil. Ja kui veel vingub ja viriseb ka ... - no vaenlasele ka ei soovitaks sellisega tutvust luua.
Nojah18. juuli 2015, 19:35
näiteks naabrimeest sageli külastada...
..18. juuli 2015, 00:04
Rix17. juuli 2015, 23:58
Minu suguseltsis neid Soome elunautijaid polegi! Vaatan nendele ülalt alla, nagu osad soomlased.Vajadusel käin ainult Soomes trenni tegemas ja samas põgusalt juttu vestmas.
kuri17. juuli 2015, 23:55
Mingi mugavuspagulase hala!!! Päh! Teha pole midagi! Kui sul on raha: mine õpi keeli, käi kontserdil, teatris, loe raamatuid, tee sporti! Mitte suhtlusportaalid ja vein! Selline teeks ju Eestis sama. Ainult et odavama veiniga ja vanema arvutiga! Päh!!!!!
lapsevanem18. juuli 2015, 06:44
ja jaa,nii sa käid kontserdil, teatris ja trennis mitme väikese lapse kõrvalt!Kui kodumaal saad lapsed emale/ämmale üle ukse sokutada, et kuhugile välja minna, siis piiri taga pead neid 24/7 ise passima
18. juuli 2015, 19:51
eks jätnud siis titt tegemata, oleks saanud tööl käia ja õhtuti kontsrditel.
18. juuli 2015, 22:27
Ei pea 24/7 ise passima. Kui raha pole just megasuur hädakoht, siis igas riigis on võimalik leida lapsehoidja. Pigem kodumaal emale/ämmale sokutamine on probleem, sest nad peavad ise veel tööd rabama, et eluga toime tulla.
17. juuli 2015, 23:52
Tegu on lihtsalt ühe rumala naisega kui midagi peale ei oska hakata. Vaevalt et siis selline eestuski oma aega mõistlikult sisustada oskas. Suhtlusportaalid ja vein. No seal portaalides leiab ju üldjuhul samasuguseid kalevipoegi nagu tal kodus juba olemas on või halvemal juhul vangis istuvaid pätistunud psühholooge.
hehee17. juuli 2015, 23:48
see lugu ju puhta propaganda, et kui õnnetud ikka pagulased on.
Eks ajakirjanikk sai hea kopka selle algelise põhikooli kirjandi eest...
Kats17. juuli 2015, 23:22
Kui ei oska elada, siis vahet pole mis riigis elad...
villi2x17. juuli 2015, 23:18
...lugu on nii kohmakas, et isegi karkude najal ei seisa püst, kontrollida võib ju rahva meelsust - aga see on kohatu.., ikka kõiki eestimaal pole mõttet lollideks pidada...,
Kas 17. juuli 2015, 23:11
nii loll "Lea" on töesti olemas vöi on see väljamöeldud jama, et kiita kui "tublid ja toredad" moslemid on. Eestlasi ei vihka siin keegi, muidugi kui sa ise normaalne oled. Selline Lea ei tunne kindlasti ennast hästi kui netis litutab ja veini kulistab, tee midagi kasulikku ja tunned ennast ka inimesena.
Kaido17. juuli 2015, 23:10
Asi ongi selles et eestlased TEEVAD seal tööd,soomlased käivad tööl.Mulle meenutab soomlaste töösse suhtumine seda kuidas vene aeg tööl käidi.Kui oleks rahvusest sõltumatu konkurents oskuste põhjal,saaks iga 10.eestlase kohta 1.soomlane tööle.Ja mis nn.pagulastesse puutub,siis paremat kohta,kui Soome ,on nende neegrite tõelise olemuse arusaamiseks raske leida.See on lihtsalt masendav,mis toimub!
mina ütlen. 18. juuli 2015, 00:48
Kui ikka päriselt kah eestlased nii tublid ja töökad võrreldes soomlastega on, siis MIKS EESTIMAA EI ARENE EGA MÄDANE ???
Või välismaale sattunud eestlasel on lihtsalt silmaklappidega arusaam, et ELU PEAKSIKI VAID TÖÖST KOOSNEMA. Ja vaba aeg koosnema vaid viinavõtust. Ning maha kõik, kes nii ei arva.
eesti18. juuli 2015, 07:24
teises kvartalis palgad tõusid 0.01 protsenti , et seda arvutada kulus viiel spetsialistil aega 3 kuud , tehtud töö eest saadi tasu 15 tuhat eurot ,
lühidalt 17. juuli 2015, 23:06
joon õlut,igavlen, tülitsen kõigi ja kõigega...olen pagulane ja mis on mu&nende olemuses siis halba!
mott17. juuli 2015, 23:01
Olen ikka öelnud, et emigreeruda tohiks ainult vaesemasse riiki. See peaks olema maailmas tunnustatud üldprintsiip.
Sedapidi säiluks maailmas tasakaal arengus, RAHA ei muutuks suhetest tähtsamaks ja mis tegelikult peamine-- sõjad hoitaks eemale.
martin17. juuli 2015, 22:58
olin Suomes kuu aega . elasime 18 - kesi eramajas . enamus oli Eestist kokku kraabitud praht , ehitusel oskamatud . anti 10 eurot tund pihupeale , see joodi puha maha . Kogu vaba aeg kulus ainult joomisele . ehitusel tellingutel pool aega magati . olin kuu ja tulin koju tagasi , sest mind ei sallitud , kuna olin karsklane ja kritiseerisin neid .
Kas mitte sellisel juhul ei rikuta töö eeskirjasi, kus kambakesi, eriti veel nii suures arvus ühes pundis 18. juuli 2015, 12:25
elatakse ?
Lisaks pole ka siis ime, et tööd ei tehta õige aegselt valmis või viivitadakse tööle minekut nii nimetatud haige kodanikune, kuigi tegelik haigus on märksõnadeks laiskus ja pohmell.
Kui ise oleks firma omanik, siis sellist rämpsu ei lubaks endale ega võtaks ka selliseid joodikuid tööle.
Igal töötajal peab olema oma voodi, kus magada, mitte, et magatakse põrandal.
18. juuli 2015, 17:10
kōik 17 inimest magasid voodides , tubadesse jaotatult . mina magasin kahekohalises toas , sest see oli vaba , kuna sinna ei mahtunud rahvast sisse ja raske oli joomist organiseerida . Objektil tōōl olles ronisid hakkajamad mehed tellingu pealt otse soomlase korterisse ( paljudel olid rōduuksed lahti ja inimesed ise tōōl ) ja magasid seal peatāit vālja , 10 eurot tund jooksis . Invetariseeriti kogu korteri sisu ja arvati , et ei elatagi eriti jōukamalt , kui meil Eestis . Ka telekat vaadati soomlase korteris , kohvikanne ka kasutati . Selline oli meie kamp , teiste Kalevi poegade eest ma midagi kosta ei saa .
mötetu17. juuli 2015, 22:55
Marge17. juuli 2015, 22:15
Niikaua tundus lugu tõsiseltvõetav ja "otse elust", kuni pagulasteemani jõuti.. Väga odav propagandaartikkel! Traagelniidid on ikka väga näha :)
tra17. juuli 2015, 22:11
haige eesti inimene nahh....inimene kurtis muret...las ta olla siis loll ja saamatu a nahhui se sinu asi siin öelda on kuidas istuda ja kuidas astuda...tra kõigil näpud püsti siin ja nii imelised inimesed valmis....mööda kodanikud
ulgumaa18. juuli 2015, 00:27
sina tra võid kooli tagasi minna ja korralik eesti keel selgeks õppida,Oled samasugune muulane ja kasutad slaavlaste kolmetähelisi sõnu ,pidades neid eesti omadeks------TITA.
at17. juuli 2015, 22:11
pagulassi ülistav mõtetu lugu
at 17. juuli 2015, 22:10
mingi mõtete loo sisse pikitud osavalt pagulasi ülistav propaganta.
,
Liia18. juuli 2015, 00:10
Kuidas jääb sõna- ja arvamusvabadusega? Miks tohib olla ainult pagulastevastane arvamus?
iks17. juuli 2015, 22:03
Maine teadis ju küll, et jääb lastega koduseks ja üksikuks seal võõral maal. Aga ikka oli vaja lapsi treida.
Mis pagana asi see ajab eesti naisi iga uue poldiga lapsi tegema? Eisaaaru.
Q19. juuli 2015, 17:59
soomes on hea lastetoetus! Kes tööd teha ei viitsi, treib igal aastal uue lapse ja elab nagu kuninga kass :P
ka soomest17. juuli 2015, 20:58
ja17. juuli 2015, 20:55
miks sa ullike arvad, et eestis oleks teie pereelu korras,miks sa siis sealt jalga lasid kui kõik korras oli.Lihtsalt joomatuuride vahele tuli sul üks helgem hetk ja lahmid kohe ja nii nagu soomlane on pagulase vastu,nii ka eestlane on nenende vastu just oma kodumaal,millest nii raske on aru saada?
ets17. juuli 2015, 20:42
laestvõetud17. juuli 2015, 20:07
Tegu on propaganda artikliga, ilustatakse jälle pagulasi.
See jutt on jama!17. juuli 2015, 20:06
Kõik on siiski kinni inimeses endas! Kui oled ise vingus olekuga, ei võeta sind jah omaks, mitte kuskil, mitte ainult Soomes. Jäta vein ja suhtlusportaalid, õpi keel korralikult ära, naerata vahel oma mehele, jätaks ehk temagi mõne õlle võtmata, hakka ise inimeseks ja sinusse suhtutakse ka Soomes nagu inimesse! Üksindust tunneksid sa samamoodi elades ka Eestis.
Meie pere elu kulgeb juba kaheksa aastat kahe riigi vahet, täpsemalt mees töötab Soomes, mina kord siin kord seal, lapsed veel Eestis. Suured lapsed, ei jätnud teismelisi omapead :) Algul ka pelgasin, et pere laguneb, suhtutakse ehk pahasti ja mis iganes veel hirmud olid. Aga nüüd ei ütleks ühtegi paha sõna soomlaste kohta, vähemalt mitte selles piirkonnas kus asume.
kle17. juuli 2015, 20:24
Kellele see naine seal naeratama peab, ta ju kirjutas, et ei näe meest peaaegu üldse... Ootab kuni mees öösel koju loivab ja siis istub toas suu kõrvuni peas kuni mees magama vajub??
17. juuli 2015, 20:47
Soomes ei ole tööpäevad poole ööni, see kahjuks Eesti omapära.
Esimene ja kõige suurem küsimus: MIKS mees alles öösel koju loivab? Ehk sellepärast et kodus pole midagi meeldivat ees ootamas? Mehed on tegelikult väga lihtsakoelised, meie naised kipume olemist ja asju natuke keeruliseks mõtlema. Juba iidne vanarahvatarkuski ütleb et Mees on perekonna pea aga naine on kael kes seda pead keerab. Kui kael on "radikuliidis" siis ei taha see pea kohe üldse õiges suunas keerata.
Soomes on klubid, baarid lahti kuni18. juuli 2015, 09:53
kas kella 2 või kella 4.
Meil mitmel pool klubid lahti 24 h, lisaks on paljudel kodudes 24 h läbud.
Soomes ei ole niivõrd levinud massilised kodu peod korterites, kui meil.
Meil istutakse ka kodudes kambakesi ja trallitakse ühiselt olenematta, kas on tähtpäev või mitte.
Ja soomes pead ka paljudes kohtades korteri elanikuna ette teavitama teisi naabreid, et toimub pidu.
Muidu võivad naabrid seda lugeda naabri rahu rikkumisteks ja peale 3 hoiatust võid jääda mõnes kohas elamisest ilma.
Meie majas näiteks tõsteti üks hull narkar, kes öösiti harrastas valjult muusika kuulamist peale 4 kaebusi lihtsalt välja.
Sest kaebusi oli ka teistelt naabritelt üsna palju tekkinud.
Soomes pole kuskil kohanud isegi vaba aasta õhtutel naabri rahu rikkumisi.
Sest osatakse ka pidusi pidada nii, et ei häirita naabreid.
AGA VÕIB-OLLA 19. juuli 2015, 17:44
SELLEPÄRAST see mees ei tahagi väga koju tulla,et sina oled jub a veni timpimisest sakkis ja ei viitsinud netis surfamise kõrvalt süüagi teha töölt tulevale mehele.See meES ehk on juba ARU SAANUD,ET TAL POLE SINUSUGUSE PIIRATUD HUVIDEGA NAISEGA MIDAGI RÄÄKIDA ,MIDAGI ASJALIKKU TA ON ILMSELT ARU SAANUD,ET SUL ON NETIS SURFAMINE JA VEINI JOOMINE TÄHTSAMAD ,KUI TEMA JA LAPSED.
MEESTELE ON SEE VÄGA TÄHTIS,ET KODUS OOTAKS KENA NAINE,KORRAS VÄLIMUSEGA JA KORRAS KODU KOOS SOOJA TOIDUGA .ÄKKI SA OLED END HOOLETUSSE JÄTNUD JA EI HOOLITSEENDA EEST--JUUKSED ON SASSIS JA RIIDED KUIDAGI KORRAST ÄRA NING SEE POLE MEHELE JUST ERITI HEAVAATEPILT TÖÖLT TULLES ? eHK PUUDUB TEIE KODUS SEE KODUSOOJUS,MIS MEHELE HEA TUNDE LOOKS,NÄITAKS,ET TA ON OODATUD JA ARMASTATUD .?
villi17. juuli 2015, 19:53
...lugedes lugu, näib et toompeale maandunud filmigurrmaan on oma noka plagistama pannud, hull on see , et lugu on laias laastus tühi kott, ja vastulauseks kommida pole ka justkui midagi...
Sass17. juuli 2015, 19:46
Üks kahest: kas täielik luuser-ülalpeetav, või tellimusloo autor(veelgi vastikum variant!)
17. juuli 2015, 19:31
tegelegu parem heategevusega, võtku meie sommidelt rahasi, et eestlasi kodumaal toetada, avagu portaal, kus eesti rahvas saaks abi neilt küsida ``? nagu kodutunde saade jne, ,iks mitte televisioonigi kaasata, või mida iganes, mõelgu midagi kasulikku kõigile välja, krd lakkumine ja narkotsi panek seal on nöme.
mis idee artiklil17. juuli 2015, 19:28
et ärgu mindagu Soome ja sallitagu pagulasi. See muu jama siin ümber on nagu juurde tekitatud. Kui inimene on igav, ja ta millestki ei huvitu eriti, siis meelelahutuseks jutukad jne... Kodu, toit ja arvuti. Kui naise unistus oli vaid raha ning alkohol, siis peaks ju korras olema.
Kalevipojad17. juuli 2015, 19:17
elavad viiekesi ühetoalises korteris, neid ei tohiks küll üksildus piinata....
ehitaja17. juuli 2015, 18:57
meil ehitusel on küll kohe näha, et soomlased vihkavad meid,et oleme nende töö omale võtnud ja teeme seda väga odavalt. samas saan neist aru ka ,et meie oleme võõrliik e. siis odavtööjõud nende silmis .
vein mahlaga17. juuli 2015, 19:06
aga miks te teete siis nii odavalt. kas endal ei ole ebamugav ise endale auku kaevata ja orja staatus endale kysida. mingis ulatuses soodsam teenus, miks mitte. aga ise endale vesi peale? arusaadav, et selliseid ei sallita. siin on sellised poolakad. teevad mustalt, teevad odavalt, aga samas mitte kuigi kvaliteetselt. rikuvad teenust, muud midagi. ja kui inimene teeb kvaliteetselt, siis olgu mis rahvus tahes, kysigu ka normaalset hinda.
lemps17. juuli 2015, 19:19
tõesti,miks teed odavalt.
ehk siis ei saa hakkama ja töö tulemus kehvem kui soomlastel.
Olen ka varem mõned korrad soomes käinud ja ikka on juhtunud nii,et minu tunnipalk on tulnud suurem kui sama tööd tegeva soomlase palk.
Sass17. juuli 2015, 19:48
Mina ei ole ehitaja, kuid tänu oma tööle näen ja kuulen nii mõndagi.
Julgen väita, et sina oled provokaatorist tõbras!
17. juuli 2015, 23:14
selles nali ongi,et vihatakse ,et odavalt teeme.Aga minge küsige palka juurde,vaadake mis öeldakse....Aga soomlasi vennasrahvaks on tõesti ikka väga raske,meil on ikka väga vähe ühist-õnneks!
L@SSIE17. juuli 2015, 18:56
Eestis on veel parem. Siin eestlased vihkavad Eestlasi....
Ära nüüd17. juuli 2015, 21:20
kõiki eestlasi enda mõõdupuu järgi võtta.
kolerast17. juuli 2015, 23:51
No ausalt öeldes suhteliselt paljud eestlased teevad ju ise kõik võimaliku selleks, et neid vihataks. See ei käi küll kõigi kohta, aga eks need Andrese ja Pearu arhetüübid on ikka kusagilt võetud, eks ole ju.
vein mahlaga17. juuli 2015, 18:56
aga suhelgu eestlased omavahel siis. mina ka ei suhtle siin maal kohalikega eriti, ei olegi soovi. suhtlen eestlastega. tunne, nagu oleks oma pisikene eesti siin:).
17. juuli 2015, 18:51
koduperenaine on liiga palju Seksi ja linna vaadanud. nüüd istub fesaris, lakub veini, onaneerib ja kirub oma meest.
tunnen17. juuli 2015, 19:29
ka isiklikult paari sellist perenaist, tulid Soome koristama, leiti ehitajad kellega hakati kokku elama, saadi lapsi..... ja siis hakati igavusest sotsiaalmeediast uusi ehitajaid otsima ja nüüd poistel sarved nagu põhjapõtrade karjal. Käige õhtuti kõrtsides ja näete kui ruttu saab ühe Linda omale ööseks küljesoojendajaks ja muuks sebida kuigi jutujärgi pidavat nagu õnnelikus abielus olema.
tean17. juuli 2015, 20:10
kui naine läheb teist meest otsima, on mees sitt.
ulkumaa18. juuli 2015, 01:08
naine va inimene on natuke lõdva püksikummiga.ja iga järgnev polt on omast parem,koos kõikide muude pahedega,enamus (Kalevipoegi on joodikud ka mina) ja meie maine on allapoole igasugust kriitikat varastage, röövige,sõitke juutäi peadega,petke ,sõimake soomlasi ....see tõstab meie maine veel kõrgemale,et häbi on silmi maast tõsta------- isekiitlejad töökas rahvas .......päääää. Väljaarvatud tõsised töö tegijad ja neid ka põlisrahvas hindab,see mida ise külvad ,seda ka lõikad .Ärge lalisege ja virisege. Lakkuge vähem----- pooled teie probleemid lahenevad iseennesest.Pudelikael on esimene armastus naine võibolla teine-------kui on Naine suure tähega,siis alati esikohal ja parem kui viina pudel.
aga17. juuli 2015, 18:49
paljudel kenamatel soome ehitajatel on soomes ka meesarmukesed. või eestis. sellest nende tibid muidugi ei tea :)
aga17. juuli 2015, 18:47
üksindust peletab seksikatel ehitajatel ka soome homodele armukesteks olemine. või eesti. see on avalik saladus millest poiste tibid ei tea muidugi :)
Tarmo17. juuli 2015, 18:38
Ma ei mõista inimesi, kes suhtlevad täiesti võõraste inimestega suhtlusportaalides.
mis plärtsatus see siis oli17. juuli 2015, 18:23
Jutust koorub välja,et tegemist on sopakate perega.Kui mees joob pidevalt õlut,siis naine joob veel rohkem veini!Rahaga ei osata ümber käia ja mis neist lastest siis veel saab.
vein mahlaga17. juuli 2015, 18:58
selline kommentaar teeb sinust endast sopaka
SIIS ON VARSTI 19. juuli 2015, 17:51
UUS UUDIS SIIN,ET: "Soomes juhtus väikeste lastega õnnetus,sest emmel polnud aega suhtlusportaalis suhtlemise ja veini joomise kõrvalt lapsi jälgida" ja jälle halatakse,et "ärge sõimake ema,ta on niigi õnnetu juhtunu pärast".
LASTEGA JU IKKA JUHTUB ,ERITI SIIS,KUI EMMEDEL ON KÕIK MUU TÄHTSAM,KUI LASTEGA TEGELEDA.
Soovitus!!!17. juuli 2015, 18:18
Ole nii hea ja mine tööle, mitte ära otsi lohutust alkoholist. Olen ise juba Soomes tööl neli aastat ja ei kurda. Töö juures suhtutakse minusse väga hästi. Järelikult otsid mugavamat elu või ei viitsi keelt õppida. Kui valida kas Eesti või Soome, siis igal juhul Soome. Asi on selles kuidas sa oskad ennast siin läbi lüüa. Kodus istudes ei saavuta Sa midagi ja ära looda ainult mehe peale. Sa vist ei oska oma meest hinnata, kui ta ei taha Sinuga kodus aega veeta.
KM17. juuli 2015, 18:15
jäi kirjutatust selline tunne, et seda artiklit "meisterdades" trimpsutas Lea koos ajakirjanikuga :)
Ylle17. juuli 2015, 21:54
Jah, mul sama tunne. Jai ka mulje, et kui muresid ei ole, tuleb need ise valja motelda. Saaks aga viriseda, selle asemel, et olla onnelik.
soomes töötav eestlane17. juuli 2015, 18:14
viga on täiega sinus ja su mehes, ära tule halama et soomes eestlasi ei sallita, joo siis vähem. ma pole 3 aasta jooksul ühtegi soomlast kohanud kes oleks meid halvasti kohelnud või midagi sellist. töötan sellises kollektiivis kus on kõik soomlased nad on alati naerul nägudega ja sübralikud. pigem eestlane on ise punnid ja ennas täis. mina lähen iga hommik hea tujuga tööle sest ees on väga sõbralikud ja lahked sommid.
Tegelikult eksid, to soomes töötav eestlane.17. juuli 2015, 18:34
Kõik sõltub kuhu satud ja millisesse seltskonda ja väga palju ka endast.
Kui oled hakkaja kodanik, sõbralik ja saad soome keelega hakkama ei pöörata ka rahvusele viimasel ajal nii tähele panu nagu seda tehti veel 5 aastat tagasi.
Ajad on muutunud, rassiste, rassismi küll kohtab aga vähe.
Kui kohtatiki mõnda rassisti, siis hea soovitus ära tee välja, ära hakka vastu vaidlema või ära äsa litrisse andmisega.
Sest on teatud sorti hulle, kes kasutavad sellist olukorda lihtsalt enda hüvedeks ära ja võivad nõuda ka kahjutasusi.
Minu arust pole see ka õige suhe, kus üks osa pool joob ja litutab tihedalt väljas, teine on kodus üksikuks jäetud, siis ehk oleks mõtekas kas proovida kaasale asjadest rääkides selgeks teha või lahutada.
vein mahlaga17. juuli 2015, 19:01
kas eestlased ja soomlased ei olegi enam samast rassist?
A.H., to vein mahlaga17. juuli 2015, 21:25
No need eestlased, kes soome neegri ametit pidama lähevad, pole muidugi enam samast rassist.;)
Kuule, mine tööle!17. juuli 2015, 18:09
Mida sa virised? Kui sul on alkoholiprobleem, pole vahet, mis maal sa elad. Normaalsed töökad inimesed saavad Soomes väga normaalselt töötada.
PODER17. juuli 2015, 18:08
nüri,madala laubaga ja lihtsalt lolli inimese jutt.karta on et see tellitud mula .selliseid inimesi kõikjal ,kes nii elavad ja teisiti nad ei taha ega oskagi elada .mis teha ,süüdistada kõike ja kõiki
Lõpetuseks võiks ütelda, et kui kaasa joob tihti, tõmbab sõbranna või sõpradega ringi, siis on 17. juuli 2015, 18:24
tavaliselt need keisid paljudel lõppenud varem või hiljem teine teise petmisega ja ka lahutustega-
Inimesed, keda üksildus peletab alkohol on tegelikult otseses alkohili sõltuvuses.
Kahju nende lastest, kes peavad nägema vanemate alkoholi tarbimisi.
Paljudel muideks on kombeks ka alkoholi käigus püksi kumme lõdvaks lasta, muututakse pohhuistideks purjus olekus ja unustadakse ära tihti peale kodune pere elu.
Kõik ei pruugi küll purjus peaga petta aga oht on petmistele just purjus peaga kõige suurem.
eestis oleks ka ju igav Teil17. juuli 2015, 18:08
eestis oleks ju samamoodi igav teil kui olete rullnokk ja beib,oleks ka baarid väljakäimised ja klats.
inimesel peavad vimsed ja ennastharivad hobid olema, trennis käimine raamatute ilukirjanduse lugemine! eal ju ka spordihooned internetis raamatud. tähendab teid huvitabki aind melu klats et mida kellel juhtus jne. kalused baarid kellel võimsam bemm voi a 6 jne.
Eestis istuksid nad kodus, sest saavad kordades vähem raha.17. juuli 2015, 18:35
ja jooksid kodustes tingimustes edasi.
Milla17. juuli 2015, 18:08
Suhelge rohkem omavahel, mitte mingitesse portaalitesse klammerdudes. Räägi rohkemoma mehega, küsi, mida ta ta tahab ja ütle, mida sina tahad
,,,17. juuli 2015, 18:07
Mis teha, inimese areng on lihtsalt liialt vara lõppenud ja puuduvad igasugused vaimsed huvid. Nii jääbki võimalus oodata, et alkohol ja lollid suhtlusportaalid pakuvad kõike, mis inimesel vaimselt puudu.
Mida oodata võõras riigis elamisest? Et keegi sind omaks tunnistaks? Pole lootustki, kui just joomaseltskonnas ei ole.
rekkamees17. juuli 2015, 18:05
Tolles naises ei ole viga.Elu ongi selline.Üheski rahvusriigis ei võeta võõraid omaks.Tööalaselt võite te olla väga tipus.Aga töövälises suhtluses jääte te ikkagi võõraks, kes ei sulandu kohaliku rahvusega mitte kunagi.Just nii pihtis mõni aeg tagasi kirurg, kes sel ajal töötas Norras ja opereeris kohalike südameid.Mina mõistan toda naist, kes on Soomes ja ootab õhtu saabudes oma meest.Ja mees tuleb ju-on ainult vindine ja rahutu ja väsinud ja läheb hommikul uuele ringile.Et lahendust nagu ei olegi.Et elu ongi selline. ( keegi küsis Margus Lepa`´lt, et miks seep nii kallis on? Lepa vastas seepeale, et nöör on veel kallim . Natuke huumorit ei tee ju paha? ) Kui võõrsil keegi teile naeratab-märgake seda ja vastake samaga, kuigi olete "ausländer". Võib ju olla, et see oli siiras naeratus. Ilusat nädalavahetust!
Täielik jama!17. juuli 2015, 18:13
See oleneb sinust endast kas võetakse omaks või ei. Kui käid läbi vaid eestlastega, hoiad ise distantsi, siis see ongi nii. Suhtle ja ela normaalselt, pole mingit probleemi. Soomlaste hulgas on palju ääretult toredaid inimesi ka tööväliselt. Joodikutest hoia eemale ja ära hädalda. Kui ei meeldi, mine tagasi Eesti! Ega maa ei ole süüdi kui ise saamatu oled.
Kalevipoeg17. juuli 2015, 18:02
17. juuli 2015, 19:23
Perkele17. juuli 2015, 22:29
KEELT VÕIKS IKKA ÕPPIDA.
ululgumaa18. juuli 2015, 01:15
pergele Kalevipoeg 18:02, 17.juuli 2015 laku vähem
Kuule, mine tööle!17. juuli 2015, 17:58
Mida sa virised? Kui sul on alkoholiprobleem, siis pole vahet, kus maal sa elad. Mis krdi kalevipojad ja ma ei tea kes. Normaalsed ja töökad inimesed saavad Soomes ka normaalselt töötada.
eestlane eestist17. juuli 2015, 17:57
Muidugi, kui naine joob ja lööb tinderis litsi, siis on tööl käiv mees süüdi!
17. juuli 2015, 17:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
,17. juuli 2015, 21:28
hoopis tippkommunist burešin.
60+17. juuli 2015, 17:32
Viga on ju sinus ja sinu mehes,mitte,kus te elate
Viga on pigem alkoholi tarbimises, normaalne kodanik, kes sõltuvusse ei satu ei17. juuli 2015, 17:44
tarbi ka alkoholi, vaid leiab alati endale tegevust ka ilma baarideta või sõpradeta.
17. juuli 2015, 21:20
Kelle asi, nautigu toidu- ja joogisurma õndsust1
18. juuli 2015, 06:14
viga on sinu õeluses , normaalne kodanik ei haugu ega halvusta teist inimest .
Fakte Soomest18. juuli 2015, 09:10
Aursaamatuks jääb, milleks see hala? Saime teada, et inimene ei ole eluga rahul ei Eestis, ei Soomes. Mis rahvus siia puutub? Nagu näitab uuring, on eestlased ju tublid Soomes: 2011.a. oli Rootsis või Eestis sündinute tööhõive Soomes 77%, Somaalias ja Iraagis sündinute tööhõive oli 19%.
http://onneparl.blogspot.com/2015/06/paadipogenikest-xi-miks-on-somaallased.html